صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۵۳ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۴

آثر جونو دیاز منتشر می‌شود

رمان «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» نوشته‌ جونو دیاز برنده‌ پولیتزر ۲۰۰۸ و جایزه‌ ملی حلقه‌ منتقدان آمریکا با ترجمه‌ محسن موحدی‌زاد از سوی نشر شورآفرین منتشر می‌شود.
کد خبر : 35980

به گزارش گروه فرهنگی آنا، نشر شورآفرین در ادامه انتشار آثار برگزیده نویسندگان جهان، به سراغ انتشار رمانی از جونو دیاز رفت؛ رمانی که از سوی مجله‌ تایم جزو ده رمان بر‌تر دهه‌ اول قرن بیست‌ویک قرار گرفته است.


جونو دیاز علاوه بر جایزه‌ پولیتزر ۲۰۰۸ برای کتاب «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو»، جایزه‌ پن‌مالامود، ۲۰۰۲، برای مجموعه‌داستان «غریق» و جایزه او. هنری، ۲۰۰۹ را برای کتاب «این‌گونه‌ است که از دستش می‌دهی» در کارنامه‌ خود دارد. این کتاب فینالیست کتاب ملی آمریکا نیز بوده است. این آثاربا ترجمه‌ محسن موحدی‌زاد منتشر خواهد شد.


جونو دیاز در «زندگی کوتاه و شگفت‌انگیز اُسکار وائو» براساس تجربه‌ شخصی‌اش، برای به تصویر کشیدن مسائل و دغدغه‌های خانواده‌هایی که به ایالات متحده مهاجرت کرده‌اند، به موازات قصه‌ زندگی قهرمان ناکام خود، تاریخچه‌ خانوادگی و نیز بخشی از تاریخ سرزمین پدری‌ وی را بازگو می‌کند. اُسکار که هیچ‌کس حاضر نیست او را بپذیرد و قهرمان بیگانه‌ قصه به حساب می‌آید، نمادی از مهاجرین زاغه‌نشینی است که دیگر نه در موطن خود جایی دارند و نه در سرزمین جدید خود پذیرفته می‌شوند. و خانواده وی نیز نمونه‌ای از‌‌ همان خانواده‌هایی است که بعد از پشت سر گذاشتن تجربه‌ حکومت دیکتاتوری تروخیو که در دهه‌های چهل و پنجاه شهر‌ها و روستاهای دومنیکن را به کانون خشونت تبدیل کرده بود، در مواجهه با تمدن ایالات متحده دچار بلاتکلیفی فرهنگی می‌شوند.


ایندیپندنت در معرفی این کتاب می‌نویسد: «وی هم خاص‌بودن زندگی درونی یک نوجوان دومنیکنی در نیوجرسی امروز را به تصویر می‌کشد و هم در مورد مرد و زن،‌ نژاد، و طبقه‌ اجتماعی نتیجه‌گیری‌های جهان‌شمولی می‌کند.» و گاردین هم می‌نویسد: «اُسکار، شخصیتی که یکپارچگی رمان را حفظ می‌کند، به درستی خود را چهره‌ای دوچندان به حاشیه‌ رانده‌شده و منزوی احساس می‌کند. یک آمریکایی-دومنیکنی که در دهه‌ هشتاد در نیوجرسی بزرگ می‌شود، و علاوه بر بی‌عرضگی ضدکلیشه‌اش، مسایل مربوط به‌ نژاد و طبقه اجتماعی نیز مانع و سد راه وی می‌شوند.»


دنیای خیالی اُسکار، که در وسواس حیرت‌انگیز وی به داستان‌های علمی-تخیّلی و فانتزی نمود پیدا می‌کند، و پیشینه‌ تلخ تاریخی کشورش واقعیت و خیال را به گونه‌ای به هم می‌آمیزد که حاوی عناصر رئالیسم جادویی است و می‌توان گفت یادآور آن ادبیاتی است که گابریل گارسیا مارکز سرشناس‌ترین نماینده‌ آن بود.


انتهای پیام/

برچسب ها: نشر شورآفرین
ارسال نظر