صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴
معاون بهداشت وزیر بهداشت خبر داد

23 درصد مردم روستایی اختلالات روانپزشکی دارند/ یک میلیون نفر روستایی دیابت دارند

علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت، گفت: 23 درصد مردم روستایی 15 تا 63 سال اختلالات روانپزشکی دارند که تاکنون 16 درصد آنان را شناسایی کرده‌ایم.
کد خبر : 35829

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علی‌اکبر سیاری در نشست خبری به مناسبت هفته دولت گفت: در سال 92 اولویت اول ما ارائه خدمات بهداشتی درمانی به روستاییان بود به طوری که ساخت دو هزار خانه بهداشت را آغاز کردیم که هزار خانه بهداشت تا روز 22 بهمن افتتاح شد و 503 خانه بهداشت دیگر نیز در هفته دولت راه‌اندازی می‌شود و مابقی خانه‌های بهداشت نیز تا دو ماه دیگر به بهره‌برداری خواهد رسید.


وی در خصوص برنامه ارائه خدمات بهداشتی درمانی به روستاییان گفت: دو هزار و 15 پزشک عمومی در مناطق روستایی جذب کردیم که تعداد کا این پزشکان از 4 هزار و 489 در سال 92 به 6 هزار و 604 در سال 93 رسیده است. همچنین 348 کارشناس مامایی به کارشناسان مناطق روستایی اضافه شد به طوری که از 4 هزارو 712 در سال 92 به 5 هزار و 60 در سال 93 رسید.


معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: 86 قلم اقلام دارویی را به داروهای مناطق روستایی اضافه کردیم و اعتباری بالغ بر 237 میلیارد و 800 میلیون تومان برای تامین داروی روستاییان هزینه شد.








بر اساس بررسی‌های صورت گرفته یک میلیون روستایی مبتلا به دیابت بودند که 400 تن از آنان شناسایی و تحت کنترل قرار گرفتند همچنین سه میلیون روستایی مبتلا به فشار خون هستند که یک میلیون از آنان شناسایی و 83 درصد تحت مراقبت هستند.

وی ادامه داد: 5 قلم مکمل دارویی از قبیل ویتامین آ-د و قطره آهن برای نوزادان، اسید فولیک و آهن برای مادران باردار و ویتامین D برای دختران دبیرستانی تهیه و تامین شد.


سیاری ادامه داد: 2225 مرکز بهداشتی درمانی را با اعتبار 61 میلیارد تومان بازسازی کردیم و همچنین 3 هزار و 200 مرکز بهداشتی درمانی را با اعتباری بالغ بر 83 میلیارد تومان تجهیز کردیم.


وی افزود: هزار و 673 واحد دندانپزشکی را با 62 میلیارد تومان و 2 هزار و 579 محل زیست پزشک را با 74 میلیارد تومان تعمیر و تجهیز کردیم.


سیاری افزود: برای مراکز درمانی با اعتبار 55 میلیارد و 800 میلیون تومان، دو هزار و 403 خودرو خرید خدمت کردیم.


وی افزود: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته یک میلیون روستایی مبتلا به دیابت بودند که 400 تن از آنان شناسایی و تحت کنترل قرار گرفتند همچنین سه میلیون روستایی مبتلا به فشار خون هستند که یک میلیون از آنان شناسایی و 83 درصد تحت مراقبت هستند.


سیاری یادآور شد: کم‌کاری تیروئید مادر زادی را در هزار نوزاد مبتلا شناسایی کردیم که اگر به موقع شناسایی نمی‌شدند مبتلا به عقب‌ماندگی می‌شدند.


وی ادامه اداد: 23 درصد مردم روستایی 15 تا 63 سال دچار اختلالات روانپزشکی هستند که 16 درصد آنان را شناسایی کردیم.


وی افزود: اولویت دوم معاونت بهداشت رسیدگی و مراقبت از افرادی است که در حاشیه شهرها زندگی می‌کردند به طوری که 10 میلیون نفر به خدمات اولیه دسترسی نداشتند، برای هر 12500 نفر یک پایگاه سلامت و برای 30 تا 50 هزار نفر یک مرکز سلامت جامع ایجاد کردیم.








10 میلیون حاشیه‌نشین در 700 سکونتگاه شناسایی شدند که برای هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه سلامت و هر 30 تا 50 هزار نفر یک پایگاه سلامت جامعه راه‌اندازی شده است.

وی در مورد ارائه خدمات بهداشتی به حاشیه‌نشینان شهری گفت: 10 میلیون حاشیه‌نشین در 700 سکونتگاه شناسایی شدند که برای هر 12 هزار و 500 نفر یک پایگاه سلامت و هر 30 تا 50 هزار نفر یک پایگاه سلامت جامعه راه‌اندازی شده است.


سیاری ادامه داد: میانگین اعتبارات کل برنامه پزشک خانواده روستایی و در سال گذشته 300 میلیارد تومان بود وحداکثر اعتبار بهبود استاندارد نیز 15 میلیارد تومان بود که در سال 93 این رقم به 2200 میلیارد تومان افزایش یافت.


معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه در ابتدای انقلاب تنها 6 واکسن در کشور تزریق می‌شد، افزود: این میزان به 9 واکسن رسیده به طوری که واکسیناسیون از 30 درصد به 98 درصد رسیده است و واکسن پنتاوالان را در همه خانه‌های بهداشت به مردم ارائه دادیم.


وی در خصوص آمار مرگ و میر در کشور گفت: 36 میلیون نفر در سال به علت 4 بیماری سرطان، دیابت، سکته‌های قلبی و مغزی و آسم جان خود را از دست می‌دهند در حالی که این بیماری‌ها قابل پیشگیری هستند و می‌توانیم با اجرای برنامه‌های خودمراقبتی از میزان آنها بکاهیم.


سیاری با اشاره به پوشش شبکه بهداشت در کشور یادآور شد: برای شهرهای 50 تا 500 هزار نفر نیز شبکه بهداشت راه‌اندازی می‌شود ما اکنون اکثر روستاها و شهرهای زیر 50 هزار نفر را تحت پوشش داریم.


معاون بهداشت وزارت بهداشت، توانمندسازی مدیران، پایش و نظارت بیماری‌ها، تشکیل شبکه هوشمند سلامت و پرونده الکترونیک، تکمیل شبکه بهداشت، ارتباط با مراکز تحقیقاتی، همکاری با دانشگاه‌ها برای آموزش بهورزان و بسته خدمت در مورد بیماری‌های غیرواگیر را از جمله برنامه‌های آینده معاونت بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر