صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۰۷ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۷
توسط محققان؛

سامانه‌های دارورسانی خوراکی بهینه‌سازی شد

محققان در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی انجام پژوهشی در مسیر بهینه‌سازی سامانه‌های دارورسانی قرار گرفتند.
کد خبر : 357627

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حتماً برای شما هم پیش‌آمده که با مصرف دارویی خاص اذیت شده باشید. اما راه‌حل این مشکل چیست. بسیاری از افراد برای درمان بیماری خود نیاز به مصرف روزانه یک داروی خاص دارند که شاید بدن آنها نسبت به آن دارو واکنش نشان دهد یا مدت‌زمانی برای سازگاری با دارو نیاز باشد.


اما محققان پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی برای حل این مشکل چاره‌ای اندیشیده‌اند. این محققان با پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی طرحی فناورانه را به اتمام رساندند که بر اساس آن آزادسازی دارو به‌صورت کنترل‌شده رخ می‌دهد.


تهیه پوشش‌های سیلیکونی برای استفاده در سامانه‌های دارورسانی خوراکی عنوان این پژوهش است. به گفته مجری این طرح تحقیقاتی، با توجه به اینکه بعضی از داروها نسبت به اسیدیته محیط ناپایدار هستند و استفاده خوراکی آنها محدود است بنابراین در این طرح سعی شد یک پوشش مقاوم سیلیکونی طراحی شود. در این صورت امکان خروج دارو از آن در شرایط انتخابی به دلیل استفاده از عامل کانال ساز مناسب وجود دارد و سامانه خوراکی (به شکل فرآورده قرصی) رهایش کنترل شده دارو را تنظیم می‌کند.


 پس هدف از انجام این طرح را باید تهیه پوشش‌های سیلیکونی و اصلاح آنها دانست تا آزادسازی کنترل‌شده دارو انتخابی باشد. همچنین با توجه به سابقه انجام طرح‌های پژوهشی متعدد درزمینه پوشش‌های پلیمری و دارو دارورسانی در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران پیاده‌سازی آن در این مرکز عملی به نظر می‌رسد. البته انجام این طرح پژوهشی اقدامی در راستای بهینه‌سازی سامانه‌های دارورسانی است تا از این طریق گامی در رفع یکی از مشکلات بیماران برداشته شود.


البته در این زمینه طرح‌های زیادی توسط محققان در دنیا و ایران انجام‌شده است تا چالش‌های دارورسانی برای درمان بیماری‌های مختلف در تجویز داروی خوراکی رفع شود. این پژوهش نیز فرصتی را در اختیار محققان کشورمان قرارداد تا با توجه به توانمندی‌های موجود در این حوزه اقداماتی را انجام دهند.


انتهای پیام/4085


انتهای پیام/

ارسال نظر