صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
تقوی در گفتگو با آنا:

ظرفیت تولید نفت متغیرمهم اقتصاد است/لزوم ارتقای روابط ایران و چین

استاد دانشگاه با اشاره به ظرفیت تولید روزانه نفت کشور،‌ گفت: عامل تعیین‌کننده برای اقتصاد ما، میزان تولید و فروش نفت‌خام است.
کد خبر : 361039

مهدی تقوی در گفتگو با خبرنگار حوزه اقتصاد بین‌الملل گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به ظهور چین به عنوان یک قدرت اقتصادی جهانی اظهار کرد: چین یک قدرت نوظهور اقتصادی است که توان رقابت با آمریکا را دارد و می‌تواند ضربه‌گیر مناسبی در مقابل تحریم‌های امریکا تلقی شود.


این استاد دانشگاه با تأکید بر اشتیاق چینی‌ها در به‌کارگیری یوآن در معاملات بین‌المللی افزود: ایده‌ چینی‌ها برای حذف دلار از مبادلات و جای‌گذاری یوآن به جای آن می‌تواند موجب افزایش قدرت رقابت اقتصادی ما در مقابل آمریکا و حتی کشورهای اروپایی شود، در حال حاضر یوآن استقلال خود را تا حد زیادی حفظ کرده و تأثیرپذیری‌اش از دلار  به حداقل رسیده است  و این فرصت مناسبی برای اقتصاد ما است.


وی در خصوص تأثیر پیمان پولی دوجانبه بین ایران و چین ادامه داد: این پیمان مالی قطعاً هزینه مبادلات ما را کاهش خواهد داد و از سوی دیگر موجب تحرک تجاری کشور در زمان تحریم‌های امریکایی خواهد بود.


تقوی با اشاره به کانال مالی ایران و اروپا خاطرنشان کرد: این کانال مالی می‌تواند در برقراری مناسبات تجاری ما با اروپا مناسب باشد ولی در حوزه آسیا کانال‌های مالی دوجانبه همانند آنچه که بین ایران و چین وجود دارد می‌تواند بخشی از فشار تحریم‌ها را خنثی کند و حتی ظرفیت کانال مالی با چین می‌تواند  با برنامه‌ریزی ارتقاء یابد و سایر کشورهای آسیایی را نیز پوشش دهد.


تقوی با عنوان اینکه ظرفیت تولید و فروش نفت در شرایط فعلی بسیار تأثیرگذار است، تصریح کرد: فارغ از اینکه با چه شرایطی به تجارت بین‌المللی خود ادامه خواهیم داد در قدم اول ما باید به ظرفیت تولید نفت خود توجه کنیم و شرایط تولید آن را در حالت بهینه حداکثری قرار دهیم تا رقیب جایگزینی برای نفت ما در بازار به وجود نیاید.


به گزارش آنا، برخلاف دوره قبلی تحریم‌ها، این بار آمریکا به‌تنهایی در مقابل ایران قرار گرفته و جامعه جهانی و اروپا خروج یک‌جانبه  آمریکا از برجام را که به عنوان یک توافق بین‌المللی پس از یک گفتگوی طولانی مدت حاصل شده بود، محکوم کرده‌اند در این میان روسیه و چین نیز به عنوان شرکای ایران از تحریم‌های امریکا حمایت نکرده‌اند و نقطه برتری ایران در این تحریم‌ها به شمار می‌روند به همین دلیل ایجاد کانال‌های مالی با طرفین تجاری کشور غیروابسته به دلار می‌توانند در نهایت علیه نظام سلطه استکباری امریکا تمام شود.


انتهای پیام/4083/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر