صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۷:۰۰ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۷
چرخ دانشگاه/24

پرورش قارچ‌های دارویی توسط محققان دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد

محققان و فناوران دانشگاه آزاد اسلامی موفق به تولید و تجاری‌سازی قارچ‌های گنودرما و شیتاکه شدند.
کد خبر : 358268

به گزارش خبرنگار آموزشی و پژوهشی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، کاربردی شدن علم یکی از موضوعات حائز اهمیت در میان پژوهشگران و دانشگاهیان است. پژوهشگران در چند سال اخیر در کنار پرداختن به موضوعات تئوری و نظریه‌سازی، بر تأثیر نتیجه‌ تحقیقات برای حل مسئله‌ تمرکز دارند.


در این میان پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی نیز با توجه اهمیت حوزه‌های غذا و امنیت غذایی درصدد کاربردی کردن علم و تحقیقاتشان هستند.


پرونده چرخ دانشگاه‌ با معرفی این پژوهشگران سعی می‌کند اقدامات شگرف محققان را به گوش مردم و مسئولان برساند تا شاید مراکز مورد نیاز این تحقیقات نیم‌نگاهی به آنها داشته باشند.


نیلوفر حق‌دوست، پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار آنا با اشاره به ویژگی‌های قارچ‌های دارویی گنودرما و شیتاکه گفت: در چند سال اخیر تحقیقات بسیاری در رابطه با قارچ‌های دارویی انجام شده است ولی در ایران به‌تازگی تبلیغ و معرفی این نوع از قارچ‌ها شروع شده است. قارچ‌های دارویی منشأ انرژی، منبع ویتامین D، ضدسرطان و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.


نماینده واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد، با بیان استفاده قارچ‌های دارویی به‌عنوان مکمل‌های غذایی، ادامه داد: واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد اکنون اولین تولیدکننده قارچ گنودرما در ایران است که محصولات را در مزارع مختلف در داخل کشور تولید می‌کند.


وی اضافه کرد: بسته به نوع قارچ تولیدی 25 الی 60 روز برای برداشت محصول، زمان لازم است. محصولات این واحد فناور به سه شکل تازه، خشک و پودری در بسته‌بندی‌های مناسب به بازار عرضه می‌شود. درحال حاضر فروش انواع قارچ‌های دارویی این واحد فناور از طریق بستر اینترنتی و شبکه‌های مجازی و به‌صورت سفارشی انجام می‌گیرد.


حق‌دوست با اشاره به اشتغال‌زایی واحد فناور دانشگاه آزاد اسلامی مهاباد، اظهار کرد: محصولات ارائه شده به بازار همگی دارای مجوز از سازمان غذا و داروی  وزرات بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی است. اکنون محصولات دانش‌بنیان تولید شده هر ماه برای 3 هزار نفر از مشتریان بسته‌بندی و ارسال می‌شود. این واحد فناور به‌صورت مستقیم برای هشت نفر از جوانان متخصص اشتغال‌زایی کرده است.


وی در پایان با اشاره به قیمت مناسب قارچ‌های دارویی تولیدی توسط این واحد فناور، تصریح کرد: قیمت تمام شده محصولات تولید شده توسط این واحد تقریباً یک چهارم قیمت این محصول در خارج از کشور است. در صورت سرمایه‌گذاری بر روی تولید انبوه قارچ‌های درمانی در داخل کشور، می‌توان برای صادرات این محصول درمانی و منحصربه‌فرد برنامه‌ریزی کرد.


انتهای پیام/4116/ 4122/


انتهای پیام/

ارسال نظر