صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴

افزایش تدریجی قیمت، روش مناسبی برای تک نرخی کردن ارز است؟

بانک مرکزی در حالی پیوسته نرخ دلار رسمی را افزایش می‌دهد که بازار هم از همین روش برای جلوگیری کردن از تک نرخی کردن ارز استفاه می‌کند.
کد خبر : 35842

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، قیمت دلار در مرکز مبادلات ارزی امروز به 2996 تومان رسید تا در آستانه ورود به کانال 3 هزار تومانی قرار گیرد. این اقدام بانک مرکزی ظاهرا در راستای تک نرخی کردن ارز است،‌ اما در عمل نتیجه‌ای جز گران شدن ارز به همراه نداشته است.


در این زمینه مدیر عامل سابق بانک سرمایه با تاکید بر اینکه بانک‌ مرکزی به‌ دنبال تک‌ نرخی کردن دلار است، گفت: ارز تک‌نرخی می‌تواند موجب ثبات در اقتصاد و امنیت در سرمایه‌گذاری و مهم‌تر از همه از بین بردن رانت فعلی موجود در بازار شود.


بهاءالدین حسینی هاشمی در گفت‌وگو با آنا افزود: البته در این میان بانک مرکزی از ایجاد التهاب در بازار نیز هراس دارد، ولی به‌اعتقاد من باید این کار اتفاق بیفتد تا فضای دو نرخی بودن ارز از بین رود.


وی با بیان اینکه افزایش نرخ رسمی دلار نمی‌تواند به تک‌ نرخی شدن این ارز کمک کند، اظهار کرد: متاسفانه شرایط بازار ارز به‌ گونه‌ای است که به افزایش رسمی نرخ ارز واکنش نشان می‌دهد. همان طور که طی روزهای گذشته شاهد بودیم با افزایش نرخ دلار توسط بانک مرکزی، قیمت این ارز در بازار نیز افزایش داشته است و این اتفاق به‌ ضرر اقتصاد است.








با افزایش نرخ دلار توسط بانک مرکزی، قیمت این ارز در بازار نیز افزایش داشته است و این اتفاق به‌ ضرر اقتصاد است

حسینی‌ هاشمی با تأکید بر اینکه بانک مرکزی باید به‌ یک باره دلار را در کشور تک‌ نرخی کند، افزود: شاید این اتفاق باعث ایجاد التهاب کوتاه‌ مدت در بازار شود، اما بعد از گذشت مدتی قطعا همه چیز به‌ ثبات خواهد رسید و آن‌ گاه بانک مرکزی می‌تواند مسیر واقعی قیمت ارز را مشخص کند.


مدیرعامل سابق بانک سرمایه اظهار کرد: تزریق ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در بازار و مدیریت عرضه و تقاضا و حمایت از بخش‌هایی که نیاز به ارز واقعی دارند می‌تواند کشور را به سمت خروج از رکود سوق داده و علاوه بر جلوگیری از افزایش غیرمنطقی پایه پولی، تورم را کاهش دهد.


اما یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس معتقد است که نرخ فعلی دلار از ارزش واقعی آن بالاتر است و همین امر باعث شده که ما اجناس خارجی را گران‌تر وارد کنیم.


محمد رجایی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا ضمن تاکید بر لزوم تک‌نرخی شدن ارز گفت: قیمت ارز در کشور باید یکسان شود تا رانت بزرگی که در این بازار وجود دارد از بین برود.


این نماینده مردم در مجلس با بیان اینکه اگر اجازه دهند عرضه و تقاضا قیمت واقعی ارز را تعیین کند، قیمت دلار کاهش خواهد یافت، افزود: شاید صادرات ما نسبت به گذشته افزایش یافته باشد، اما متاسفانه دلیل این اتفاق کاهش ارزش پول ملی ما و میزان برابری آن با نرخ دلار است.


رجایی تاکید کرد: راه تک‌نرخی کردن قیمت دلار افزایش نرخ آن نیست، بلکه بانک‌ مرکزی باید با مدیریت و برنامه‌ریزی استراتژیک و هدفمند در یک مقطع زمانی مشخص، قیمت دلار را با بازار یکسان کرده و پس از آن نسبت به کاهش قیمت این ارز در بازار تلاش کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر