صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۳۰ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۷
40 سال اقتدار دفاعی/ 1

درخشش سومین نسل موج‌های خروشان در گستره وسیع اقیانوس‌

ناوشکن سهند یکی از دستاوردهای دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود که به نیروی دریایی راهبردی ارتش، کلاس جهانی می‌بخشد.
کد خبر : 357926

گروه سیاسی خبرگزاری آنا - سعید امینی، یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی اثبات جمله «ما می‌توانیم» است. پس از گذشت چهار دهه در حوزه دفاعی دستاوردهای شگرفی را به دست آورده‌ایم که جهانیان مات و مبهوت مانده‌اند و شگفتی آن‌ها بدین‌خاطر است که چگونه توانسته‌ایم با وجود تحریم‌ها و تهدیدها به این نقطه از اقتدار برسیم؟ آری این سؤالی است که هر نظاره‌گری آن را از خود می‌پرسد و پاسخ به این سؤال فقط یک جواب دارد و آن «ایمان و خودباوری» است.


یکی از حوزه‌های دفاعی که در آن موفقیت‌های چشمگیری به دست آورده‌ایم، بخش صنایع دفاع دریایی است. دفاع و قدرت نیروی دریایی آن‌چنان اهمیت دارد که فرمانده معظم کل قوا از نیروی دریایی به‌عنوان نیروی راهبردی نام می‌برند، لذا ناوشکن‌ها نقش تعیین‌کننده‌ای در پاسخگویی به مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در تسخیر اقیانوس‌ها دارند.


ناوشکن سهند یکی از دستاوردهای دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود که به نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران، کلاس جهانی می‌بخشد. این ناوشکن بعد از ناوشکن‌های جماران و دماوند، سومین محصول از مجموعه پروژه‌های موج است و پیشرفته‌ترین ناوشکن نیروی دریایی ارتش به حساب می‌آید.


یکی از ویژگی‌های این شناور رادارگریز بودن آن است. همچنین ناوشکن سهند با دارا بودن وزنی حدود هزار و ۳۰۰ تُن و ۹۶ متر طول بیش از ۲۵ گِره دریایی (۴۶ هزار و ۳۰۰ متر در ساعت) سرعت دارد که به پیشرفته‌ترین سامانه‌های الکترونیکی و دفاعی منطبق با استاندارهای بین‌المللی مجهز شده و در ناوگان دریای ایران خوش می‌درخشد.


«سهند» بادوام‌ترین بدنه‌ها را در اختیار دارد و به‌ همین خاطر قدرت مانور بالای این شناور، مأموریت‌های سخت با بدترین شرایط آب‌وهوایی را ممکن می‌سازد. همچنین عایق‌بندی بودن تک‌تک بلوک‌ها باعث شده تا آب‌ و آتش نتواند به‌ کل کشتی نفوذ داشته باشد.


ناوشکن «سهند» نسبت به جماران از قابلیت‌های راداری خوبی بهره‌مند است و با همین قابلیت می‌تواند در تاریکی شب، دشمن را به‌خوبی تشخیص دهد و همچنین سامانه راداری ناوگان دشمن به‌راحتی نمی‌تواند آن را شناسایی کند و به زبان ساده‌تر، دشمن را غافلگیر و به اشتباه می‌اندازد. ناوشکن سهند از قدرت دریانوردی بالایی برخوردار است و می‌تواند بدون پشتیبانی و به مدد برخورداری از سازه قوی بیش از ۱۵۰ روز در آب‌های پرتلاطم دریانوردی کند.


سهند نسبت به جماران از طراحی بهتر و هوشمندانه‌تری برخوردار است و  تجهیزات بیشتر و قابلیت‌های عملیاتی دو برابر نسبت به جماران از دیگر ویژگی‌های آن است.


این ناوشکن توان ناوهای رزمی موشک‌انداز متوسط و بزرگ را افزایش می‌دهد و انجام سخت‌ترین مأموریت‌ها را در اقیانوس‌های دوردست ممکن خواهد.


«سهند» در حمل سلاح‌های سطحی، زیرسطحی، هوایی از قابلیت‌های ویژه‌ای برخوردار است و می‌تواند موشک‌های دوربُرد و اژدرهای زیرسطحی را به‌خوبی حمل و مورد استفاده قرار دهد و این نوع قابلیت، امکان خوبی را برای مقابله با زیردریایی‌های دشمن در اختیار قرار می‌دهد و علاوه بر آن باید به این امکانات تسلیحاتی، قابلیت دفاع نقطه‌ای را افزود.


«سهند» مجهز به دو نوع سامانه توپی ۷۶ میلی‌متری از نوع «فجر ۲۷» با نواخت تیر ۱۲۰ گلوله در دقیقه و بُرد حداکثر ۱۷ کیلومتر و توپ ۴۰ میلی‌متری «فتح» با نواخت تیر ۳۰۰ گلوله در دقیقه و بُرد حداکثر ۱۲ کیلومتر است. همچنین این ناوشکن در سه هفته می‌تواند مسیر ۱۶ هزار کیلومتری سواحل ایران تا آمریکا را طی کند. برخورداری از دو عدد پرتابگر دوگانه موشک‌های ضدکشتی از نوع نور و قادر و قابلیت حمل بالگرد را باید به ویژگی‌های سهند اضافه کرد. 


انتهای پیام/4079/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر