صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۳۰ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۷
کامن دریمز:

آمریکا به دنبال سلطه بر منابع نفتی ونزوئلا است

ستون‌نویس وب‌سایت خبری-تحلیلی آمریکایی تصریح کرد که دلیل پافشاری آمریکا بر سرنگونی دولت کاراکاس در نیت کاخ سفید بر سلطه دوباره بر منابع نفتی این کشور ریشه دارد.
کد خبر : 360315

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از کامن دریمز، ویجای پراشاد در مقاله خود در این وب‌سایت اذعان کرد نگاهی به آنچه باعث شده آمریکا برای مداخله سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی در ونزوئلا برای سرنگونی دولت این کشور اصرار ورزد تنها به یک نکته اشاره می‌کند که واشنگتن سال‌هاست از اینکه دستش از منابع عظیم نفتی ونزوئلا دورمانده ناراحت است.


وی افزود که از 1998، دولت آمریکا در تلاش بوده است که دولت ونزوئلا را سرنگون کند. چیزی که از آن زمان تابه‌حال تهدیدی برای واشنگتن محسوب می‌شده پویایی جنبش بولیواری و انتخاب هوگو چاوز به سمت رئیس‌جمهوری ونزوئلا در آن سال است.


پراشاد ادامه داد که ونزوئلا با داشتن بزرگ‌ترین ذخایر نفت ثبت‌شده در جهان تا قبل از 1998 باعث ثروتمند شدن شرکت‌های نفتی آمریکایی شده بود اما با آمدن چاوز اوضاع تغییر کرد و تهدید وی بر پایان سلطه شرکت‌های آمریکایی بر منافع نفتی ونزوئلا، کاخ سفید را مجاب کرد تا سرنگونی دولت کاراکاس را در اولویت کار خود قرار دهد.


وی ادامه داد که در سال 2002 اولین تلاش کودتا گران با حمایت آمریکایی‌ها برای سرنگونی چاوز با شکست روبرو شد.


البته آمریکا اقدامات مشابهی را در سال 1953 برای سرنگونی دولت محمد مصدق در ایران، در 1954 برای برکناری جاکوبو آینز در گواتمالا و در 1971 برای سرنگونی دولت سالوادور آلنده در شیلی انجام داده بود.


پراشاد افزود بر اساس دیدگاه امپریالیستی اگر دولتی خطوط قرمز شرکت‌های چند ملیتی آمریکایی را نقض می‌کرد سرنگون می‌شد.


آمریکا با بهانه‌های مختلف ازجمله نگرانی‌های انسان‌دوستانه و برقراری مردم‌سالاری کشورهای غیرهمسو را هدف قرار می‌داد و دولت‌های آن‌ها را سرنگون می‌کرد.


اما هم چاوز هم نیکلاس مادورو با رأی مردم به ریاست جمهوری ونزوئلا انتخاب‌شده بودند و جناح راست‌گرای تحت حمایت غرب اصلاً نتوانست بر سر معرفی کاندیدای واحد در انتخابات اخیر به جمع‌بندی برسد.


در 2006، ویلیام براون فیلد سفیر آمریکا در کاراکاس در پیامی به پنج نکته برای سرنگونی چاوز اشاره کرد که نشانه بارز دخالت آمریکا در این کشور هستند.


آمریکا از طریق بنیادهای خیریه کمک به استقرار مردم‌سالاری و سازمان جاسوسی سیا به یک سری از گروه‌های جامعه مدنی در ونزوئلا کمک مالی می‌کند تا با تهییج آن‌ها مشروعیت سیستم انتخاباتی کشور را زیر سؤال ببرد.


اما برای آمریکا نه نگرانی‌های انسان‌دوستانه نه استقرار مردم‌سالاری مهم هستند. آن‌ها می‌خواهند که جهان را یک‌باره به میلیاردرها تقدیم کنند و دیکتاتوری ثروتمندان را بر سرتاسر کره خاکی گسترش دهند.


انتنهای پیام/4106/4124/


انتهای پیام/

ارسال نظر