«آن مرد با باران میآید» نقد و بررسی شد
به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست نقد و بررسی کتاب «آن مرد با باران میآید» نوشته وجیهه سامانی با حضور نویسنده اثر و محمدرضا شرفیخبوشان، منتقد و علیرضا جعفری معاونت سیاسی فرماندار قرچک، آمنه بیات رئیس اداره کتابخانههای عمومی شهرستان قرچک، آرمان کادری رئیس اداره بنیاد شهید قرچک و نویسندگان بومی این شهرستان و جمعی از علاقهمندان به کتاب و فرهنگ در کتابخانه ولایت قرچک برگزار شد.
در ابتدای این نشست، محمدرضا شرفی بهعنوان مجری و منتقد به معرفی بخشی از آثار و تألیفات نویسنده ازجمله کتابهای «خواب باران»، «بادبادکها»، «عروس آسمان»، «تو را من چشم در راهم» و.... اشاره کرد. در ادامه، وجیهه سامانی نویسنده اثر به معرفی کتاب «آن مرد با باران میآید» و همچنین تشریح خلاصهای از این داستان پرداخت و گفت: این کتاب روایت داستانی زندگی یک خانواده طبقه متوسط در کوران انقلاب را مطرح کرده است. وقایع داستان حول یک گروه نوجوان که در رأس آنها شخصیتی به نام بهزاد است، اتفاق میافتد.
وی ادامه داد: نگارش این رمان چهار ماه طول کشید، اما کار تحقیق و پژوهش مستندات انقلاب برای این رمان، حدود هفت، هشت ماه از من زمان گرفت و میتوانم ادعا کنم تمام وقایع و حوادث تاریخی چهار ماه پایانی انقلاب، از ۱۷ شهریور ۵۷ تا ۲۶ دیماه ۵۷ که ظرف زمانی داستان است، کاملاً بر اساس مستندات موجود و قابل دفاع است.
محمدرضا شرفیخبوشان، درباره داستان «آن مرد با باران میآید» گفت: نویسنده در رمان «آن مرد با باران میآید» توانسته بهخوبی شخصیتپردازی کند؛ شخصیت بهزاد شخصیتی خاص بابیانی شیرین است که به دل مینشیند و مخاطب میتواند بهراحتی با آن همزادپنداری کند. مخاطب در بخشهای مختلف داستان هیجانزده میشود و به دلیل کشش زیاد داستان و قلم روان نویسنده، خواندن داستان را پیوسته ادامه میدهد. سامانی توانسته مخاطب را تحت تأثیر دغدغهها و اندوههای پدرانه، مادرانه، خواهرانه و برادرانه قرار دهد.
وی در ادامه سخنانش و طی دو بخش به نقد و بررسی اثر پرداخت و گفت: در این داستان نویسنده بهخوبی توانسته درهمآمیختگی ترس و دلهره با کنجکاوی و شجاعت را نشان دهد. این درهمآمیختگی شخصیت، نوجوان اثر را دچار چالش میکند و این همان مسئلهای است که در زندگی روزمره نوجوانان زیاد اتفاق میافتد که درنهایت باید بر این چالشها پیروز شوند. وی در ادامه تأکید کرد روشی که نویسنده کتاب «آن مرد با باران میآید» برای پیروزی بر این چالشهای درونی ارائه داده این است که نوجوان باید ضعفهای خود را بپذیرد و تلاش کند تا با اعتمادبهنفس و همراهی با انسانهای شجاع و عاقل بر ترس خود غلبه کند.
شرفی بیان کرد: ترویج مقاومت و ایستادگی در قلم سامانی مشهود است. نویسنده در این داستان میکوشد تا تلاش، استقامت، تحمل سختیها و همچنین امید داشتن را بهعنوان راهی برای رسیدن به عزت و پیروزی معرفی کند. این داستان روایتگر چندین ماه مبارزه پیدرپی، بیداد ستمگریهای رژیم شاه، اعتقاد و استقامت مردم و پیروزی نهایی حق علیه باطل است. روایت داستان میتواند نوجوان را از مرز گریه تا اوج نشاط پیش ببرد. داستان از این نظر که نویسنده، روش تحمل و صبر در عین شور و نفی کنارهگیری و انزوا را برای موفقیت و پیروزی و غلبه بر چالشهای درونی آموزش میدهد، بسیار مفید و آموزنده است.
وی در ادامه به نقش مهم و کلیدی زنان در این کتاب اشاره کرد و گفت: علیرغم در مرکز ماجرا نبودن زنان، اما بهدرستی نقش و حضور آنها در عقبه انقلاب به تصویر کشیده شده است. توجه به اسامی کوچهها، خیابانها و منطقهای در جنوب شهر و حتی نام امام جماعت مسجد این محله و فرزندش که به شهادت رسیده است و همگی در تاریخ انقلاب مستند است، نشاندهنده تحقیقات خوب و میدانی نویسنده است. بهجرئت میتوان گفت برای آگاهی نوجوانان از اتفاقات ماههای پایانی انقلاب، با خیالی راحت و آسودگی خاطر میتوان این رمان را به نوجوانان معرفی و پیشنهاد کرد.
سامانی نیز در بخش نهایی سخنانش گفت: هدفم از نگارش این رمان، خلق داستانی با افت و خیرهای بالا و حادثه محور نبود. بلکه میخواستم اتفاقات را به همان شکلی که نسل ما خوانده و شنیده و در رسانههای دهه شصت دیده بود، حفظ کنم و در قالب داستان به نسلهای بعد منتقل کنم. چراکه اگر ما تاریخمان را به همان شکلی که بوده ننویسیم، دیگران به شکلی که دوست دارند آن را روایت میکنند.
در پایان جلسه حاضران در نشست به پرسش و پاسخ با نویسنده کتاب پرداختند.
لازم به ذکر است رمان «آن مرد با باران میآید» در سال 1391 برگزیده جشنواره داستان انقلاب حوزه هنری در حوزه نوجوانان شد. همچنین در همایش «روایت انقلاب» سال ۹۷ که به همت مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار شد، از این اثر تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
رمان «آن مرد با باران میآید» که به مناسبت ایامالله دهه فجر در «بسته ویژه انقلاب اسلامی» نهاد کتابخانهها قرارگرفته، به مناسبت این ایام به چاپ پنجم خود رسیده است. این رمان توسط انتشارات کتابستان معرفت راهی بازار نشر شده است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/