صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۰۵ - ۱۳ بهمن ۱۳۹۷
در جهت گسترش همکاری‌های علمی؛

دانشگاه‌های ایلام و واسط عراق تفاهم‌نامه امضا کردند

دانشگاه ایلام و دانشگاه واسط عراق در راستای توسعه روابط دوجانبه، تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی مشترک امضا کردند.
کد خبر : 357404

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه ایلام، دانشگاه ایلام و دانشگاه واسط عراق در راستای توسعه روابط دوجانبه، تفاهم‌نامه همکاری علمی و پژوهشی مشترک امضا کردند.


محمد علی‌اکبری رئیس دانشگاه ایلام در نشستی که در حاشیه امضای این تفاهم‌نامه برگزار شد با ابراز خرسندی از توسعه روابط دو دانشگاه، به توسعه و پیشرفت‌های دانشگاه ایلام در چند سال اخیر اشاره کرد و اظهار کرد: با افتخار اعلام می‌کنم که دانشگاه ایلام از جایگاه خوب و مطلوبی در کشور برخوردار است و در همین راستا می‌تواند در توسعه روابط دوجانبه آموزش عالی دو کشور به‌صورت جدی تأثیرگذار باشد.


وی با اشاره به تمدید تفاهم‌نامه همکاری مشترک دوجانبه در این نشست، تأکید کرد: امروز علاوه بر ترسیم نقشه راه چهارساله برای توسعه روابط دوجانبه، طرفین متعهد می‌شوند برای توسعه روابط آموزش عالی دو کشور از هیچ تلاشی دریغ نکنند.


رئیس دانشگاه ایلام تصریح کرد: دو دانشگاه می‌توانند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری به‌صورت مشترک و یا تمام‌وقت دانشجو پذیرش کنند و با توجه به سطح بالای استادان دو طرف، یقیناً این دانشجویان می‌توانند فارغ‌التحصیلان توانمند و متفاوتی باشند.


علی‌اکبری گفت: دانشگاه ایلام می‌تواند استادان دارای رتبه مربی و فرزندان استادان و کارکنان دانشگاه واسط را با رعایت شرایط سنی و معدل، بورس کند و دوره‌های کوتاه‌مدت را برای دانشجویان رشته زبان فارسی و کارگاه‌های آموزشی به زبان فارسی و یا انگلیسی برای استادان این دانشگاه برگزار کند.


رئیس دانشگاه ایلام در ادامه با اشاره به اخذ مجوز و راه‌اندازی مرکز آموزش زبان فارسی برای غیرفارسی‌زبانان در این دانشگاه، گفت: بنا بر قوانین جمهوری اسلامی هر کس می‌خواهد در ایران تحصیل کند باید دوره آموزش زبان فارسی را گذرانده و مدرک مربوطه را اخذ کند، در این راستا دانشجویان دانشگاه واسط و دیگر دانشجویان عراقی می‌توانند در این مرکز معتبر حضور یافته و مدرک مربوطه را کسب کنند و همچنین دانشگاه ایلام آمادگی دارد شعبه آموزش زبان فارسی را در دانشگاه واسط راه‌اندازی کند.


علی‌اکبری با بیان اینکه مجوز راه‌اندازی و پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته میان‌رشته‌ای مطالعات عراق اخذ شده است، بیان کرد: دانشجویان ایرانی و عراقی می‌توانند در این رشته تحصیل کنند و استادان دانشگاه عراق نیز می‌توانند برای تدریس این رشته در دانشگاه ایلام حضور یابند.


رئیس دانشگاه ایلام، راه‌اندازی مجله علمی– پژوهشی بین‌المللی مشترک را یکی دیگر از زمینه‌های همکاری دوجانبه عنوان کرد و گفت: با توجه به وجود امکانات آزمایشگاهی، استادان مجرب و صاحب‌نام و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی این مجله می‌تواند به‌صورت سه زبانه (فارسی، عربی و انگلیسی) و در سطح بالای رتبه‌بندی جهانی منتشر گردد.


سپس هادی العتابی رئیس دانشگاه واسط عراق اظهار کرد: به‌منظور پیشرفت و توسعه دانشگاه واسط و رسیدن به رتبه‌بندی‌های معتبر بین‌المللی، نیازمند توسعه روابط با دانشگاه‌های مختلف ایران و به‌خصوص دانشگاه ایلام به‌واسطه فاصله کم، امکانات بالای آزمایشگاهی، حضور استادان مجرب و جایگاه مناسب علمی هستیم و برای رسیدن به این هدف از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد.


وی تمدید این تفاهم‌نامه را ترسیم نقشه راه توسعه روابط دوجانبه دانست و افزود: برای رسیدن به این سطح از روابط، مسیری طولانی طی شده، نشست‌های مختلفی برگزار شده و هیئت‌های مختلفی از دو دانشگاه بازدید کرده‌اند و با توجه به فاصله نزدیک جغرافیایی و فرهنگ و آداب‌ورسوم مشترک، می‌توانیم آینده خوبی را برای این روابط پیش‌بینی کنیم.


در ادامه این نشست، برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی مشترک، عضویت استادان دانشگاه ایلام در هیئت تحریریه مجلات علمی، برگزاری اردوهای علمی دانشجویی مشترک، مبادله تجربیات، تدریس اساتید دانشگاه ایلام به‌صورت پروازی در دانشگاه واسط، تعیین جدول امکانات و هزینه‌های آزمایشگاه‌های دانشگاه ایلام و آموزش زبان فارسی به دانشجویان دانشگاه واسط از سوی اعضای هیئت عراقی مطرح گردید.


در پایان این نشست، تفاهم‌نامه مشترک دوجانبه دانشگاه ایلام و دانشگاه واسط به امضای علی‌اکبری و هادی العتابی رسید که تبادل استاد و دانشجو، زمینه‌سازی برای ادامه تحصیل دانشجویان دو طرف در مقاطع تحصیلات تکمیلی، اجرای دوره‌های کوتاه‌مدت آموزشی، همکاری در برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های علمی، چاپ نشریات علمی مشترک، فراهم کردن فرصت مطالعاتی برای اساتید و دانشجویان، تشکیل بانک اطلاعاتی، ایجاد تمهیدات لازم برای استفاده از وسایل و امکانات آزمایشگاهی، برگزاری مسابقات ورزشی و فرهنگی، برگزاری اردوهای علمی و برگزاری کلاس‌های زبان فارسی در دانشگاه واسط از جمله مفاد این تفاهم‌نامه است.


انتهای پیام/4118/4123/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر