صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۵:۰۸ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷
قرایی‌مقدم در گفتگو با آنا:

مواد مخدر راحت‌تر از آسپرین در اختیار دانشجویان قرار می‌گیرد!

یک استاد جامعه‌شناسی دانشگاه گفت: در خوابگاه‌های دانشجویی مصرف و توزیع مواد مخدر رایج است، امروزه انواع مواد مخدر از قرص آسپرین راحت‌تر به دست می‌آید.
کد خبر : 356105

امان‌الله قرایی‌مقدم در گفتگو با خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا اظهار کرد: اعتیاد در معنای عام به  معنی وابستگی به هر چیزی است و معنای خاص آن وابستگی به سیگار، قلیان، مواد مخدر سنتی همانند تریاک، مرفین، هرویین و ... و مواد مخدر شیمیایی همانند کراک، شیشه و گل است.


تاریخچه  مواد مخدر


وی افزود: تریاک از زمان آشور و ایلام بوده است و حجاری‌های آن زمان از گل خشخاش موجود است و به‌عنوان یک پادزهر و درمان‌گر از آن استفاده می‌شد. سال 1300 قانون منع مصرف مواد مخدر در ایران به تصویب رسید. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است، سن شروع اعتیاد در ایران از دوران راهنمایی و دروازه آن سیگار و قلیان است.


خانواده، عامل  پیشگیری از مصرف مواد مخدر


قرایی‌مقدم با بیان اینکه خانواده، یکی از عوامل مهمی است که در اعتیاد نقش بسزایی دارد، گفت: نظارت خانواده نسبت به فرزندان کم شده و در فرزندان خانواده‌های تک سرپرست، بدسرپرست و نابه‌سامان احتمال اعتیاد بیشتر است. همچنین اگر والدین از سیگار و قلیان استفاده کنند، زمینه  بیشتر برای اعتیاد جوانان ایجاد می‌شود.


وی تشریح کرد: ازنظر جامعه‌شناسی شهری، زمانی که مصرف مواد در محل زندگی فرد رایج باشد، احتمال مبتلا شدن به آن بیشتر است؛ زیرا مصرف مواد برای فرد یک امر طبیعی جلوه می‌کند. در جامعه کنونی، مصرف سیگار یک مسئله اساسی شده و  دخانیات نیز، آغاز مسیر اعتیاد است.


این استاد جامعه‌شناس تصریح کرد: بر اساس تحقیقی که بر روی 321 نفر صورت گرفته، تأثیر گروه همسالان بیشتر از خانواده است؛ به دلیل اینکه فرد رهنمودهای خانواده را به‌عنوان زور و دستور تصور می‌کند. دوستان و همسالان در آینده فرد تأثیر بسزایی دارند؛ از طرفی اکثر دانشجویان نیز، توانایی «نه گفتن» را ندارند؛ از همین رو برای خودنمایی در گروه همسالان، سیگار و قلیان استفاده می‌کنند.


قرایی‌مقدم گفت: در خوابگاه‌های دانشجویی مصرف و توزیع مواد مخدر رایج است. امروزه انواع مواد مخدر از قرص آسپرین راحت‌تر به‌‌دست می‌آید! سرخوردگی، بیکاری، سردرگمی، نبود شادی و نشاط، یأس از آینده و وجود غم در دل جوانان، از دیگر عوامل مهم اعتیاد است.


راهکار ایمن‌سازی جوانان در مقابل اعتیاد


این استاد دانشگاه بیان کرد: باید برای اوقات فراغت جوانان برنامه‌ریزی صورت گیرد و آنها را نسبت به آثار مخرب سیگار، قلیان و دیگر مواد مخدر آگاه سازیم و در کتاب‌های درسی باید این آگاه‌سازی صورت پذیرد. باید زمینه‌های اعتیاد را از بین ببریم؛ تا زمانی که این زمینه‌ها وجود دارد، افراد به سمت اعتیاد سوق پیدا می‌کنند.


انتهای پیام/4084/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر