تکنیکهای کسب آرامش در زندگی دانشجویی
به گزارش خبرنگار حوزه صنفی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اجرای تکنیکهای آرامشبخش و مراقبه اثرات بسیار زیادی بر کاهش تنش در زندگی دانشجویی دارد. دانشجو میتواند با استفاده از این تکنیکها و فنها سطح تنش خود را در حد مطلوبی حفظ کند.
برخی مکاتب روانشناسی معتقد هستند که چنانچه بتوان جسم خود را آرام کرد، یعنی به طریقی کاری کرد که عضلات درگیر تنش نباشند و بتوان عمیق و آرام نفس کشید، میتوان آرامش را کسب کرد.
برای اجرای این تکنیک میتوان در محلی آرام و راحت نشست و چشمها را بست، باید به شکل مرحلهای تمامی عضلات را در نظر گرفت و هرکجا که احساس انقباض و تنش داشتید آن را آگاهانه از تنش رها میکنید؛ میتوانید از عضلات پا شروع کنید و به سمت سر و صورت بیایید؛ ضمن بررسی هر بخش از بدن باید تلاش کنید تنفس عمیق و آرام داشته باشید.
میتوانید در زمان دم و بازدم به آرامی کلمه «یک» را بگوئید؛ برای مثال از عضلات انگشتان پا شـــروع کنید؛ ضمن اینکه به آرامی هوا را باید داخل بکشید و یک را بشمارید دقت کنید که آیا عضلات انگشتان پا انقباضی را تجربه میکند یا نه، اگر احساس انقباض در این ناحیه داشتید سعی کنید آن را آزاد کنید؛ همین کار را برای عضلات روی پا و بعد ساق پا و بعد رانها و به همین ترتیب برای همه عضلات بدن تا زمانی که تمامی عضلات از تنش آزاد شده باشند تکرار کنید و این کار را میتوانید برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه انجام دهید.
وقتی کاملاً احساس آرامش کردید میتوانید به محلی دوست داشتنی که در ذهن دارید برای مثال خانه پدری، ساحل دریا، مزرعه، کوه، آسمان آبی و نظایر آن فکر کنید و در ذهن تصویر آن را مجسم کنید؛ میتوانید به احساس خوشایندی فکر کنید که بودن در آن مکان برای شما ممکن است داشته باشد؛ در جریان این فرایند چندین بار چشمهایخود را باز کنید و ببینید چه قدر زمان گذشته است؛ مشکلی نیست اما مهم است که ساعت کوک نکنید، وقتی تصویرسازی به پایان رسید میتوانید به آرامی چشمهای خود را باز کنید.
طبیعی است که در حین انجام این فعالیت شاید درگیر افکار مختلف شوید، قرار نیست با این افکار بجنگید؛ کافی است بدانید تمرکز بر یک موضوع کار چندان آسانی نیست و ممکن است برای همه افراد رخ دهد، البته با تمرین بیشتر میتوانید در این کار مهارت بیشتری کسب کنید؛ بهتر است این تمرین یک یا دو بار در روز انجام شود، بهتر است این تمرین تا دو ساعت بعد از مصرف وعده غذایی نباشد.
*این مطلب با بهرهگیری از گاهنامه «معلم مهر۱۲» مرکز مشاوره دانشگاه تهران نوشته شده است.
انتهای پیام/4107/4108/
انتهای پیام/