صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون سازمان محیط زیست:

موافق توسعه دلفیناریوم‌ها نیستیم

معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توسعه دلفیناریوم‌ها موافق نیستیم چون بهره‌کشی از حیوانات برای مقاصد تفریحی را مجاز نمی‌دانیم.
کد خبر : 361703

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، اخیراً موضوع احداث دلفیناریوم در شهر اهواز در رسانه‌ها مطرح شده است و آن‌طور که گفته شده، مسئولان این مرکز تفریحی علاوه بر دلفین، درصدد به اختیار گرفتن گونه‌هایی همچون شیر دریایی، فوک و پنگوئن در این دلفیناریوم هستند.


حمید ظهرابی در واکنش به این خبرها گفت: پیش از این نیز موضوع بهره‌کشی از حیوانات در سیرک‌ها نیز مطرح بود که سازمان حفاظت محیط زیست با آن مخالفت کرد؛ ما معتقدیم می‌توان مراکزی تفریحی را بدون آزار حیوانات و مقید‌سازی آنها احداث کرد، بنابراین با توسعه دلفیناریوم‌ها موافق نیستم و این موضوع را حتماً بررسی و دستور‌العملی برای جلوگیری از توسعه این مراکز ابلاغ خواهیم کرد.


معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: اگر چه در دلفیناریوم‌ها، معمولاً از حیواناتی استفاده می‌شود که در اسارت متولد شده‌اند و مستقیماً از طبیعت جدا نشده‌اند، اما در هر صورت حیوان برای انجام کارهایی که به صورت طبیعی انجام نمی‌دهد، با اعمال فشار‌هایی تحت آموزش قرار می‌گیرد. 


وی افزود: اقداماتی که برای مقیدسازی و آموزش حیوانات در این مراکز صورت می‌گیرد، مجاز نیست و طبق فتاوای متعدد مراجع عظام تقلید، این‌گونه بهره‌کشی از حیوانات جایز نیست و در مواردی نیز حرام اعلام شده است. 


ظهرابی با اشاره به موج مخالفت با احداث دلفیناریوم‌ها در کشورهای مختلف گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۸ تعداد ۱۳ دلفیناریوم در ۱۰ کشور جهان به کلی تعطیل شده‌اند، که مهمترین دلیل تعطیلی آنها، شرایط ناخوشایند زندگی پستانداران دریایی از جمله نهنگ‌ها و دلفین‌ها در این مراکز و مرگ زودهنگام آنها بوده است. 


وی افزود: پستانداران دریایی نظیر گونه‌های مختلف دلفین‌ها، اورکا (نهنگ قاتل) و فوک‌ها معمولاً از ضریب هوشی نسبتاً بالایی برخوردارند و همین ضریب هوشی بالا باعث می‌شود تا بیشتر از سایر حیوانات، رنج اسارت را درک کنند. 


معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست اذعان کرد: طول عمر دلفین‌ها در دلفیناریوم‌های کشور نیز به‌طور متوسط بسیار پایین‌تر از متوسط جهانی است که نشان دهنده نامناسب بودن شرایط نگهداری این گونه و نامناسب بودن اقلیم کشور برای نگهداری این حیوان باهوش است.


ظهرابی در پایان تأکید کرد: سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه سیاست پیشین خود در مورد مخالف با بهره‌گیری از حیوانات برای تفریح، موافق توسعه دلفیناریوم‌ها نیست و از سرمایه‌گذاران این مراکز دعوت می‌کند تا در مراکز تفریحی دیگری بدون بهره‌گیری از حیوانات سرمایه‌گذاری کنند. 


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر