صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۷
مهدی‌پور خبر داد:

بهره‌برداری از طرح آکواپونیک گلخانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار گفت: نخستین طرح «آکواپونیک» گلخانه‌ای این دانشگاه به بهره‌برداری رسید.
کد خبر : 361380

مهران مهدی‌پور در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری آنا از گرمسار درباره نخستین طرح «آکواپونیک» گلخانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار اظهار کرد: فاز نخست طرح «آکواپونیک» گلخانه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار با سه روش مختلف به صورت گلخانه‌ای در مساحت حدود 50 متر مربع اجرا شده است. 


وی گفت: آکواپونیک (AQUAPONICS) پرورش همزمان ماهی  و گیاه در سازگانی مداربسته است به شکلی که آب حاوی فضولات ماهی، ابتدا از مخزن پرورش ماهی به سمت پالایشگرهای مکانیکی و زیستی و سپس به بستر کشت گیاهان حرکت می‌کند وپس از جذب مواد مغذی فضولات ماهی توسط ریشه گیاهان،  دوباره به مخزن پرورش ماهی بازمی‌گردد.


عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گرمسار با بیان اینکه این طرح تلفیقی ازپیشرفته‌ترین روش‌های آبزی‌پروری (Aquaculture) در سیستم مداربسته (RAS : Recirculatory Aquaculture System) و پرورش گیاه بدون استفاده از خاک (Hydroponic) است افزود: در این طرح در بخش کشت گیاهان از سه روش: بستر پرورش‌ گیاه (Media bed)، لوله‌های پرورش گیاه (Nutrient Film Technique) و مخزن پرورش گیاه (Deep Water Culture) و در بخش پرورش ماهی از کپور معمولی (Cyprinus carpio) استفاده شده، افزود:آکواپونیک به‌عنوان یک روش نوین و فناورانه می‌تواند ما را در تأمین بخشی از پروتئین و محصولات گلخانه‌ای مورد نیاز سلامت جامعه یاری کند.


مهدی‌پور مزایای طرح را صرفه‌جویی در مصرف آب تاحدود 90‌درصد نسبت به روش‌های سنتی، عاری بودن محصولات تولیدی از سموم داروها و آفت‌کش‌ها (ارگانیک بودن محصولات گیاهی و ماهی)، تولیدهمزمان دو محصول گیاهی و ماهی، نداشتن پساب و عدم آلودگی محیط‌زیست، تولیدمحصول بیشتر و با کیفیت بهتر در تمام فصول، عدم نیاز به کودهای شیمیایی و سموم و آفت‌کش‌ها، قابلیت اجرا در هر منطقه‌ای حتی در مناطق شهری، قابلیت اجرا در مقیاس‌های مختلف در خانه‌های مناطق روستایی، پشت بام منازل و آپارتمان‌ها و در سطح وسیع و تجاری، عدم نیاز به فناوری‌های پیچیده و وارداتی، عدم محدودیت به‌کارکیری افراد و امکان استفاده از آقایان و خانم‌ها، لزوم استفاده از حضور کارشناسان و فارغ‌التحصیلان کشاورزی، دامپروری، زیست شناسی، دامپزشکی وعلوم دامی دانست.


وی با تشکر از حمایت‌های سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار برای اجرای این طرح گفت: بسترهای لازم برای گسترش این طرح در حال فراهم شدن است و پس از اجرای موفق فاز نخست، فازهای بعدی اجرا خواهد شد.


انتهای پیام/4117/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان 0 نظر
ماهان شعبانی
22:23 - 1397/11/30
بسیار عالی??????