هویت و ماهیت انقلاب اسلامی متمایز با سایر انقلابهاست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از بوشهر، ابراهیم متقی صبح امروز در نشست هماندیشی اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر که مناسبت ایامالله دهه مبارک فجر با عنوان «انقلاب اسلامی، 40 سال مقاومت، انقلابیگری و استکبارستیزی» برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر اظهار کرد: شما عزیزان وظیفه خطیری را در یک حوزه متفاوت جغرافیایی کشور برعهده دارید؛ چراکه در نوار مرزی خلیجفارس و حاشیه نقشه پهناور کشور حضور دارید که موقعیت حساسی دارد و باید علاوه بر فعالیتهای آموزشی برای پرورش نسل جوان با محرومیتهای موجود نسبت به دیگر مناطق نیز مقابله کنید.
وی با طرح این سؤالات که به نظر شما چرا امروز کشور در وضعیت تحریم قرار گرفته است و شاهد اعمال شدیدترین فشارهای اقتصادی به کشور هستیم و چرا محدودیتهای بینالمللی روزبهروز در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: برخلاف اعتقاد غربیها، ایران در 40 سال گذشته به هیچ عنوان رویکرد تهاجمی نداشته است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: واقعیت این است که ایران خود قربانی بینظمیها، بیامنیتیها و اقتدارگراییهای خودخواهانه و سلطهگرایانه منطقهای و بینالمللی است و کشور ما همواره نسبت به محدودیتها و زورگوییهایی که بر علیه آن شکل گرفته، واکنش نشان داده است.
متقی با بیان اینکه هویت و ماهیت انقلاب اسلامی ایران متمایز با سایر انقلابهای جهان است، عنوان کرد: این گفته کارشناسان داخلی نیست؛ بلکه نتایج مطالعات اجتماعی و ادعای اثبات شده مورخان، محققان، جامعهشناسان و اندیشمندان جهانی آن را ثابت میکند.
وی ادامه داد: مطالعات اجتماعی در اقصی نقاط جهان مبتنی بر مشاهدات عینی، توصیف، شناخت درجه اول، درک محیط اجتماعی و مواردی از این قبیل است که برایناساس جامعهشناسان با حضور در کشور و لمس واقعیتها، انقلاب ما را جدای از دیگر انقلابها دانستهاند.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه از زمان شکلگیری اولین اعتراضات مردمی در ایران علیه رژیم شاه بسیاری از خبرنگاران برای شنیدن حرف مردم و متوجه شدن هدف امام راحل در کشور حضور داشتند، خاطرنشان کرد: یکی از این صاحبنظران فوکو بود که بعد از حضور در ایران اولین کتاب خود را با نام « انقلاب ایران، اولین انقلاب پست مدرن جهان» منتشر کرد و در آن از وجه تمایز انقلاب اسلامی ایران سخن گفت.
متقی با بیان اینکه در سال 1356 دانشجوی دانشگاه تهران بودم و از نزدیک فضای سیاسی آن زمان دانشگاه را تجربه کردهام، یادآور شد: فضای آن زمان دانشگاه، یک فضای سیاسی منحصر به فرد انقلابی بود. همه گروههای سیاسی با رویکردها و شعارهای مختلف حضوری فعال داشتند، اما شعار برخی گروههای مختلف سیاسی به غیر از پیروان راستین حضرت امام خمینی(ره) مبتنی بر خشونت، نفرت و انتقام بود.
وی، شعارهای انقلاب مردمی ایران را سادهترین راه برای درک وجه تمایز انقلاب اسلامی ایران با سایر انقلابها دانست.
این استاد دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه دفاع از انقلاب امروز، دفاع از کلیات است، متذکر شد: انقلاب اسلامی ایران خواهان آزادی، استقلال، هویت و جمهوری اسلامی است و طبیعی است که دشمنان در مقابل این خواستهها قد علم کنند.
انتهای پیام/4078/
انتهای پیام/