قطع صدور نفت ونزوئلا ضرر بزرگی به آمریکا میزند
خبرنگار حوزه آمریکا و اروپای خبرگزاری آنا: محسن احدی؛ دو هفته پیش بود که یک کودتای ناموفق در ونزوئلا شکل گرفت که هرچند بهسرعت با تدبیر مقامات این کشور اوضاع به حالت عادی بازگشت، ولی یک روز بعد از آن «خوان گوایدو»، رئیس مجلس ملی (مجلس منحل شده توسط نیکلاس مادورو) با حضور در جمع هواداران خود اعلام کرد که رئیس جمهور قانونی این کشور است.
لحظاتی پس از این اعلام بود که واشنگتن و چند کشور دیگر قاره آمریکا ازجمله کانادا و برزیل، گوایدو را بهعنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت شناختند تا بر عمق بحران سیاسی در این کشور افزوده شود. هرچند مداخله نظامی آمریکا در ونزوئلا اتفاق تازهای نبوده ولی این نوع اقدام را شاید بتوان برآمدن دیکتاتوری از آستین پارلمان نام نهاد.
اهمیت تحولات روزهای اخیر در ونزوئلا موضوع گفتگوی «کارلوس آنتونیو آلکالا کوردونس»، سفیر ونزوئلا در کشورمان با خبرگزاری آنا شد تا درباره توطئههای جبهه امپریالیسم با ایشان به گفتگو بپردازیم.
امپریالیسم با ایجاد بحران اقتصادی میخواهد دولت و شخص مادورو را ناکارآمد جلوه دهد
آنا: ونزوئلا در دوران هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید کشور شما از یوغ استبداد خارج و به پیشرفت خوبی رسید. این روزها بسیاری از مخالفان نیکلاس مادورو، وی و دولت ونزوئلا را در اداره کشور ناکارآمد میدانند. برخی از این مشکلات ناشی از اعمال تحریمها علیه کشور شما است. نظر شما درباره اقتصاد ونزوئلا چیست؟
کوردونس: همانطور که شما اشاره کردید بعد از پیروزی هوگو چاوز در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا، کشور ما به پیشرفت بسیار خوبی در زمینههای اقتصادی و صنعتی دست یافت. ما با همکاری کشورهای عضو اوپک و همچنین سایر تولیدکنندگان نفت، توانستیم قیمت خوب و منصفانهای برای طلای سیاه در جهان ایجاد کنیم؛ اما همانطور که شاهد بودید، آمریکا و متحدانش اقداماتی انجام دادند که باعث افت فاحش قیمت نفت شد و ونزوئلا به خاطر این موضوع که اقتصاد آن مبتنی بر نفت است، دچار مشکلات اقتصادی زیادی شد. البته در این میان، امپریالیسم اقدامات خرابکارانهای انجام داد که بر مشکلات اقتصادی افزود. آمریکا و متحدان منطقهای آن در منطقه، تحریمهایی علیه کاراکاس وضع کردند و حتی مانع صادرات دارو و مواد غذایی به ونزوئلا شدند که بحران را بیشتر کرد. درواقع باید بگویم امپریالیسم علیه ونزوئلا بحران ایجاد کرده و تلاش دارد بر عمق آن بیفزاید تا دولت و شخص رئیس جمهور را ناکارآمد نشان دهد. جبهه استکبار در سطح دولتها و رسانههای خود هجمهای بسیار شدید علیه دولت ونزوئلا و نیکلاس مادورو شروع کرده و بدون اشاره به مشکلاتی که آنها علیه کشور ما ایجاد میکنند، تلاش دارند عامل بحران اقتصادی را ناکارآمدی دولت جلوه دهند.
