صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۵ - ۱۶ بهمن ۱۳۹۷
بغزیان در گفتگو با آنا:

صادرکنندگان حاضر به بازگشت ارز به چرخه اقتصاد نیستند

یک کارشناس اقتصادی گفت: صادرکننده حاضر نیست به هر قیمتی ارز صادراتی خود را به بانک مرکزی و دولت تحویل دهد.
کد خبر : 358273

آلبرت بغزیان در گفتگو با خبرنگار حوزه بازرگانی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه صادرکننده حاضر نیست به قیمت دستوری دولت برای فروش ارز به بانک مرکزی تن دهد، گفت: یکی از عواملی که موجب شده است تا ارز صادراتی محصولات غیرنفتی کشور به داخل برنگردد، اختلاف صادرکنندگان با نرخی است که بانک مرکزی برای خرید ارز صادراتی به آنها می‌دهد.


این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه صادرکننده برای کسب سود اقدام به صادرات محصولات غیرنفتی کرده است، گفت: بسیاری از صادرکنندگان حاضر هستند تا ارز صادراتی را به‌صورت ریالی به بانک مرکزی تحویل دهند اما بانک مرکزی چنین رخدادی را قبول نمی‌کند.


بغزیان تصریح کرد: از 20 فروردین امسال که ارز دو نرخی شد، شاهد وقوع پدیده‌های مختلفی همچون قاچاق کالا در زمینه‌های متعدد بوده‌ایم.


وی با بیان اینکه تحریم در شرایط کنونی برای بعضی از صادرکنندگان به یک بهانه تبدیل شده است، گفت: بعضی از صادرکنندگان به بهانه تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران وضع کرده است، از وارد کردن ارز صادراتی به کشور امتناع می‌کنند که وقوع این اتفاق موجب انباشته شدن میزان ارزهای صادراتی در بیرون از کشور شده است.


بغزیان اضافه کرد: صادرکننده به‌عنوان یک فعال اقتصادی باید برای صادرات محصولات خود، سودی را در نظر بگیرد ولی متأسفانه در شرایط کنونی که شاهد نوسانات ارزی در بازار ایران هستیم، بسیاری از صادرکنندگان ترجیح می‌دهند که ارز صادراتی خود را به قیمت آزاد در بازار به‌فروش برسانند تا سود بیشتری کسب کنند که وقوع این اتفاق موجب اعتراض بانک مرکزی و حتی دولت هم شده است.


به گزارش آنا، صادرکنندگان غیردولتی در حالی حاضر به عرضه ارز در سامانه نیما نمی‌شوند که محصولات صادر شده با امکانات داخل کشور و با استفاده از حامل‌های انرژی یارانه‌دار تولید شده است اما صادرکنندگان حاضر نیستند برای تداوم چرخه اقتصاد، ارز را در خدمت تولید قرار دهند.


انتهای پیام/4094/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر