تحقق ۲۰ درصد سیاست اقتصاد مقاومتی در کشور/ دنبال مجلس سنا نیستیم
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، محسن رضایی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که صبح امروز در سالن همایشهای صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: انقلاب اسلامی راههای زیادی برای مقاومت جهانی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه همایشهای اینگونه باید در کشور ادامه یابد، افزود: یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی ارائه حکمرانی جدید در ایران و جهان است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه نظام اسلامی مبتنی بر تجارب انقلابی و اسلامی و سابقه تاریخی حکومت اسلامی است، اضافه کرد: در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نشان میدهد اهداف بزرگی در آینده داریم و نیازمند تعامل مردم و حاکمیت نیز هستیم.
وی با تأکید بر اینکه نظام نوآوری ملی از ۱۰ سال گذشته با پیشنهاد جمعی از دانشجویان صنعتی شریف ارائه شد، ادامه داد: پژوهشکده حکمرانی در دانشگاه شریف، سبب شد پژوهشکدهای دیگری نیز در دانشگاه آزاد علوم و تحقیقات ایجاد شد که انتظار میرود مدلهای جدید برای سیاستگذاری کشور پیشنهاد شود.
رضایی با اشاره به اینکه اگر میخواهیم مشکلات کشور حل شود باید از سرمایه نخبگان و مردم بعد از انتخابات استفاده شود، تصریح کرد: اگر بعد از انتخابات مردم به کناری بروند، حداقل استفاده از نیروی انسانی در جامعه را در پی خواهد داشت. چگونگی استفاده از نخبگان و مردم در اداره کشور ضعیف است.
وی با اشاره به مشکلات حکمرانی در انگلیس، فرانسه و آمریکا، گفت: چالشهای حکمروایی در آمریکا و چین وجود دارد و مهمترین مشکل در حکمرانی ایران، کارآمدی است. البته در ۴۰ سال گذشته در برخی زمینهها پیشرفتهای معجزهگونه و خارقالعادهای داشتهایم.
فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب با بیان اینکه یکی از عدم توازنهای کشور، نمایشگاه موشک و خودرو است، خاطرنشان کرد: در صنعتی مانند موشکسازی تحریم داشتهایم، ولی پیشرفت زیادی حاصل شد؛ اما در زمینه خودرو که تحریم وجود ندارد هیچ پیشرفتی نداریم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد نمایندگان مجلس تغییر میکنند ولی نماینده دیگر دو سال طول میکشد تا تجربه کسب کند، عنوان کرد: عدم وحدتنظر در موضوعات مختلف مانند ارز، تجارت، رفاه، تأمین اجتماعی و پول ملی یکی از نمونههای برجسته است.
رضایی با بیان اینکه رهبر انقلاب با کمک مجمع تشخیص مصلحت نظام حکمرانی راهبردی را احصا میکند، یادآور شد: حل اختلاف در نظام که به صورت عادی قابل عمل نیست توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام حل میشود. البته مجمع، سیاستهای کلی نظام را هم پیشنهاد میدهد و بر اجرای سیاستها نظارت میکند.
وی با اشاره به تحول در مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: علاوه بر این سیاستهای کلی و الزامات تحقق این سیاستها توسط مجمع پیشنهاد و اجرایی خواهد شد. ۸۰درصد انتظارات نظام از سیاستهای کلی تحقق پیدا نکرده است. در همین سیاستهای اقتصاد مقاومتی راهکار برونرفت از تحریم پیشبینی شده بود که تنها ۲۰ درصد آن محقق شد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با دستور رهبری، این مجمع از سیاستنویسی به سیاستگذاری و نظارت مبدل شده است، افزود: نقدهای زیادی به مجمع شد و ما را متهم به شورای نگهبان دوم و قانونگذاری کردند، ولی در قانون اساسی این جانمایی شده و به دنبال مجلس سنا در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیستیم. ۱۵ نفر از اعضای نظارت عالی مجمع بر سیاستهای کلی نظام نظارت میکنند.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/