مخالفان دولت در ونزوئلا تنها در دو انتخابات از 26 انتخابات پیروز شدهاند
آنا: هدف جبهه استکبار از ایجاد فشار علیه مادورو و دولت ونزوئلا چیست؟
کوردونس: آنها به ملت ونزوئلا ضرباتی وارد میکنند و بحرانهای ساختگی پدید میآورند تا بگویند اگر کشور مشکلاتی دارد، همه به خاطر حضور مادورو در قدرت است؛ ولی جالب است که از زمان به قدرت رسیدن چاوز تا دوران مادورو 26 انتخابات در ونزوئلا برگزار شده که مخالفان توانستهاند با این حجم از تبلیغات منفی علیه دولت، فقط در دو انتخابات پیروز شوند. امپریالیسم تلاش میکند با ایجاد نارضایتی، مقاومت را در کشورهایی که در مقابل آمریکا گردن خم نمیکنند، بشکند ولی همیشه ناکام بوده است. جالب اینجاست که مخالفان هر بار در انتخابات پیروز شدند، انتخابات را سالم ولی هر بار شکست خوردند ادعای تقلب کردند. مخالفان هر بار بعد از شکست در انتخابات، دست به اقدامات خرابکارانهای مانند کودتا و اغتشاش زدهاند ولی هر بار با هوشیاری مردم شکست خوردهاند.
مادورو مجلس ملی را به دلیل تلاش برای حضور غیرقانونی سه مخالف دولت در پارلمان منحل کرد
آنا: یکی از انتقاداتی که به دولت ونزوئلا انتقاد وارد است، انحلال مجلس ملی توسط نیکلاس مادورو است. چرا رئیس جمهور ونزوئلا مجلس را منحل کرد؟
کوردونس: یکی از انتخاباتی که ما در آن در مقابل طرفداران امپریالیسم شکست خوردیم، انتخابات مجلس در 2016 بود؛ اما آنها تلاش میکردند که بهصورت غیرقانونی سه نفر را که در انتخابات شکست خورده بودند، وارد مجلس کرده و در میان نمایندگان مخالف دولت قرار دهند. از این رو بود که بر اساس اختیاراتی که قانون اساسی ونزوئلا به نیکلاس مادورو داده بود، وی مجلس را منحل کرد. بعد از آن ما شاهد برگزاری انتخابات مجلس مؤسسان و ریاست جمهوری بودیم که مخالفان در هر دو شکست خوردند.
آنا: خوان گوایدو با حضور در جمع مخالفان دولت در کاراکاس خود را رئیس جمهور خود خوانده ونزوئلا اعلام کرد. بر اساس چه قانونی وی این اقدام را انجام داد؟
کوردونس: گوایدو به بندی در قانون اساسی ونزوئلا استناد کرد که بر اساس آن اگر رئیس جمهور فوت کند، توانایی انجام کار نداشته باشد، محل کار خود را ترک کند، استیضاح شود و یا بیمار باشد، رئیس مجلس میتواند بهعنوان جانشین سوگند یاد کند. رئیس مجلس ادعا میکند که چون نیکلاس مادورو در مجلس برای ادای سوگند حاضر نشده از همین رو نمیتواند رئیس جمهور قانونی ونزوئلا باشد. نکته مهم اینجاست که پیش از ادای سوگند ریاست جمهوری، نیکلاس مادورو مجلس را منحل کرده بود و گوایدو دیگر نمیتوانست به این بند قانون اساسی استناد کند. کاری که وی کرد، غیرقانونی و با برنامهریزی آمریکاییها بود.
آمریکا ونزوئلا را حیاطخلوت خود میداند
آنا: هدف آمریکا از دخالت در امور ونزوئلا چیست؟
کوردونس: آمریکا، ونزوئلا و بهطورکلی آمریکای لاتین را حیاطخلوت خود میداند و تحمل نمیکند یک دولت مستقل در همسایگی آن باشد. ونزوئلا کشوری مستقل بوده و همیشه علیه امپریالیسم مبارزه کرده است. این روزها ما در حال جشن گرفتن بیستمین سالگرد پیروزی انقلاب ونزوئلا هستیم و تاریخ نشان داده است که در طول این زمان، ما چقدر خار چشمی در چشمان آمریکا بودهایم. آنچه امروز در ونزوئلا میگذرد، تازگی ندارد و پیشتر نیز آمریکا علیه ما اقداماتی انجام داده است. بهطور مثال در 2002 آنها علیه هوگو چاوز کودتایی کردند که شکست خورد. در آن زمان واشنگتن ثروت ملی ما به ارزش 20 میلیارد دلار را بلوکه کرد. آمریکا با ونزوئلا دشمن است چراکه ما همیشه بر استقلال، آزادی، دفاع از حقوق ملت و مبارزه با ظلم تأکید داشتهایم.
اسپانیا و پرتغال بهدنبال منافع استعماری خود در آمریکای لاتین هستند
آنا: برخی از کشورهای اروپایی و همچنین کشورهای همسایه ونزوئلا در آمریکای لاتین از گوایدو حمایت کردهاند. دلیل این اقدام چیست؟
کوردونس: کشورهای اروپایی متحد آمریکا هستند و در جبهه مقابل ونزوئلا قرار میگیرند. افزون بر این، کشورهایی مانند پرتغال و اسپانیا منافع استعماری در آمریکای لاتین دارند و با این کار تصور میکنند میتوانند بار دیگر به این منطقه بازگردند. ما همیشه نسبت به کشورهای همسایه خود ازجمله کلمبیا دید مثبتی داشته و هزاران کلمبیایی در ونزوئلا کار و زندگی میکنند اما آنها در مقابل، علیه دولت و مردم ما اقداماتی میکنند که در راستای همراهی با آمریکاست. البته برخی از کشورهای آمریکای لاتین همانند بولیوی، مکزیک و کوبا این کودتا را به رسمیت نشناختهاند. کشورهای مستقل آمریکای لاتین هیچگاه اسیر توطئه واشنگتن نمیشوند.
ارتش ونزوئلا از سربازانی وفادار به دولت، ملت، کشور و مادورو تشکیل شده است
آنا: پیش از آنکه گوایدو اعلام ریاست جمهوری کند ما شاهد یک کودتای نافرجام در ونزوئلا بودیم. وضعیت ارتش در ونزوئلا چگونه است؟
کوردونس: ارتش ونزوئلا از سربازانی وفادار به دولت، ملت، کشور و مادورو تشکیل شده است که همیشه در کنار انقلاب بولیواری خواهند ایستاد. آنچه تحت عنوان کودتا در ونزوئلا شاهد بودیم، حرکتی از سوی چند سرباز متمرد بود که بهسرعت نیز شکست خورد. آنها در حال حاضر بازداشت بوده و تحت بازجویی قرار دارند. اخباری که درباره اعلام وفاداری ارتش به رهبر مخالفان مطرح میشود، کاملاً دروغ بوده و باید بگویم تنها تعدادی ارتشی بازنشسته این کار را کردهاند و نه ارتش ونزوئلا! نیروهای مسلح ونزوئلا از چهار قسمت تشکیل شدهاند که همه مدافع قانون اساسی هستند. بعد از این ناآرامیها ارتش بهسرعت بیانیه داد و حمایت خود را از دولت و نیکلاس مادورو اعلام کرد. نیروهای مسلح ونزوئلا همیشه در کنار مردم، دولت و رئیس جمهور خواهند ایستاد و نباید هیچ شکی در حمایت آنان از مادورو داشت.
تهدید به حمله نظامی علیه ونزوئلا دروغی بیش نیست که بهزودی برملا خواهد شد
آنا : این روزها آمریکاییها ادعا میکنندتمامی گزینههای موجود را علیه ونزوئلا روی میز دارند و حتی گزینه دخالت نظامی را مطرح میکنند. آیا چنین اقدامی را محتمل میدانید؟
کوردونس: همانطور که در بحث وفاداری ارتش ونزوئلا به نیکولاس مادورو عرض کردم، باید بگویم که آمادگی نظامی کشور ما در بالاترین سطح ممکن است و در حال حاضر نیز ارتش در حال انجام تمرینهای نظامی و رزمایشهایی است تا آمادگی خود را افزایش دهد. آمریکا بههیچوجه نخواهد توانست چنین اقدامی را علیه ونزوئلا که مردم و نظامیان آن آماده دفاع از کشور هستند، انجام دهد. این تهدیدها دروغی بیش نیست که بهزودی نیز برملا خواهد شد.
