درصد بالایی از روابط در ازدواج سفید به ازدواج قانونی ختم نمیشود
اصغر کیهاننیا در گفتگو با خبرنگار حوزه زنان، خانواده و جوانان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با ظهور پدیده ازدواج سفید در جامعه اظهار کرد: در گرایش افراد به ازدواج سفید در جامعه عوامل مختلفی وجود دارد که از آن جمله میتوان به دست و پاگیر شدن ازدواجها، مهریههای بالا و تشریفات فراوان نام برد.
وی با بیان اینکه چنین تشریفاتی میتواند مانعی برای ایجاد این سنت حسنه شود، گفت: البته تغییر اولویتبندی دختران برای تحصیل و کار را نیز میتوان از دیگر موانع ازدواج در جامعه دانست.
این روانشناس چنین عواملی را در کنار رشد و گسترش شبکههای اجتماعی، سریالهای ماهوارهای بهعنوان پیشزمینه ظهور پدیدهای دانست که باعث تضعیف بنیان خانواده و کجرویها و کژاندیشیهای جوانان میشود.
کیهاننیا ادامه داد: تغییر در اولویتبندیهای زندگی افراد باعث میشود تا این فکر به ذهنشان خطور کند که چندی با یکنفر معاشرت کرده و پس از طی یکدوره آزمایشی در صورتی که با طرف مقابل به تفاهم رسیدند با او ازدواج میکنند.
این مشاور خانواده با رد این شیوه تشکیل خانواده خاطرنشان کرد: درصد بسیار بالایی از این روابط به ازدواج قانونی ختم نمیشود و با توجه به عوامل فرهنگی جامعه، کسی که در این میان بیش از همه متضرر میشود دختران هستند.
کیهاننیا با اشاره به این موضوع که برخی از افراد برای توجیه مذهبی اقدامشان صیغه کرده و شرعاً و نه قانونی با هم زندگی میکنند، افزود: البته در بسیاری از موارد دیده شده که افراد حتی به این موارد هم اعتقادی ندارند که این مسئله ناشی از تحت تهاجم قرار گرفتن فرهنگی است که بیش از پیش باید به آن توجه کرد.
وی در پایان به بیان راهکارهای مقابله با پدیده ازدواج سفید بهعنوان یک ناهنجاری اجتماعی پرداخت و گفت: تمام نهادها و ارکان جامعه میبایست در دست هم شرایط را برای ازدواج آسان، تسهیلات برای تأمین مسکن و ایجاد شرایط اشتغال جوانان فراهم کند.
انتهای پیام/4122/4105/
انتهای پیام/