صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۰ - ۲۶ بهمن ۱۳۹۷
معاون وزیر نفت در امور گاز:

۳ هزار روستا امسال از نعمت گاز بهره‌مند شدند

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره به اینکه گازرسانی به روستاها بسیار دشوار است، اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون ۳ هزار روستا از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند.
کد خبر : 360717

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا از شرکت ملی گاز ایران، حسن منتظرتربتی، در آیین افتتاح رسمی ۲۵ پروژه گازرسانی به ۱۷۴ روستای استان خوزستان که با حضور فریدون حسنوند رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم شهر اندیمشک در مجلس، پیمان جهانگیری فرماندار اندیمشک و عبدالله ابول‌پور مدیرعامل شرکت گاز استان خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس در فرمانداری اندیمشک برگزار شد، با تبریک چهل‌ سالگی پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: آغاز گازرسانی در ایران با تأسیس پالایشگاه بیدبلند در استان خوزستان بود که گاز فرآورش شده در آن از سوی یک خط تنها به اتحاد جماهیر شوروی سابق می‌رفت و در این مسیر فقط به ۸ شهر کشور گازرسانی شده بود.


وی افزود: این در حالی است که امروز در یک مرحله توان گازرسانی به ۱۷۴ روستا را داریم و تعداد روستاهای گازدار کشور هم‌اکنون ۲۷ هزار روستاست.


معاون وزیر نفت در امور گاز با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب سیاست کشور بر این قرار گرفت که از نفت به‌عنوان کالای صادراتی استفاده شود، گفت: بر این اساس گاز به‌عنوان جایگزینی مناسب برای نفت مورد استفاده قرار گرفت.


وی ادامه داد: اکنون ما در شرایطی قرار داریم که روزانه ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌کنیم که این رقم معادل ۵ میلیون بشکه نفت است و این موضوع نشان می‌دهد جایگاه گاز در کشور بسیار ویژه است و درواقع اگر گاز نبود نفتی هم برای صادرات وجود نداشت.


منتظرتربتی با تشکر از پشتیبانی مجلس شورای اسلامی به‌ویژه اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی برای توسعه گازرسانی روستایی و شهری، تصریح کرد: مهم‌تر از پشتیبانی اعضای کمسیون انرژی، تصویب قانون بند «ق» تبصره ۲ بودجه سال ۹۳ از سوی مجلس شورای اسلامی بود که به‌جرئت می‌توان آن را مترقی‌ترین قانون در بخش زیرساخت‌های کشور نامید.


وی اظهار کرد: این قانون بعدها به تصویب قانون رفع موانع تولید منجر شد که عملاً منابع مالی پروژه‌های گازرسانی را از محل صرفه‌جویی محصولات جایگزین شده تأمین می‌کرد.


معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: این موضوع بدین معنا نیست که وقتی به نقطه‌ای گازرسانی می‌شود، سوخت‌های گران‌تر مانند گازوئیل، نفت سفید و.... می‌توانند صادر شوند و هزینه دیگر پروژه‌های گازرسانی را تأمین کنند و این مهم‌ترین و مترقی‌ترین قانون در توسعه گازرسانی از گذشته تاکنون است.


منتظرتربتی توسعه فازهای پارس جنوبی را اتفاق مهم دیگری در این زمینه خواند و گفت: با تلاش همکارانمان در صنعت نفت امروز دیگر در زمستان هیچ مشکلی به لحاظ افت فشار یا قطعی گاز نداریم، این در حالی است که هم‌زمان صادرات گاز به کشورهای همسایه نیز انجام می‌شود.


وی با اشاره به اینکه گازرسانی به روستاها بسیار دشوار است، اظهار کرد: امروز گازرسانی به ۱۷۴ روستا افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید و بر همین اساس از ابتدای امسال تاکنون ۳ هزار روستا از نعمت گاز بهره‌مند شده‌اند و این آمار برای نخستین بار است که در صنعت گاز رخ‌داده است.


منتظرتربتی با بیان اینکه امیدواریم گازرسانی به روستاها سال آینده هم بر همین روال به‌خوبی انجام شود، افزود: بنابر این طی دو تا سه سال آینده کل روستاهای کشور گازرسانی شده‌اند.


انتهای پیام/4092/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر