صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۲ - ۱۰ بهمن ۱۳۹۷
اولیور شپرد در گفتگو با آنا:

صلح و آرامش در غرب آسیا در همراهی با ایران است و نه تقابل با آن

استاد مطالعات اسلام دانشگاه بیرمنگام انگلستان گفت: صلح و آرامش در غرب آسیا در همراهی با ایران و نه تقابل با آن حاصل می‌شود.
کد خبر : 356592

به گزارش خبرنگار آمریکا و اروپای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، همایش «ظرفیت انقلاب٬ کارآمدی و کارنامه نظام جمهوری اسلامی» از دیروز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام با حضور مهمانان داخلی و خارجی به‌منظور تشریح پیشرفت‌های علمی کشورمان آغاز شد.


اولیور شپرد، استاد مطالعات اسلام دانشگاه بیرمنگام انگلستان ازجمله شرکت‌کنندگان این همایش بود. آنچه در ادامه تقدیم می‌شود، ماحصل گفتگوی اختصاصی خبرگزاری آنا با وی است.


انقلاب  ایران از اسلام یک گفتمان سیاسی ساخت


آنا: نظر شما درباره کنفرانس ظرفیت‌های 40 سالگی انقلاب اسلامی چیست؟


شپرد: بسیار جالب است. به نظر من این کنفرانس یک رویداد بسیار مهم در تاریخ مدرن ایران بعد از انقلاب 1979 است. هدف این کنفرانس تمرکز بر مفاهیم علمی و دانشگاهی است و باید به این موضوع توجه کنیم که ما به‌عنوان استادان و پژوهشگران به اینجا دعوت شده‌ایم و نه سیاستمدار که بخواهیم درباره مسائل به‌صورت سیاسی صحبت کنیم. برگزاری چنین کنفرانس‌هایی می‌تواند برای به‌خصوص علاقه‌مندان و پژوهشگران غیرایرانی بسیار مفید باشد تا بسیاری از مفاهیمی که نمی‌توانیم در جاهای دیگر بیابیم را فرا گیریم. برای من بسیار جالب بود که بدانم استادان دانشگاه‌های ایران و دیگر کشورهای جهان درباره انقلاب اسلامی و تأثیر آن بر کشور شما، منطقه و جهان چه نگاهی دارند. همان‌طور که گفتم، من استاد اسلام‌شناسی هستم و باید بگویم که انقلاب در ایران برای اولین بار اسلام را به‌عنوان یک دین، وارد گفتمان سیاسی در جهان مدرن کرد و یک تئوری اسلام سیاسی را به جهانیان عرضه کرد. تئوری انقلاب اسلامی در ایران بسیار موفق بوده و این در حالی است که ما در دیگر کشورهای منطقه که ادعای داشتن چنین تئوری‌هایی را دارند، شاهد موفقیت این‌چنینی نیستیم.


هر بار که به ایران می‌آیم شاهد پیشرفت روزافزون هستم


آنا: ایران را چگونه کشوری می‌بینید؟


شپرد: به‌طور واضح باید بگویم که این اولین سفر من به ایران نیست و هر بار که به کشور شما سفر می‌کنم، شاهد پیشرفت روزافزون آن و تغییراتی که نسبت به سفرهای قبلی انجام‌شده هستم. من به خاطر رشته تحصیلی خودم درباره ساختار سیاسی، فکری و عقیدتی ایران اطلاعات زیادی داشته‌ام و تابه‌حال پنج بار به کشور شما سفر کرده‌ام. صادقانه بگویم که ایران کشور بسیار پیشرفته‌ای است. فضای دانشگاهی که در حال حاضر در آن قرار داریم، بسیار بزرگ و پر از امکانات مختلف است. البته در برنامه سفر ما بازدید از چندین دانشگاه دیگر و همچنین شرکت در چندین کارگاه با موضوعیت دین وجود دارد که بی‌صبرانه منتظر آن هستم تا از دیگر مسائل و نظرات استادان ایرانی و غیرایرانی آگاهی پیدا کنم؛ ولی ایران کشوری است که ازلحاظ علمی و فناوری بسیار پیشرفت کرده و همان‌طور که یک قدرت سیاسی در منطقه است، یک قدرت علمی نیز محسوب می‌شود.


