صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۳۴ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۴

پیش‌بینی شیوع بیماری‌های عفونی با شناسایی الگوی حرکت کاربران تلفن همراه

تیمی از محققان دانشگاه هاروارد و پریسنتون با تحلیل داده‌های ثبت‌شده از تماس‌های تلفن همراه 15 میلیون نفر از کابران کنیا، روی شیوع بیماری‌های فصلی مطالعه کردند.
کد خبر : 36041

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از Engadget، این تیم معتقدند که شناسایی حرکت کاربران تلفن همراه می‌تواند شیوع بیماری‌های فصلی مانند سرخجه را برای آنها قابل پیش‌بینی کند. به همین دلیل، آنها از تماس‌های ثبت‌شده کاربران تلفن همراه به صورت ناشناس، موقعیت کاربران در زمان برقراری تماس را در بازه زمانی ژوئن 2008 تا ژوئن 2009 جمع‌آوری کردند و مورد بررسی قرار دادند.


آنها سپس با مقایسه این داده‌ها با مناطقی در کنیا که بیماری سرخجه در آنجا گزارش شده، متوجه شدند که الگوی حرکت کاربران تلفن همراه در مناطقی که ریسک خطر بالای ابتلا به سرخجه را در این بازه زمانی دارند، نسبت مستقیمی با شیوع این بیماری دارد.


جسیکا متکاف، پروفسور دانشگاه پرینستون و مدیر این تحقیق، می‌گوید: «تحلیل‌های ما نشان می‌دهد که داده‌های تلفن همراه می‌تواند برای شناسایی الگوهای حرکتی انسان مورد استفاده قرار گیرد تا درک بهتری از بیماری‌های عفونی به ویژه بیماری‌های عفونی مخصوص کودکان داشت. به ویژه، داده‌های تلفن همراه، الگوهای حرکتی افراد یک کشور را در مقیاس بزرگ قابل تفسیر می‌کند و می‌توان از این الگوها برای پیشگیری یا درمان بومی بیماری‌ها استفاده کرد».


محققان در آینده می‌خواهند از داده‌های تلفن همراه در کشورهایی که با بیماری‌هایی چون مالاریا و وبا دست و پنجه نرم می‌کنند، الگوهای حرکتی افراد را شناسایی و از شیوع بیشتر این بیماری‌ها جلوگیری کنند.


محققان معتقدند زمانی که با استفاده از این روش، احتمال بروز بیماری‌ها در منطقه‌ای افزایش می‌یابد، می‌توان پزشکان و داروهای بیشتری را برای درمان به آن منطقه روانه کرد.


مترجم: نسترن صائبی




انتهای پیام/

ارسال نظر