آمریکا دوست ندارد دولتی مستقل از واشنگتن در کاراکاس روی کار باشد
آنا: ونزوئلا دارای بیشترین ذخیره نفت در جهان است. برخورداری کشور شما از طلای سیاه به چه میزان بر دخالتهای آمریکا در امور داخلی ونزوئلا تأثیر دارد؟
کوردونس: همانطور که پیشتر درباره دخالتهای جبهه امپریالیسم در امور ونزوئلا گفتم، آمریکاییها کشور ما را حیاطخلوت خود میدانند و دوست ندارند دولتی مستقل از واشنگتن در کاراکاس روی کار باشد. آمریکا به دنبال نفت و گاز ونزوئلا است. البته فقط ونزوئلا نیست و شما درباره کشوری مانند برزیل نیز مشاهده میکنید که بهرغم همراه بودن دولت این کشور با آمریکا، واشنگتن به منابع این کشور چشمداشت دارد.
در حال حاضر پول فروش نفت را بهصورت نقدی و در زمان تحویل محموله دریافت میکنیم
آنا: با توجه به اینکه ونزوئلا تعداد زیادی پالایشگاه و پمپبنزین در آمریکا دارد، آیا گزینه قطع فروش نفت به این کشور در دستور کار است؟
کوردونس: در حال حاضر نیز تغییراتی در دریافت پول فروش نفت ایجاد شده است. پیش از این ما نفت را به آمریکا میفروختیم و بعد پول آن را دریافت میکردیم؛ اما در حال حاضر بهصورت نقدی و در زمان تحویل محموله پول را دریافت میکنیم. آمریکا از طریق سازمان «سیتکو» میخواهد منابع مالی متعلق به مردم را غارت کند ولی ما مقابل واشنگتن خواهیم ایستاد. آمریکا باید بداند اگر فروش نفت ونزوئلا قطع شود، آنها نسبت به ما ضرر بسیار بیشتری متحمل میشوند. ما میتوانیم نفتمان را به هر کشوری بفروشیم و این آمریکاست که به نفت ونزوئلا احتیاج دارد و باید در تصمیمگیریهای خود دقتنظر داشته باشد.
آمریکا باید بداند که مردم ونزوئلا به دولت، انقلاب، میراث هوگو چاوز و نیکلاس مادورو وفادار است
آنا: بهعنوان آخرین سؤال باید بگویم ما در عرصه جهانی شاهد رقابت میان چین و آمریکا هستیم. در چند سال اخیر نیز چین سرمایهگذاریهای کلانی در ونزوئلا انجام داده است. آیا تسریع تلاش آمریکا در سقوط دولت ونزوئلا را میتوان در راستای رقابت میان پکن و واشنگتن دانست؟
کوردونس: روشن است که جنگ اقتصادی میان کشورهای جهان در جریان است و آمریکا علیه چین و روسیه و چند کشور دیگر جنگ اقتصادی به راه انداخته است. همانطور که شما اشاره کردید، روابط پکن و کاراکاس در سالهای اخیر بسیار گسترده شده و چین در صنعت نفت ونزوئلا سرمایهگذاری کلانی کرده است اما آنچه در ونزوئلا میبینیم، فراتر از رقابت میان چین و آمریکاست و واشنگتن میخواهد بار دیگر آمریکای لاتین را در اختیار خود گرفته و منابع آن را چپاول کند. البته فقط بحث آمریکای لاتین نیست و آمریکا و بهطورکلی جبهه امپریالیسم تلاش میکند در غرب آسیا و آفریقا نیز منابعی که متعلق به مردم است را غارت کند. آمریکا باید بداند که مردم ونزوئلا به دولت، انقلاب، میراث هوگو چاوز و نیکلاس مادورو وفادار هستند.
انتهای پیام/4106/4093/خ
انتهای پیام/