انقلاب اسلامی بستر ظهور و بروز دانشجویان را فراهم کرد
جواد بارشی در گفتگو با خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی درباره دستاوردهای تشکلهای دانشجویی گفت: بیشک جنبشهای دانشجویی در شکلگیری انقلاب شکوهمند اسلامی و تقویت مباحث تئوری انقلاب نقش بارزی داشتند؛ سوای تلاشهای جنبشهای دانشجویی برای پا گرفتن انقلاب و همچنین بسط مقوله تئوریک و روشنگری در عموم جامعه؛ این جریان، با فرازوفرودهای فراوانی در طول عمر خود مواجه شده است.
اجرایی کردن تئوریها
مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه دامغان گفت: یکی از نقاط قوت تشکلها با شروع انقلاب اسلامی، اجرایی کردن تئوریها بود بهگونهای که اکنون پس از گذشت چهل سال از این انقلاب شکوهمند، همه نوع فعالیت اجرایی را میتوان در تشکلهای دانشجویی یافت؛ ازجمله این فعالیتها میتوان به تقویت گفتمان آرمانخواهی و عدالتخواهی و دفاع از آرمانهای انقلاب در جامعه و همچنین پیشرفت شگرف علمی بهعنوان رسالت اصلی دانشجویی اشاره کرد.
وی افزود: تشکلهای دانشجویی با امکانات محدود در اجرایی کردن تئوریها قدم برداشتند که مصداقهای فراوانی از این خدمات ارزنده میتوان ذکر کرد؛ در چهل سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی، تشکلهای دانشجویی در گسترش عدالت و خدمترسانی به مستضعفین که ضرورت آن در قانون اساسی و فلسفه تشکیل جامعه اسلامی مشخص شده، پیشرو بودهاند.
کارهای اجرایی موفق تشکلهای دانشجویی
بارشی در ادامه بیان کرد: از مصداقهای کار تشکیلاتی موفق در چهل سال انقلاب میتوان به مواردی چون اردوهای جهادی، اردوهای راهیان نور، ورود به عرصه سیاست از طریق مطالبات، ورود به حوزه سبک زندگی، احیای روحیه ایثارگری و تقویت گفتمان عدالتخواهی جنبشهای دانشجویی اشاره کرد.
بسیج سازندگی و اردوهای جهادی
این فعال دانشجویی بیان کرد: از دستاوردهای بزرگ تشکلهای انقلابی، اردوهای جهادی است که در آن دغدغه اصلی دانشجویان، خدمت به مستضعفین و اقشار کمدرآمد بهعنوان هدفی الهی است. با شروع اردوهای جهادی و بسیج سازندگی، طرحهای عمرانی فراوانی همچون ساخت مساجد، مدارس، راهها و خانه در مناطق محروم و همچنین طرحهای فرهنگی، آموزشی مختلف اجرایی شد.
اردوهای دانشجویی راهیان نور
وی افزود: از مصداقهای مهم در حفظ دستاوردهای نظام میتوان به اردوهای دانشجویی خصوصاً بازدید از مناطق عملیاتی دفاع مقدس تحت عنوان اردوهای راهیان نور اشاره کرد. هشت سال دفاع مقدس مثل ستاره درخشانی در صفحه پرفرازونشیب انقلاب اسلامی است و یکی از تشکلها و کانونهایی که بهطور جد این بحث را پیگیری کرده، بسیج دانشجویی است.
مطالبه گری از مسئولین
بارشی در خصوص مطالبهگری قبل و بعد از انقلاب گفت: در رژیم منحوس پهلوی هر نوع مطالبه گری بهشدت محکوم میشد اما انقلاب اسلامی بستری را فراهم کرد که در آن تشکلها و جریانات دانشجویی میتوانند بهراحتی مطالبات خود را از مسئولین داشته و در تمامی شئون سیاسی کشور به شکل مؤثر ورود کرده و انتقاد و پیشنهاد لازم را از طرق مختلفی چون صدور بیانیه و نامه مطرح سازند.
سبک زندگی اسلامی
مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه دامغان در ادامه بیان کرد: از دستاوردهای تشکلهای دانشجویی در دهه پنجم انقلاب، ورود به حوزه سبک زندگی با بازخوانی ایدههای معصومین و بزرگان است. با تقویت این مباحث میتوان، دانشجویان را تا حدودی با سبک زندگی اسلامی و ایرانی آشنا کرد و درنهایت خیلی از کجبینیها و بداخلاقیها رفع خواهد شد.
احیای روحیه ایثارگری
وی افزود: احیای روحیه ایثارگری با تأسی از زندگی شهدا و علما از دیگر دستاوردهای تشکلهای انقلابی است؛ بسیاری از دانشجویان با مطالعه کتابها و آثار دفاع مقدس، حضور در یادوارههای شهدا، شرکت در یادمانها و گلزارهای شهدا این روحیه را احصا کردند و در زندگی به کار گرفتند.
عدالتخواهی جنبشهای دانشجویی
بارشی در ادامه گفت: بیشک از دستاوردهای مهم انقلاب، تقویت گفتمان عدالتخواهی جنبشهای دانشجویی است که در بیانات حضرت امام و مقام معظم رهبری مکرراً ذکر شده است که تشکلهای دانشجویی در این مقوله نمره قابل قبولی کسب میکنند؛ لذا در مبحث گفتمان عدالتخواهی باید از افراطوتفریط جلوگیری کرد.
این فعال دانشجویی در پایان بیان کرد: با نظر به جنبشهای دانشجویی قبل از انقلاب میتوان دریافت که در آن زمان تنها به یک یا دوبعد از زندگی توجه میشد اما امروز به برکت نظام سرفراز جمهوری اسلامی همه ابعاد در تشکلها موردتوجه قرار گرفته و از مسئولین مطالبه میشود و اقدامات اجرایی بسیار خوبی در حوزههای فرهنگی، اعتقادی و سیاسی توسط جنبشها و تشکلهای دانشجویی در چهل سال انقلاب صورت گرفته است.
انتهای پیام/4107/
انتهای پیام/