صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۱:۰۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۷
رسم یاران/ 133

2 روایت از شهدای اطلاعات عملیات گمنام‌ترین شهدای دفاع مقدس

شهدای اطلاعات عملیات، گمنام‌ترین و فداکارترین شهدای دوران دفاع مقدس هستند که تأثیرگذاری این شهدا در تمام عملیات‌ها کمتر گفته شده‌است.
کد خبر : 360815

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا از نوید شاهد، فرمانده قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف نیروی زمینی سپاه گفت: پرکارترین و فداکارترین شهدای دفاع مقدس، شهدای اطلاعات عملیات هستند که در مأموریتهایی سخت و پیچیده برای برنامه‌ریزی هر عملیاتی فعالیت می‌کردند زیرا برادران اطلاعات عملیات باید وارد عرصه‌های سخت، پیچیده و مبهم که همه ابهامات برای طراحی یک عملیات را برطرف می‌کرد می‌شدند تا طرح‌ریزی عملیات با چشم باز انجام شود.


سردار محمدنظر عظیمی بیان کرد: انجام مأموریت اطلاعات عملیات با حداقل نیروی انسانی را از ویژگی‌های مأموریت‌های این گروه دانسته و می‌افزاید در برخی از موارد حتی امکان به همراه بردن سلاح برای بچه‌های اطلاعات عملیات فراهم نبود و این گروه در سخت‌ترین شرایط و در اوج گمنامی مأموریتهای خود را انجام می‌دادند.


سردار عظیمی فرمانده قرارگاه منطقه‌ای نجف اشرف نیروی زمینی سپاه 2 روایت از ایثار و فداکاری شهدای اطلاعات عملیات قرارگاه نجف اشرف بیان کرد: روایت نخست، شهید منوچهر رضایی‌زنگنه، مسئول اطلاعات سپاه سقز یکی دیگر از شهدای اطلاعات عملیات است. وی در زمان شهید بروجردی در منطقه شمال‌غرب با هدایت دوستان به یکی از مجموعه‌های ضدانقلاب وارد شد و مدت زیادی در میان آنها بود و کسب اطلاعات می‌کرد که در یک عملیات این گروهک کاری که از وی خواسته می‌شود را انجام نمی‌دهد ولی پیش از دستگیری از این مجموعه خارج شده و به مرز ایران باز می‌گردد.


عظیمی اظهار کرد: شهید رضایی‌زنگنه در مرز ایران دستگیر می‌شود که برای جلوگیری از لو رفتن نفوذ و اطلاعاتی که به همراه داشته از همان پوشش دمکرات بودن استفاده می‌کند. وی بازداشت می‌شود و به اعدام محکوم می‌شود که در این فرآیند بازجویی و محاکمه چیزی لو نمی‌دهد و تنها درخواست گفتگو با شهید بروجردی را مطرح می‌کند که توجهی به سخنان وی به‌‌عنوان یک ضدانقلاب نمی‌شود.


وی ادامه داد: این شهید در روز اجرای حکم اعدام نیز اصرار به ارتباط با شهید بروجردی دارد تا یکی از متولیان پرونده می‌پذیرد و این شهید نیز شماره تلفنی که از شهید بروجردی داشته را در اختیار آنها قرار می‌دهد. شهید بروجردی پس از تماس در محل اجرای حکم حاضر می‌َشود ولی تا زمانی که شهید بروجردی به دیدار شهید رضایی زنگنه می‌رود کسی نمی‌داند که وی نفوذی در گروهک ضدانقلاب بوده است. با حضور شهید بروجردی وی از زندان آزاد می‌شود. این شهید سپس مسئول اطلاعات سپاه سقز می‌شود و در دفاع مقدس به فیض شهادت نائل می‌شود.
 


روایت دومی که سردار عظیمی بیان کرد: ، شهید مهدی آشنایی مسئول اطلاعات عملیات تیپ انصار‌الرسول که در آخرین روز جنگ تحمیلی به شهادت رسید و زمانی که شهید شد جنگ تمام شد؛ در حالی که پیش از آنها بارها باید شهید می‌شد ولی شهید نشده بود. در دوران دفاع مقدس خطی را تحویل گرفتیم که متوجه شدیم در این خط تردد روزانه وجود ندارد زیرا توپخانه عراق با آتش سنگین امکان تردد را از نیروهای خودی گرفته است.


وی اظهار کرد: در این خط منطقه‌ای به سه راهی مرگ مشهور شده بود که مختصات آن توسط دشمن ثبت شده بود و بسیار دقیق زیر آتش آنها قرار می‌گرفت. در آن زمان شهید آشنایی درصدد تغییر وضعیت بود زیرا می‌گفت؛ این خط که در ارتفاعات قرار داشت و برای تردد شبانه از آن استفاده می‌شد کارایی لازم را نداشت و ترددهای شبانه نیز با خطر سقوط از ارتفاعات همراه بود.


عظیمی گفت: از سوی دیگر نیز خوراک و تجهیزات مورد نیاز بچه‌های حاضر در خط تنها در یک وعده ارسال می‌َشد که وضعیت مناسبی نبود. شهید مهدی آشنایی به‌دنبال تغییر وضعیت این خط اقدام کرد. در اقدام نخست سه‌راهی مرگ را به سه‌راهی شهادت تغییر داد. در ادامه درخواست کرد که در روز روشن با خودرو از این خط عبور کند و با وجود آتش سنگین دشمن این کار را تکرار کند تا دشمن از مواضع خود ناامید شود و استدلال می‌کرد که راهی غیر از این وجود ندارد که در نهایت با اصرار فراوان با اجرای این کار موافقت کردم.


وی ادامه داد: در روزی که از خط عبور کردیم با آتش سنگین دشمن مواجه شدیم، شهید با خودرو یک دوری زد و حتی زیر آتش سنگین دشمن خودرو را متوقف کرد و از آن پیاده شد. این کار را چند روز تکرار کرد تا در نهایت خط شکسته شد و دشمن ناامید از تسلط بر این خط شد. در ادامه نیز رفت و آمد از این خط روزانه شد و حتی از شدت آتش دشمن نیز کاسته شد. این روحیه که یک فرد تنها خود را فدا کند تا تعداد بسیاری شهید نشوند. از این نمونه‌ افراد در بچه‌های اطلاعات عملیات بسیار وجود داشت.


انتهای پیام/4100/
 


انتهای پیام/

ارسال نظر