صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۳ - ۰۷ شهريور ۱۳۹۴
سرهنگ مراد مرادی*

ایمنی و سلامت کودکان در خودرو

کد خبر : 35783

کودکان، آسیب پذیرترین سرنشینان خودروها محسوب می‌شوند، لذا کودکان را قربانی سهل انگاری‌های خود نکنیم. یکی از وسایل محافظت از کودکان در برابر حوادث رانندگی صندلی ایمنی کودک است که نقش غیرقابل انکاری در حفاظت از کودکان بر عهده دارد. در حال حاضر صندلی‌های ایمنی کودک را به سه گروه عمده صندلی نوزادان، صندلی کودکان و صندلی حامی تقسیم‌بندی می‌کنند که هر یک انواع متفاوتی دارند و برای گروه های مختلف سنی و وزنی کودکان مورد استفاده قرار می‌گیرند.


در جوامع پیشرفته استفاده از صندلی کودک به عنوان یک اصل پذیرفته شده است؛ به طوری که در بعضی از کشورها استفاده از آن اجباری است ولی متاسفانه در کشور ما کاربرد آن به دلایل مختلف عمومیت نیافته است. در بررسی علل استفاده نکردن از آن در بین خانواده‌های ایرانی نقش دو عامل فرهنگسازی و قیمت بیش از سایر موارد مشهود است.


انواع صندلی کودک:


۱- صندلی نوزاد (Infant Seat):


این صندلی برای کودکان کمتر از یک سال و یا وزن کمتر از ۹ کیلوگرم استفاده می شود. از آنجا که این کودکان ستون فقراتی به شدت آسیب پذیر دارند، برای دستیابی به ایمنی بیشتر و جلوگیری از حرکت ناگهانی در ناحیه ستون فقرات آنها، صندلی نوزادان را به صورت رو به عقب در خودرو نصب می‌کنند.


۲- صندلی کودک (Child Seat):


این نوع صندلی که خود دارای گروه‌های متفاوتی برحسب قد و یا وزن کودک است، برای کودکان با سن بیش از یک سال و وزن بیشتر از ۹ کیلوگرم (تا حدود ۱۸ کیلوگرم) مناسب است. طریقه نصب آن به صورت رو به جلو و یا رو به عقب با توجه به جثه و وزن کودک و گروهی که صندلی در آن قرار می‌گیرد، متفاوت است.


نکات مهمی که باید مورد توجه قرار گیرد:


1. در آغوش نگه داشتن نوزاد در داخل خودرو هرگز امن نیست؛ زیرا با جزئی‌ترین تصادف ممکن است نوزاد از آغوش افراد خارج شود، حتی این احتمال وجود دارد که در هنگام برخورد، خود فرد به نوزاد آسیب وارد کند.


2. هرگز کودک را در حین رانندگی روی زانوی خود قرار ندهند.


3. اگر قصد خرید یک صندلی ایمنی را دارید، دقت کنید صندلی مذکور متناسب با سن، قد و جثه کودک باشد.


4. بهترین جا برای کودکان زیر ۱۲ سال، صندلی عقب خودرو است. صندلی جلوی خودرویی که کیسه هوای سرنشین آن فعال است، به هیچ عنوان مکان مناسبی برای نوزادان نیست.


5. برای نوزادان و کودکان ریز جثه ای که وزن آنها کمتر از ۹ کیلوگرم است، حتما از صندلی مخصوص نوزادان استفاده کنید.


6. اگر صندلی کودک دارای تجهیزات اضافی (از قبیل میز و غیره) است، دقت کنید این تجهیزات در مقابل صورت و گردن کودک قرار نگیرد.


7. هرگاه صندلی کودک به نحوی در خودرو نصب شود که صورت او رو به جلو باشد دقت کنید وقتی برای ثابت کردن صندلی کودک بر روی صندلی خودرو از کمربند ایمنی استفاده می‌کنید، به کودک فشار وارد نکند.


کودکان سرمایه های ارزشمند آینده کشور عزیزمان هستند لذا با رعایت نکات ایمنی، تهیه و نصب صندلی مناسب در سلامتی و ایمنی این عزیزان سهیم باشیم.


* معاون آموزش و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ


انتهای پیام/

ارسال نظر