صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۰۸ شهريور ۱۳۹۴
عضو هیات امنای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی خبر داد

بی‌علاقگی پزشکان جوان به گرفتن تخصص بیماری‌های کلیوی؛ 500 متخصص نفرولوژی برای 80 میلیون نفر

عضو هیات امنای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی از دولت خواست با توجه به شرایط پسا تحریم فرانشیز بیماران انجمن نیز مانند بیمه نیروهای مسلح به صورت رایگان شود.
کد خبر : 35692

داریوش آرمان در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص وضعیت دارو و درمان بیماران کلیوی اظهار کرد: خوشبختانه پس از روی کار آمدن دولت یادزدهم شاهد تحول شگرفی در بخش دارو و درمان کشور بودیم به طوری که می‌توان به حل بخش بسیار قابل توجه مشکلات بیماران کلیوی اشاره کرد که در زمینه دارو با مشکلات جدی در زمینه دیالیز و فرسودگی دستگاه‌ها و بخش‌های دیالیز مواجه بودند اما امروز خوشبختانه در حوزه دارویی می‌توان گفت که به طور عمده هیچ مشکلی وجود ندارد هر چند که نقایصی گه گاه در مورد داروی سلسپت (CellCept) بیماران پیوندی که بسیار حائز اهمیت است دیده می‌شود.








انتظار داریم با توجه به این که در حال رفع تحریم‌ها هستیم و وضع اقتصادی و منابع مالی بهتر میشود شاهد کاهش و حذف فرانشیز برای بیماران خاص و صعب‌العلاج باشیم و بیمه‌ها از بیماران انجمن هزینه فرانشیز دریافت نکنند و مثل بیمه نیروهای مسلح این فرانشیز به صورت رایگان شود.

وی افزود: خوشبختانه مسئولان وزارت بهداشت بلافاصله به این موضوع ورود پیدا و مشکلات دارویی این بیماران را حل کردند هر چند که همچنان جسته و گریخته اخباری را مبنی بر وجود مشکلات بیماران کلیوی و پیوندی می‌شنویم اما در مجموع مشکل خاصی نداریم.


عضو هیات امنای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی یکی از مسایل مهم و مورد انتظار انجمن بیماران کلیوی را هزینه‌های دارویی و درمانی بیماران دانست که از سوی سازمان‌های بیمه‌گر حمایت نمی‌شود، افزود: ما انتظار داریم سازمان بیمه‌های پایه، وزارت بهداشت و وزارت رفاه به فرانشیز دارویی بیماران پیوندی به طور عمده توجه کنند زیرا دفترچه بیماران خاص و بیماران صعب‌العلاج پس از عمل پیوند به دفترچه بیماران عادی تبدیل می‌شود و به همین خاطر مجبورند که فرانشیز دارو را بپردازند و این به طور عمده هزینه‌های بسیاری به بیمار و خانواده‌اش تحمیل می‌شود.


بیمه ها از بیماران انجمن هزینه فرانشیز دریافت نکنند


آرمان یادآور شد: انتظار داریم با توجه به این که در حال رفع تحریم‌ها هستیم و وضع اقتصادی و منابع مالی بهتر میشود شاهد کاهش و حذف فرانشیز برای بیماران خاص و صعب‌العلاج باشیم و بیمه‌ها از بیماران انجمن هزینه فرانشیز دریافت نکنند و مثل بیمه نیروهای مسلح این فرانشیز به صورت رایگان شود.


وی ادامه داد: همچنین انتظار داریم پس از توافق که امیدهای بسیار فراوانی را در کشور ایجاد کرده است بتوانیم شاهد ورود دستگاه‌ها و تجهیزات پیشرفته‌ای در حوزه درمان بیماران دیالیزی و پیوندی باشیم زیرا یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی که امروز در کشور با آن روبرو هستیم موضوع فرسودگی دستگاههای دیالیز به طور عمده است که وزارت بهداشت نیز خیلی شفاف به این موضوع اذعان دارد.