ایران کشوری است که از ظرفیت‌های بالایی برای معرفی شدن به‌عنوان قدرت برخوردار است


آنا: نظر شما درباره ایران و قدرت آن در منطقه چیست؟


شپرد: من معتقدم که ایران از کشورهایی است که ظرفیت‌های بالایی برای معرفی شدن به‌عنوان قدرت را دارد. البته ایران در حال حاضر یک قدرت منطقه‌ای در خاورمیانه است و ظرفیت‌های آن می‌تواند آن را به یک قدرت فرامنطقه‌ای و در بُعد جهانی مطرح کند. ایران دارای اقتصاد خوب، شمار زیادی جوان تحصیل‌کرده و آماده‌به‌کار، بهره‌مند از علم و فناوری بالا، قدرت نظامی، فرهنگ و ادبیات قوی و  ملتی متحد است که حول یک ایدئولوژی گرد هم آمده‌اند. ارائه‌هایی که در این کنفرانس مطرح شد نیز نشان‌دهنده همین موضوع است که ایران راه خود را به‌درستی به‌پیش برده است. ایران به‌طور طبیعی یک قدرت است و این قدرت را با پیشرفت همراه کرده تا بتواند به یک الگوی مناسب برای دیگر کشورهای منطقه و مسلمان تبدیل شود. باز هم باید تأکید کنم نظری که می‌دهم به‌عنوان یک استاد دانشگاه است و نه یک سیاستمدار. ایران دارای یک تمدن است و به‌طور واضح بگویم که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. تأکید ایران بر پیشرفت علمی همان‌طور که از جایگاه بالای این کشور در زمینه تولیدات علمی در منطقه و حتی جهان اسلام می‌بینیم، باعث می‌شود که ایران نه‌تنها قدرت خود را حفظ کند، بلکه بر آن بیفزاید.


عربستان سعودی پشتیبانی به نام آمریکا دارد که به آن امر و نهی می‌کند


آنا: رشته شما اسلام‌شناسی است و مشخصاً باید درباره منطقه خاورمیانه اطلاعات خوبی داشته باشید. منازعه ایران و عربستان سعودی را از منظر دانشگاهی چگونه تحلیل می‌کنید؟


شپرد: باز هم باید تأکید کنم که آنچه می‌خواهم بگویم، نظر یک استاد دانشگاه است. من وقتی از خارج از خاورمیانه به منطقه شما و جهان اسلام نگاه می‌کنم، ابراز امیدواری می‌کنم که همه کشورها در کنار هم جمع شوند و با همکاری هم، حرکتی دسته‌جمعی را به‌پیش ببرند. باید به‌طور واضح بگویم که عربستان سعودی پشتیبانی به نام آمریکا دارد که به آن امر و نهی می‌کند. بسیاری از کشورهای غربی از ریاض حمایت می‌کنند تا قدرت منطقه‌ای ایران را محدود کنند ولی ایران یک قدرت منطقه‌ای است و همه باید این موضوع را بدانند. هیچ کشوری چه منطقه‌ای باشد و چه فرا منطقه‌ای، نمی‌تواند ایران را نادیده بگیرد. به نظر من آنچه از سوی کشورهای غربی در پیش گرفته شده، کاملاً اشتباه است و عربستان سعودی باید این را بداند که در منطقه‌ای با همسایگی ایران زیست می‌کند. صلح و آرامش در خاورمیانه در همراهی با ایران است و نه تقابل با آن. متأسفانه امروز کسی در کاخ سفید حکومت می‌کند که با هیچ واقعیتی آشنا نیست و تصمیمات درستی نمی‌گیرد. خروج آمریکا از برجام را نیز می‌توان در راستای همین تصمیمات اشتباه دانست که از عدم شناخت واشنگتن از خاورمیانه نشئت می‌گیرد. من به‌عنوان کسی که در قاره اروپا زندگی می‌کنم، امیدوارم سیاستمداران اروپایی تلاش کنند امنیت تجارت با ایران را تأمین کرده و در مورد مسائل سیاسی با گفتگو مشکلات را حل کنند. ایران کشوری زیبا، بسیار پیشرفته و با مردمی مهربان است. برای شناخت ایران باید به آن سفر کرد. من همیشه به دوستانم پیشنهاد سفر به کشور شما را کرده‌ام و کسانی که به توصیه من به کشور شما سفر کرده‌اند، بارها از این پیشنهاد راضی بوده‌اند. امیدوارم سیاستمداران اروپایی نیز با شناخت ظرفیت ایران و با گفتگوی سیاسی، سطح روابط سیاسی خود با کشور شما را گسترش دهند.


انتهای پیام/4106/4093/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر