صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۳۰ بهمن ۱۳۹۳
مدیر کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌و‌گو با آنا:

همایش معاونین عمرانی استفاده از فرصت‌ها را برای املاک و مستغلات دانشگاه آزاد فراهم کرد

مهندس کمایی با اشاره به برگزاری همایش معاونان عمرانی دانشگاه آزاد اعلام کرد: چالش ها و رویکردهای اداره کل املاک و مستغلات در راستای حفظ و نگهداری املاک و استفاده بهینه از املاک در همایش روز گذشته بررسی و در جهت برون رفت از مشکلات اظهار نظر شد.
کد خبر : 3572

مهندس کمائی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به تشکیل اداره کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد در سال ۷۱، اظهار داشت: این اداره کل مشتمل بر دو اداره اسناد و آمار و املاک و مستغلات است.


وی با بیان وظایف اداره اسناد و آمار تاکید کرد: وظیفه این اداره امتیاز بندی واحد‌ها و جمع آوری اطلاعات آماری مربوط به امور عمرانی و تشکیل آرشیو مربوط به اسناد املاک است.


مدیر کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: یکی از اقدامات بزرگ این اداره راه اندازی سامانه املاک و مستغلات به منظور یکپارچه سازی و دسترسی سریع به اطلاعات و مطابقت آن با آمار و اسناد و مدارک موجود است.


کمائی با یاد آوری اینکه اداره املاک و مستغلات وظیفه اخذ اسناد مالکیت و همچنین ارزیابی املاک را برعهده دارد، تصریح کرد: در حال حاضر طبق آخرین آمار دانشگاه بالغ بر ۱۷۶۹۲ هکتار زمین داشته که برای حدوداً ۸۵۹۰ هکتار آن سند مالکیت قطعی اخذ و مابقی دارای قرارداد واگذاری، مبایعه نامه، هبه نامه و غیره که بعضاً در شرف صدور سند قطعی است ضمناً از مهرماه ۹۲ تاکنون بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان از املاک واحد‌ها، مجموعه ستادی سازمان مرکزی، ارگان‌ها، نهاد‌ها، اشخاص و غیره مورد ارزیابی کار‌شناسان این اداره کل قرار گرفته است.


مدیر کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اراضی دانشگاه که از مبادی نظیر منابع طبیعی، راه و شهرسازی، اداره اوقاف و اشخاص وغیره تأمین شده است، اظهار داشت: با توجه به قانون افزایش بهره وری اراضی کشاورزی، اراضی که از تاریخ ۲۴/۵/۸۹ به بعد از طریق منابع طبیعی واگذار می‌‌شود، انتقال سند مالکیت دانشگاه فقط بعنوان بهره بردار بوده و تنها سند اعیانی احداثی صادر خواهد شد در مجموع این نوع واگذاری‌ برای دانشگاه به صرفه نیست.


کمائی با بیان اینکه نکته مهم دیگر اراضی اهدایی است که بر اساس بند سه ماده ۸۰۲ قانون مدنی در صورت عدم ایجاد تغییرات در عین موهوبه باعث رجوع شخص واهب می‌ شود، خاطر نشان کرد: با توجه به ساخت و ساز دانشگاه و موقعیت پیش آمده برای اراضی مذکور بعضاً دارای ارزش فراوانی بوده که متأسفانه واحد‌ها برای اخذ سند قطعی به چنین اراضی سهل انگاری کردند بهتر است نسبت به اخذ سند قطعی ششدانگ و یا حداقل سند صلح رسمی «بدون قید و شرط» در دفا‌تر اسناد رسمی اقدام کنند تا از بازپس گیری اراضی مذکور جلوگیری بعمل آید.


وی با اشاره به اینکه این اراضی در زمان واگذاری از سوی منابع طبیعی در خارج از محدوده شهری قرار گر فته بودند یاد آور شد: این اراضی بدلیل توسعه شهری مشمول قوانین راه و شهرسازی شدند و با توجه به اجرای طرح ساخت و ساز توسط دانشگاه با ارزش افزوده مواجه شد که به منظور واگذاری از سوی راه و شهرسازی به قیمت کار‌شناسی روز انجام می‌گرفت که این امر با مرور زمان به ضرر دانشگاه است و هر چه سریع‌تر درباره اخذ سند مالکیت اقدام جدی و عاجل به عمل آید.


مدیر کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال جاری آیین نامه‌ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های معاونت عمرانی تحت قالب مواد قانونی توسط اداره کل املاک و مستغلات تدوین گردید تصریح کرد: این مواد قانونی منبعد واحد‌ها در مکاتبات اداری به جای استفاده از شماره بخشنامه‌ها، ملزم به قید ماده قانونی هستند و از ذکر شماره بخشنامه‌ها خودداری شود.


کمائی با بیان اینکه درخواست واحد‌ها مبنی بر فروش املاک در راستای پرداخت هزینه‌های جاری امر منطقی نبود یاد آور شد: به هیچ عنوان موافق این موضوع نیستیم در صورتی که واحد‌ها در راستای سیاست‌های تبدیل به احسن نمودن و پرداخت هزینه‌های عمرانی هستند مطابق ضوابط و مقررات دانشگاه قابل تأمل و بررسی است.


وی با اشاره به اینکه مسئولیت مستقیم املاک و مستغلات واحد‌ها بر عهده معاونین عمرانی است، افزود: برگزاری همایش معاونان عمرانی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در راستای بررسی فعالیت‌های عمرانی ایده مناسبی است که با تحلیل و ارزیابی موضوعات نتایج مطلوبی حاصل می‌شود این همایش از نظر کاربردی مشکلات عمرانی واحد‌ها را رفع می‌کند، و ارزیابی بنده از این همایش استفاده از فرصت‌ها، هم اندیشی، به چالش کشیدن موضوعات، ارائه طریق و نقد و بررسی آن‌ها در راستای رفع مشکلات بوجود آمده مفید و سازنده بود.


مدیر کل املاک و مستغلات دانشگاه آزاد اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: در این همایش چالش‌ها و رویکردهای اداره کل املاک و مستغلات در راستای حفظ و نگهداری املاک، استفاده بهینه از املاک بررسی و در جهت برون رفت از مشکلات اظهار نظر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر