صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۶:۴۳ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۷

تصویب قوانین ویژه برای مسلمانان در آلمان

وکلا و کارشناسان مطالعات اسلامی در نشستی در برلین درباره تصویب قوانین ویژه برای مسلمانان گفتگو کردند، موضوعی که به دغدغه جدید جامعه آلمان تبدیل شده است.
کد خبر : 361746

به گزارش حوزه اروپا و آمریکای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از رايزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در آلمان، وکلا و کارشناسان مطالعات اسلامی در نشستی در برلین درباره سؤالات و ابهامات مختلفی گفتگو کردند. سؤالاتی ازجمله اینکه آیا مسلمانان آلمان در مواجه با قانون اساسی این کشور با مشکل مواجه هستند؟ آیا از نظر مذهبی آزادی دارند؟ چطور می‌توان حقوق جوامع اسلامی را در آلمان تأمین کرد؟ آیا آلمان نیز مانند اتریش باید قانون اسلام را به قوانین این کشور اضافه کند؟


وکلا و کارشناسان حوزه مطالعات اسلامی هفته گذشته در برلین، در کنفرانسی با موضوع «اسلام و قانون» شرکت کردند. این کنفرانس از سوی انجمن قضات آلمان برگزار شد. از مهم‌ترین موضوعاتی که در این جلسه بررسی شد، آزادی مذهبی مسلمانان در آلمان بود.


طبق قانون اساسی آلمان، آزادی مذهبی مسلمانان باید تضمین شود، اما آیا این موضوع به آسانی در آلمان امکان‌پذیر است؟ به‌نظر می‌آید که این موضوع منشاء اختلاف بسیاری از وکلا در آلمان است. در همین راستا، پروفسور الکساندر شوارتس، وکیل و استاد حقوق در وورتسبورگ گفت: «پیشنهاد شکل‌گیری قانون اسلامی در آلمان می‌تواند در آینده مشکل‌ساز شود، وقتی این قانون اجرایی شود، قطعاً مشکلاتی در جامعه ایجاد خواهد کرد. علاوه بر این، مسلمانان باید بدانند که آزادی مذهبی در قانون اساسی به معنای آزادی بی‌حدوحصر نیست و آنها نباید از آن به‌عنوان سلاح استفاده کنند».


همچنین طبق قانون اساسی آلمان، آزادی مذهبی همه افراد جامعه حتی افرادی با اعتقادات شدید مذهبی نیز مورد حمایت قرار می‌گیرد و این روند می‌تواند برای جامعه آلمان مشکل‌ساز باشد. همچنین مارتین اشتاین‌کولر، قاضی دادگاه اداری فدرال با بیان نکاتی درباره قانون اساسی گفت: «قانون اساسی آلمان ضعیف نیست و حتی محکم‌تر از آنچه به‌نظر می‌آید است. با وجود این، باید کمی بر روی قوانین عمومی تأمل کنیم، زیرا مسلمانان همواره ادعا می‌کنند که کمبودهایی در این حوزه وجود دارد».


در این جلسه مبنای قانونی پذیرش جوامع مذهبی، بررسی شد. طبق قوانین آلمان، تنها انجمن‌هایی که به‌عنوان جوامع مذهبی شناخته شوند، می‌توانند از برخی امتیازات بهره‌مند شوند. یکی از این امتیازات که به جوامع مذهبی اعطا می‌شود، حق دریافت مالیات از اعضا است. تاکنون تنها تعداد معدودی از انجمن‌های اسلامی مانند جامعه احمدیه توانسته‌اند نام خود را به‌عنوان جوامع مذهبی ثبت کنند. این در حالی‌ است که بیشتر مسلمانان در آلمان عضو انجمن‌های مساجد هستند و بیشتر این انجمن‌ها در کشور آلمان ثبت شده‌اند، اما آنها به‌عنوان جوامع مذهبی شناخته نمی‌شوند.


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

برچسب ها: مسلمانان
ارسال نظر