23 نفر نماد ایران هستند
به گزارش خبرنگار حوزه سینمای گروه فرهنگ وهنر خبرگزاری آنا نشست پرسش و پاسخ فیلم «بیست و سه نفر» شامگاه سهشنبه و پس از پخش این فیلم در سانس سوم سینمای اهالی رسانه در پردیس سینمایی ملت برگزار شد.
در این جلسه، مهدی جعفری کارگردان، مجتبی فرآورده تهیهکننده، آریا عظیمینژاد آهنگساز، اکبر آل بوعبادی بازیگر، امیر و هادی اسلامی جلوههای ویژه بصری، محسن روزبهانی جلوههای ویژه میدانی، مرتضی قیدی فیلمبردار و جمع دیگری از عوامل سازنده فیلم حضور داشتند.اجرای مراسم نیز همچون دو نشست قبلی به عهده منصور ضابطیان بود.
نکته قابل توجه در این نشست حضور همزمان شخصیتهای واقعی این فیلم و بازیگران نوجوان ایفاکننده نقش آنها در کنار شخصیت واقعی ملاصالح قاری و بازیگر وی (اکبر آل بوعبادی) بود که به سومین نشست خبری هفتمین جشنواره فیلم فجر رنگ و بوی دیگری داده بود.
کارگردان بیست و سه نفر با اعلام این مطلب که سالها پیش مستندی درباره دوران اسارت این بیست و سه نفر ساختم،گفت: این آرزو در ذهن من باقی ماند تا یک روز بتوانم از ماجرایی که بر این دوستان گذشته است یک فیلمسینمایی بسازم.
مهدی جعفری در پاسخ به انتقادی که صحنههای جنگی ابتدای فیلم را کلیشهای دانسته بود گفت: تمام تلاش عوامل فیلم این بود که این سکانسها از لحاظ اجرا کلیشهای نشود.
جعفری اظهار کرد: مسأله مهم در ساخت این فیلم این بود که تا چه اندازه در اقتباس میتوان به واقعیت وفادار بود.پس از حدود دوازده سال رفاقت با شخصیتهای واقعی فیلم وظیفه من تلاش برای ساخت فیلمی درست و نزدیک به واقعیت درباره آنها بود. یکی از نگرانیهای ما هم این بود که بتوانیم بازیگران نوجوانی پیدا کنیم که از عهده ایفای نقش در این فیلم بربیایند. انتخاب بازیگران حدود یک ماه و نیم طول کشید. در شهرستانهایی که مد نظر ما بود، فراخوان اعلام کردیم. حدود یک ماه با این بازیگران نوجوان کار کردیم تا سطح بازی آنها را با هم هماهنگ کنیم.
کارگردان «23 نفر» در پاسخ به این سئوال مجری برنامه که در استفاده از گویش های مختلف بازیگران این فیلم چه هدفی داشته است گفت: در ماجرای واقعی هم بین این 23 نفر از گویشها و شهرهای مختلف وجود داشتند. گویا خدا این گونه خواسته بود که آنها نماد ایران باشند.
تهیهکننده «بیست و سه نفر» درباره ادعای علیرضا رئیسیان درخصوص مالکیت این فیلم نیز گفت: آقای رئیسیان مالکیت مادی مستندی که درباره این 23 نفر برای تلویزیون ساخته شده بود را نداشتند، البته حقوق معنویشان قابل احترام است. در جلسهای هم که با ایشان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم، این موضوع را به وی گفتم، اما گویا ایشان قبول نکرد و از ما شکایت کرد که البته در نهایت احکام به نفع ما شد.
جعفری در توضیح صحبتهای فرآورده عنوان کرد : بیشتر شکایت ایشان متوجه من میشد. آقای رئیسیان حقوق معنوی مستند را داشتند. اما منابع تحقیقی من برای ساخت این فیلم فقط آن مستند نبود. اول از همه خودشان بودند که با آنها در ارتباط بودم. دو کتاب دیگر هم منبع ساخت این فیلم بودند. موضوعی که آقای رئیسیان مطرح کردند فقط یک حاشیه بود.
جعفری همچنین در پاسخ به سوال مجری که پرسیده بود آیا همه 23 نفر شخصیتهای واقعی فیلم در قید حیات هستند گفت: خوشبختانه از آن جمع نوجوان، 22 نفر در قید حیات هستند و فقط یکی از آنها به نام احمد سعادت چندسال پیش به خاطر بیماری گوارشی درگذشت.
کارگردان بیست و سه نفر اظهار کرد: بازیگران نوجوان تا پیش از فیلمبرداری برخوردی نداشتند و من فقط مستند را به آنها نشان دادم و روز فیلمبرداری از 22 نفر دعوت کردم که به صحنه آمدند. به هر حال یکی از فاکتورهای انتخاب بچهها شباهت ظاهری هم بوده است.
انتهای پیام/4104/
انتهای پیام/