صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۴۰ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴
رئیس سازمان دامپزشکی کشور خبر داد

کاهش 28 درصدی بیماری‌های دامی/ استخدام 400 نفر در سازمان دامپزشکی به زودی

رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش 28 درصدی آمار بیماری‌های دامی در 5 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
کد خبر : 35856

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مهدی خلج در نشست مطبوعاتی امروز خود که در سازمان دامپزشکی برگزار شد با بیان اینکه در بخش کنترل بیماری‌های دامی اعم از دام سبک و سنگین در 5 ماهه نخست سال گذشته 124 میلیون و 400 هزار مورد واکسیناسیون صورت گرفته است، افزود: این میزان در 5 ماهه نخست امسال به 124 میلیون و 600 هزار مورد واکسیناسیون رسید.


وی با بیان اینکه حجم واکسیناسیون انجام شده علیه بیماری‌ها در سال جاری بر اساس قدرت خسارت دهی و سرعت شیوع بالاتر افزایش داشته است، تصریح کرد: بیماری تب برفکی در صدر بیماری‌های ویروسی دام قرار دارد و در صورت بروز در هر منطقه‌ای ورشکستگی اقتصادی دامداری ها را به بار می‌آورد.








سازمان دامپزشکی برای مبارزه همه جانبه علیه بیماری‌ها نیازمند نیروی انسانی و اعتبارات کافی است که بر این اساس برنامه‌‌ای راهبردی تهیه و تقدیم دولت و مجلس شده است

به گفته او، در 5 ماهه نخست امسال 68 درصد کاهش موارد این بیماری نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشته‌ایم.


خلج ادامه داد: در خصوص بیماری «شاربن» در حدود 13 استان قطع واکسیناسیون داشته‌ایم که با این وجود موارد بیماری کاهش 20 درصدی داشته است.


رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه طاعون نشخوارکنندگان کوچک از مهم‌ترین بیماری‌های ویروسی گوسفند و بز است، تاکید کرد: این بیماری در 5 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش 55 درصدی داشته است.


وی عنوان کرد: سازمان دامپزشکی برای مبارزه همه جانبه علیه بیماری‌ها نیازمند نیروی انسانی کافی و اعتبارات کافی است که بر این اساس برنامه‌‌ای راهبردی تهیه و تقدیم دولت و مجلس شده است.


خلج بیان کرد: سازمان دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌های دامی در کشور نیازمند 123 میلیارد تومان اعتبار است که با وجود کمبود منابع مالی در این سازمان طی 5 ماهه نخست امسال افزایش 36 درصدی عملکرد نسبت به مدت مشابه سال گذشته را داشته‌ایم.


وی با تاکید بر اینکه نخستین، آسان‌ترین و ارزان ترین گام برای رفع مشکلات بیماری‌های دامی واکسیناسیون فراگیر است، اظهار کرد: از 18 میلیون و 900 هزار نوبت واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت در 5 ماهه سال گذشته به 25 میلیون و 650 هزار نوبت واکسیناسیون در 5 ماهه نخست امسال رسیده‌ایم.


رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در مبارزه علیه بیماری هاری افزایش 10 درصدی عملکرد در 5 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال 93 داشته‌ایم، گفت: از 147 هزار و 700 نوبت واکسیناسیون علیه این بیماری در 5 ماهه سال 93 به 162 هزار نوبت واکسیناسیون در 5 ماهه نخست امسال ارتقا پیدا کرده‌ایم.


در 18 ماهه گذشته هیچ دامی از آسیای میانه وارد ایران نشده است


وی با تاکید بر اینکه در 18 ماهه گذشته دامی از آسیای میانه وارد نکرده‌ایم، تصریح کرد: تلاش ما بر این است تا دامی از افغانستان نیز وارد کشور نشود. از طرفی درباره پاکستان نیز با وجود اینکه هیچ مجوز بهداشتی برای ورود دام نمی‌دهیم، اما به علت ورود دام غیر مجاز در این موارد دخالت و نظارت داریم.


خلج با تاکید بر اینکه نشت دام از استان سیستان و بلوچستان را کاهش داده‌ایم، اظهار کرد: در همین رابطه سازمان دامپزشکی موافقت نامه‌ای را با سازمان‌های راهداری، وزارت اطلاعات و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا برای جلوگیری از ورود دام غیر مجاز به کشور امضا کرده است.