سالانه 4 تا 5 هزار نفر به بیماران دیالیزی یا نارسایی حاد کلیه افزوده می‌شود


عضو هیات امنای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی تصریح کرد: به خاطر کم‌کاری‌هایی که طی سال‌های گذشته در این حوزه داشتیم با افزایش حجم قابل توجه انتظارات بیماران دیالیزی روبه‌رو هستیم و این می‌طلبد که مسئولان وزارت بهداشت، مجلس و دولت به این موضوع توجه جدی‌تری نشان دهند زیرا در طول یک سال دست‌کم حدود 4 تا 5 هزار نفر به بیماران دیالیزی یا نارسایی حاد کلیه افزوده می‌شود.


آرمان گفت: به طور طبیعی ما نیازمند راه‌اندازی بخش‌های جدید هستیم و باید این امکانات را در اختیار بیماران قرار دهیم و به عبارت دیگر با توجه به شیوع گسترده بیماری کلیوی در کشور باید توجه مسئولان را به موضوع جلب کنیم.


500 متخصص کلیه در کشور وجود دارد


وی افزود: حتما برای سال‌های آینده نیازمند مراکز جدید و دستگاه‌های جدید و همچنین نیروی متخصص و جدید در این حوزه هستیم زیرا یکی از مهم‌ترین چالش‌های امروز که در کشور با آن روبرو هستیم استقبال نکردن پزشکان جوان از ورود به تخصص نفرولوژی یا همان تخصص بیماری‌های کلیوی است. امروز حدود 500 متخصص کلیه برای جمعیت بیش از 80 میلیون ایرانی وجود دارد که این آمار بسیار نگران‌کننده است و فکر می‌کنیم مسئولان و دست اندرکاران باید جذابیت ویژه‌ای را برای این رشته ایجاد کنند تا پزشکان جوان به سمت این تخصص گرایش پیدا کنند.








ما همچنان تا رسیدن به استانداردهای جهانی در حوزه تخت و دستگاه‌های دیالیز و بخش‌های دیالیز فاصله داریم البته در دو سال اخیر این فاصله با حضور دولت یازدهم کاهش پیداکرده است.

آرمان ادامه داد: امروز یکی از مشکلات بیماران ما پشت نوبت ماندن‌های طولانی برای ویزیت متخصصان است که یکی از نگرانی‌های جدی این است که تعداد بیماران را در سال‌های نه چندان دور خواهیم داشت. انتظار داریم به این موضوع توجه ویژه‌ای شود و از نظر درآمدی جذابیت‌های ویژه‌ای برای این رشته در نظر بگیرند زیرا بسیاری از متخصصان کلیوی معتقدند که درآمد کافی ندارند و با توجه به ناچیز بودن درآمد این متخصصان بسیاری از دانشجویان به این رشته ورود پیدا نمی‌کنند.


عضو هیات امنای انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی یادآور شد: ما همچنان تا رسیدن به استانداردهای جهانی در حوزه تخت و دستگاه‌های دیالیز و بخش‌های دیالیز فاصله داریم البته در دو سال اخیر این فاصله با حضور دولت یازدهم کاهش پیداکرده است.


عمر مفید دستگاه‌های دیالیز در تمام دنیا بین 5 تا 7 سال است


آرمان گفت: امروز دستگاه‌های دیالیز کشور بیش از 15 تا 20 سال کار کرده‌اند در حالی‌که عمر مفید این دستگاه‌ها در تمام دنیا بین 5 تا 7 سال است که بعد از این مدت هر قدر سرویس و تجهیز و نوسازی هم شوند اما کیفیت دیالیز را پایین می آورند بنابراین ما تا رسیدن به دیالیز استاندارد در کشور همچنان فاصله داریم.





انتهای پیام/

ارسال نظر