نقطه مشترک سخنان رهبری، امید به جوانان برای آینده کشور است
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، سردار سرلشکر محمدعلی جعفری در اختتامیه دومین جشنواره ملی جهادگران که صبح امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: امیدواریم خداوند به ما و مسئولین اجرایی این بصیرت را بدهد که عمق پیام حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن را بدانیم و در شأن این مردم تلاش کنیم.
وی افزود: نقطه مشترک پیامهای مقام معظم رهبری امیدی است که به جوانان برای آیندهسازی کشور دارند؛ شاید دیگر امیدی به افراد سالخورده برای انجام کارهای بزرگ و تحولآفرینی نیست.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ادامه داد: با نگاه به تحولات پیروزی انقلاب اسلامی و دوران بعد از آن خواهیم دید که در کنار رهبری، نقش اصلی در جمهوری اسلامی برعهده مردم است؛ در بین اقشار مردم نیز نقش تعیین کننده و اصلی بر عهده جوانان بود.
جعفری بیان کرد: در دوران دفاع مقدس آحاد مردم حضور فعال داشتند؛ اما بیشترین نقش که اجرای عملیاتها و حضور در جبههها را برعهده داشتند؛ توسط جوانان اجرایی میشد.
وی اضافه کرد: در یک سال اول که فرماندهی جنگ به عهده بنی صدر بود با نگاه لیبرالی که به جنگ داشت مانع حضور نیروهای مردمی در جنگ بود و به نیروهای ارتش دستور داده بود هیچگونه همکاری با نیروهای مردمی نداشته باشند؛ حتی پس از شکست عملیات هویزه نیز نزد امام رفته و اظهار کرد که دیگر نمیتوان عراق را پس زد و باید مذاکره کنیم اما امام نپذیرفتند و تأکید کردند از ظرفیت نیروهای مردمی استفاده شود.
فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی عنوان کرد: پس از فرار بنیصدر و انتصاب صیادشیرازی بهعنوان فرمانده ارتش، او با تفکر بسیجی که داشت همگام با فرمانده سپاه از ظرفیتهای مردمی استفاده کردند؛ با استفاده صحیح از توان نیروهای مردمی در مدت کوتاهی به پیروزیهای قاطع نظامی دست پیدا کردیم؛ اما چرا از این نیرو پس از پایان جنگ استفاده نشد؛ باید بررسی کنیم و موانع پیش رو را برداریم.
جعفری ادامه داد: نیروهای مردمی بالاترین ظرفیت برای عبور از بحرانها و مشکلات هستند چراکه بحرانی بزرگتر از جنگ نداشتیم که قدرتهای جهان مقابل ما بودند ولی با تکیه بر جوانان از این بحران عبور کردیم.
جوانان رمز عبور انقلاب اسلامی از تمامی موانع هستند
فرمانده سپاه تأکید کرد: به عقیده امام خمینی(ره) فتحالفتوح جنگ، ادوات و تجهیزات جنگ نبود بلکه همین نیروهای مردمی و جوانان بودند، رمز عبور انقلاب اسلامی از تمامی موانع آن و حل مشکلات اساسی تکیه بر ظرفیت نیروهای مردمی بهویژه جوانان است.
وی اشاره کرد: در عرصههای امنیتی نیز جوانان نقشآفرینی کردند؛ در فتنه ۸۸ و سایر حوادث تا حوادث دیماه سال گذشته حضور نیروهای جوان مومن انقلابی مشهود است.
جعفری اعلام کرد: شهادت پاسدارانی که تأمین کننده امنیت مرزهای جنوب شرق بودند، گواهی دیگر بر حضور موثر جوانان مؤمن انقلابی در همه عرصههاست.
فعالیتهای فعلی جهادی کافی نیست
فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنان خود در اختتامیه دومین جشنواره ملی جهادگران گفت: در عرصه سازندگی و رفع محرومیت نیز شاهد هستیم پس از فرمایشات مقام معظم رهبری، چندسالی طول کشید تا اردوهای جهادی فراگیر شود و امروز حرکتهای جهادی در بین جوانان جاافتاده است.
جعفری اظهار کرد: با وجود تلاشهای گسترده در حوزه کار جهادی، وضعیت فعلی کافی نیست و باید این حرکت گسترش یابد، اکنون 11 هزار گروه جهادی فعال هستند اما انتظار داریم اگر ۴۰ هزار پایگاه بسیج در کشور وجود دارد، چرا نباید به ازای هر پایگاه یک گروه جهادی داشته باشیم و باید گروههای جهادی به بیش از 40 هزار گروه افزایش پیدا کنند.
اداره کشور با کمک مردم عزمی راسخ میخواهد
فرمانده سپاه اعلام کرد: اداره کشور به کمک مردم و یا عبور دادن انقلاب از بحرانها با کمک آنها اعتقادی عمیق و عزمی راسخ میخواهد و باید این اعتقاد در مدیران اجرایی وجود داشته باشد.
جعفری خاطرنشان کرد: مهمترین مانع استفاده از ظرفیت مردم برای اداره کشور سیستمهای اداری و نظام بروکراتیک حاکم بر سازمانهای اجرایی است و تغییر این سیستم کار سختی است که تلاش مستمر برای اصلاح این دیدگاه لازم است و این اصلاح نیز توسط جوانان میسر است.
وی ادامه داد: گسترده کردن و سازماندهی کردن حرکتهای جهادی ضروری است و با روشهای پراکنده نمیشود فتحالفتوح کرد. در واقع زمانی این اتفاق میافتد که نیروها سازماندهی شوند؛ در نتیجه شبکهسازی، هدفمندسازی و گستردهسازی باید در حرکتهای جهادی مورد توجه باشد.
فرمانده سپاه اضافه کرد: تخصصی شدن حرکتهای جهادی یک ضرورت دیگر اردوهای جهادی است که اگر مورد توجه نباشد انتظار لازم را نمیتوان از این حرکتها داشت.
اولویت کارهای جهادی گسترش کمی و کیفی فعالیتهای جهادی باشد
جعفری خطاب به جهادگران و مسئولین بسیج اعلام کرد: در هر مقطعی یک عرصه اولویتدار کار جهادی در کشور هست و در این مقطع، گسترش کیفیوکمی جهاد سازندگی، محرومیتزدایی و کمک به مردم اولویت اصلی کشور است.
فرمانده سپاه با تأکید بر اینکه باید توسعه حرکتهای جهادی انجام شود چون جهاد فقط جهاد با دشمن و قتال نیست، افزود: امروز آنچه که اهمیت دارد خدمت به مردم و حل مسایل اجتماعی به دست گروههای عظیم مردمی است؛ امروز در هر روستا و هر محله یک مسئله وجود دارد که مردم از آن رنج میبرند با این وجود بهترین مجموعهای که میتواند مسایل هر محله و روستا را پیدا و برای آن راهحل اثربخش پیدا کند گروههای جهادی هستند.
وی ادامه داد: ظرفیت عظیم سرمایههای انسانی باید بهصورت هدایتشده و دقیق در خدمت حرکت مقدس گروههای جهادی قرار بگیرد؛ چون در این صورت است که بسیاری از مشکلها حل میشود؛ امیدی که رهبری به جوانان بسته در راستای کسب تجربه مدیریت برای اداره کشور است و این اتفاقی است که در جنگ افتاد.
جعفری با اشاره به اینکه الان زمینه و اعتقاد برای کسب تجربه مدیریتی برای جوانان وجود ندارد، اظهار کرد: حرکتهای جهادی عرصهای برای نیروهای جوان انقلابی برای کسب تجربه مدیریت است.
حرکت جهادی مخالف و دشمن دارد
فرمانده سپاه با بیان اینکه باید سه ویژگی مدنظر رهبر معظم انقلاب وجود داشته باشد تا هر حرکتی حرکت جهادی محسوب شود، تصریح کرد: برای انجام یک حرکت جهادی نخست باید نیت هر فرد جهادی خالص باشد؛ دوم اینکه حرکت جهادی همراه با سختکوشی و تحمل سختیها باشد و سوم اینکه حرکت جهادی باید مخالف و دشمن داشته باشد و گرنه جهادی نیست.
وی اشاره کرد: در سیستمهای آلوده به خارجیها اجازه داده میشود در دریاهای ما ماهیگیری کنند و صیادان خودی بیکار شوند؛ اینجا باید گروههای جهادی ورود کنند طبیعی است که وقتی این اتفاق بیفتد صدای خیلیها که پول گرفتهاند و این هماهنگیها را کردهاند هم در میآید.
جعفری با بیان اینکه جهاد گروههای جهادی باید بر حل مسائل و مشکلات هر منطقه متمرکز باشد و حل مشکلات را دستگاهها مطالبه کنند، افزود: طبیعی است که وقتی این مطالبهگریها صورت میگیرد مخالفتها هم شروع و مطالبهگری هزینه ایجاد میکند با این وجود شرط سوم کار جهادی محقق میشود.
وی بر ضرورت توجه به مسائل منطقهای و محلی تأکید کرد و افزود: گروههای جهادی باید با مطالبهگری مسایل محلی را حل کنند چون با همین اقدامات میتوان بیتالمقدسها و فتحالمبینها را هم در حرکتهای جهادی اجرا کرد.
فرمانده سپاه گفت: حرکتهای جهادی تنها راه نجات و تنها راه عبور کشور از مرحله سوم انقلاب است که ما داریم در آن درجا میزنیم. مرحله سوم انقلاب اسلامی شدن دستگاههای نظام و مرحله چهارم اسلامی شدن جامعه است در هر حال تا این مراحل محقق نشوند به مرحله تمدنسازی نمیرسیم و این مهم بدون نقشآفرینی جوانان و گروههای جهادی محقق نمیشود با این وجود این گروهها باید خط شکن باشند.
جعفری اظهار کرد: برداشتن موانع در کشور نیاز به جهاد دارد و برای این کار نیروی جوان کشور باید سازماندهی شوند تا امید رهبری به جوانان نیز محقق شود.
انتهای پیام/4115/ن
انتهای پیام/