وی با تاکید بر اینکه در ابتدای سال جاری با 4 رخداد بیماری اگزوتیک مواجه بوده‌ایم، ادامه داد: در سال گذشته نوع جدیدی از بیماری تب برفکی شیوع پیدا کرد که از گسترش این بیماری جلوگیری کردیم. همچنین اقدامات مناسبی برای مبارزه با بیماری مرس و راه‌های انتقال آن انجام داده‌ایم.


رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه VHS از بیماری‌های خطرناک آبزیان و ماهیان سردآبی است، اظهار کرد: این بیماری از سال 63 در کشور وجود داشته اما شکل بالینی آن از اردیبهشت ماه سال 92 در کشور به ثبت رسیده است. در این سال 322 مرکز پرورش ماهیان سردآبی و در سال 93 حدود 156 مزرعه با این بیماری درگیر بودند که بر اساس آمارها هم اکنون با کاهش 62 درصدی کانون‌های آلوده مواجه هستیم.


خلج دسترسی به آب و خوراک سالم را از معیارهای اصلی تولید محصول سالم عنوان کرد و ادامه داد: همکاری مشترکی را با سازمان شیلات برای تحت مدیریت بودن مراکز پرورش ماهیان سردآبی آغاز کرده‌ایم که بر اساس آن آب ورودی و خروجی این مراکز مورد ارزیابی و پایش قرار می گیرد.


استخدام 400 نفر در سازمان دامپزشکی، به‌زودی


رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه قرار بود در سال گذشته مجوز استخدام یک هزار و 200 نفر نیرو در سازمان دامپزشکی تایید شود، گفت: متاسفانه با وجود دریافت مجوزهای لازم برای استخدام در زمان تامین منابع اعتباری با کاهش شدید قیمت نفت مواجه شدیم و این امر مانع انجام صددرصدی استخدام‌ها شد.


وی عنوان کرد: در مرحله نخست 400 نفر از هزار و 200 نفر نیرو پس از برگزاری آزمون سازمان سنجش و مصاحبه برای ارائه خدمات بهداشتی درمانی به مجموعه سازمان دامپزشکی اضافه می‌شود. البته ما به همین میزان در سال جاری بازنشستگی داریم که بر این اساس با سیر نزولی در بخش نیرو مواجه هستیم.


وی خاطر نشان کرد: امیدواریم امسال 800 نفر باقی مانده برای جذب در سازمان دامپزشکی تامین اعتبار شود.


درخواست رئیس سازمان دامپزشکی برای محدود کردن دانشکده‌های دامپزشکی


رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه بالا بودن تعداد دانشکده‌های دامپزشکی در کشور به افزایش میزان فارغ التحصیلان و در نتیجه رقابت بر سر کسب درآمد منجر می‌شود، گفت: بر اساس ماده 21 قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی، هر گونه توسعه تعداد نیرو و نوع رشته در این بخش باید با تایید وزارت جهاد کشاورزی و شخص وزیر صورت گیرد.


ارائه 640 هزار مجوز بهداشتی برای صادرات گوسفند و بز


وی تنها شرط لازم برای صادرات محصولات دامی را رعایت مقررات بهداشتی عنوان کرد و ادامه داد: در 5 ماهه نخست امسال 640 هزار مجوز بهداشتی صادرات گوسفند و بز صادر شده است. از طرفی سازمان دامپزشکی 31 هزار و 120 اعطای مجوز بهداشتی صادرات در سال 93 داشته است.


رئیس سازمان دامپزشکی با تاکید بر اینکه موافقت‌نامه‌های دامپزشکی میان ایران با پاکستان و آذربایجان در مرحله نهایی شدن است، خاطر نشان کرد: موافقت نامه‌ای با عراق برای صادرات مجدد به این کشور به امضا رسیده است. همچنین 20 تن میگو به عنوان نخستین محموله ایران به روسیه صادر شده است که امیدواریم علاوه بر فرآورده های شیلاتی سایر فرآورده ها نیز مسیر خود برای صادرات به این کشور را باز کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر