صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۵۸ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۴

سفر سرزده وزیر خارجه آلمان به کابل/ حمایت اشتاین مایر از ادامه گفت‌وگوها با طالبان

اشتاین مایر، وزیر امور خارجه آلمان، وارد کابل شد.
کد خبر : 36062

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از دوویچه وله، سفر وزیر امور خارجه آلمان به کابل از پیش اعلام نشده بود و وی به صورت ناگهانی وارد پایتخت افغانستان شد. ورود اشتاین مایر به کابل با تدابیر شدید امنیتی همراه بود.


وی در این سفر با اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، دیدار و گفت‌وگو کرد. موضوع مذاکرات صلح، یکی از موضوعات اصلی گفت‌وگوی اشتاین مایر و غنی بود.


اشتاین‌مایر در دیدار با اشرف غنی از او خواست که گفت‌وگوهای صلح با طالبان را به‌رغم حملات جدید آنها ادامه یابند.


وزیر امور خارجه آلمان برقراری یک آشتی ملی در داخل افغانستان را تنها راه خردمندانه برای پایان دادن به درگیری‌های چند ده‌ساله در این کشور دانست. او تاکید کرد: «گفت‌وگوهای صلحی که به تازگی آغاز شده است، تنها شانسی است که نباید به هدر رود».


به دلیل آخرین حمله مرگبار انتحاری در کابل که در جریان آن ده‌ها تن کشته شدند، دیدار اشتاین‌مایر و اشرف غنی تحت مراقبت‌های شدید امنیتی صورت گرفت. به همین دلیل سفر وزیر خارجه آلمان به افغانستان تا زمان نشستن هواپیمای او در کابل اعلام نشده بود.









پس از خروج نیروهای ائتلاف بین‌المللی از افغانستان، همچنان ۸۰۰ سرباز آلمانی در منطقه هندوکش حضور دارند. این سربازان قرار است تا پایان سال جاری ۲۰۱۵ به کابل منتقل شوند



ماه ژوئیه جاری اولین دیدار میان رئیس‌جمهوری افغانستان اشرف غنی با سران طالبان صورت گرفت. ولی او پس از حمله تروریستی بزرگ طالبان در ماه جاری گفت‌وگو با این گروه را متوقف کرد.


اشتاین‌مایر اطمینان داد که کمک‌های آلمان به افغانستان همچنان ادامه خواهند داشت هرچند که آخرین گروه نیروهای آلمانی ۹ ماه پیش خاک افغانستان را ترک کرده‌اند. او تصریح کرد که مردم افغانستان همچنان می‌توانند روی همبستگی آلمان با افغانستان حساب کنند.


آلمان سومین کمک‌کننده مالی به افغانستان است و از زمان سقوط طالبان در سال ۲۰۰۱ تا کنون بیش از چهار میلیارد یورو به این کشور کمک مالی کرده است. امسال همچنین صدمین سال برقراری روابط دیپلماتیک میان آلمان و افغانستان است.


در برنامه وزیر امور خارجه آلمان همچنین دیدار با عبدالله عبدالله، مرد شماره دو دولت وحدت ملی افغانستان نیز قرار دارد. اشتاین مایر همچنین دیداری با سربازان آلمانی در افغانستان خواهد داشت.


پس از خروج نیروهای ائتلاف بین‌المللی از افغانستان، همچنان ۸۰۰ سرباز آلمانی در منطقه هندوکش حضور دارند. این سربازان قرار است تا پایان سال جاری ۲۰۱۵ به کابل منتقل شوند.


به دلیل مسائل امنیتی، اشتاین‌مایر شب را در کابل نمی‌ماند و در یک‌شنبه بعدازظهر رهسپار پاکستان خواهد شد. او دو کشور افغانستان و پاکستان را از رویارویی با یکدیگر برحذر داشته و گفته است: «درک این مسئله که هردو کشور در استراتژی مبارزه علیه ترور و خشونت مشترک هستند، کلید ثبات و توسعه در منطقه است».


اشرف غنی در حمله اخیر طالبان، پاکستان را نیز مسئول دانست. افغانستان از مدت‌ها پیش پاکستان را متهم به حمایت از طالبان افغانستان می‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر