صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷:۱۱ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷

افتتاح نمایشگاه وسایل نوستالژی «او زمانان» در سمای رشت

نخستین نمایشگاه وسایل نوستالژی (لوازم قدیمی) با عنوان «او زمانان» در دبیرستان دوره دوم پسرانه سمای واحد رشت افتتاح شد.
کد خبر : 358626

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از رشت، ممکن است شما نیز این مثل را شنیده باشید که «نو که میاد به بازار، کهنه می‌شه دل آزار»، اما شاید این کهنه‌ها آنقدرها هم دل آزار نشوند، اگر بتوان به سبک و سیاقی متفاوت جانی دوباره به آنها بخشید.


در همین راستا به‌مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاهی از وسایل قدیمی مربوط به 100 سال اخیر در دبیرستان دوره دوم پسرانه سمای واحد رشت در معرض دید علاقه‌مندان قرار گرفت.


مدیر دبیرستان دوره دوم پسرانه سمای واحد رشت برگزاری این نمایشگاه را آشنایی دانش‌آموزان با بخش‌هایــی از تاریخ ایران اسلامی عنوان کرد و گفت: بازبینی خاطرات و آشنایی نسل امروز با سبک‌های زندگی ساده در گذشته  از اهداف این  نمایشگاه است که با استقبال خوب دانش‌آموزان، دبیران و اولیا همراه بود.


حسن رجب‌زاده با بیان اینکه این نمایشگاه با نظر مثبــت و ابراز خشــنودی بازدیدکننده‌ها روبه‌رو شد، افزود: دیدن برخی ابزارهای به نمایش‌گذاشته‌شده در این نمایشگاه  برای دانش‌آموزان تعجب‌آور و برای بعضی نیز خاطره‌انگیز بود.


وی درباره نامگذاری این نمایشگاه با عنوان «او زمانان» گفت: «او زمانان» واژه‌ای گیلکی به معنی قدیمی و گذشته است.


دبیر معارف دبیرستان دوره دوم سمای واحد رشت و  مجموعه‌دار وسایل قدیمی در رشت نیز در آیین افتتاح این نمایشگاه با بیان اینکه بیش از 40 سال است که به جمع‌آوری وسایل قدیمی مشغول هستم، گفت: برپایی نمایشگاه از وسایل قدیمی یک کار فرهنگی برای آشنایی دانش‌آموزان و آحاد جامعه است تا با دست‌سازه‌ها، نحوه کار و سیر تکاملی اشیای قدیمی آشنا شوند. 


محمود مکنونی افزود: هر کدام از این وسایل برای خود پیامی خاصی دارد که مخاطب و بیننده با دیدن این وسایل انگیزه‌ای برای ایجاد و ابداع وسایل جدیدتر پیدا کند تا همه مرم جهان بتوانند از آن بهر‌ه‌مند شوند.


وی افزود: کسانی که وسایل قدیمی جمع‌آوری می‌کنند و آثار گذشتگان را به نسل جدید منعکس می‌کنند. در واقع گنج‌های سیاری هستند که همه وظیفه دارند نسبت به معرفی این اشخاص اقدام کنند.


وی با بیان اینکه مسئولان باید از مجموعه‌داران وسایل قدیمی حمایت کنند، خواستار برپایی نمایشگاه در مدارس و دانشگاه‌ها برای آشنایی دانش‌آموزان و دانشجویان با زندگی گذشتگان شد.


لوزام خانگی، چراغ، سماور، اسناد و مدارک، دست‌نوشته، وسایل صوتی و تصویری، انواع ساعت، تلفن و ... در مجموعه 100 دستگاه وسایل قدیمی مربوط به 100 سال اخیر در این نمایشگاه در معرض دید علاقه‌مندان به اشیا و وسایل قدیمی قرار گرفت.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر