با تصویب سیاستهای کلی انتخابات، احزاب میتوانند از حق و حقوق نامزدها دفاع کنند
حسین کاشفی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره مصوبه اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه سیاستهای کلی نظام در عرصه انتخابات درباره فعالیت احزاب در انتخابات، اظهار کرد: خوشبختانه اکنون برای حضور احزاب در انتخابات آینده مشکلی وجود ندارد، ولی با وجود استانی شدن انتخابات، فعالیت احزاب از اهمیت خاصی برخوردار میشود از این طریق پارلمان به سوی حزبی شدن میرود و نامزدها از سوی احزاب معرفی خواهند شد.
وی افزود: با وجود این فعالیتهای احزاب نمایندگان انتخاب شده پاسخگو میشوند و نمیتوانند دیگر در زمان رأیآوری مسائلی را مطرح کنند که در آینده پاسخی برای آن نداشته باشند.
فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: در مجموع این موضوع که به جای حوزه انتخاباتی مسئله در استانی پیگیری شود مطلوب است، استانی شدن انتخابات بیشتر جنبه ملی پیدا میکند و از مسائل جزئی محلی فاصله میگیرند.
کاشفی ادامه داد: یکی از مشکلات امروز نمایندگان این است که درگیر مسائل محلی هستند، در صورتی که مجلس باید در سطح ملی فعال باشد، امیدواریم به گونهای اصلاحات در قانون احزاب صورت گیرد که هم مشارکت جدی احزاب را شاهد باشیم و هم زمینه توسعه کشور را ایجاد کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه «در مصوبه مجمع معرفی افراد شایسته و همچنین پیگیری حقوق کاندیداها در انتخابات از سوی احزاب مطرح شده است، ارزیابی شما در این باره چیست؟» گفت: وقتی احزاب افراد را معرفی میکنند یعنی افرادی را مدنظر قرار خواهند داد که صلاحیت کافی را داشته باشند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تأکید کرد: با این وجود، احزاب تلاش میکنند افرادی را معرفی کنند که بعدها مایه خجالت نباشند. احزاب افرادی را معرفی خواهند که تخصصهای لازم را در زمینههای مختلف داشته باشند، البته لازم نیست الزاما نامزدها عضو آن حزب باشند، بلکه احزاب میتوانند افراد مختلف مستقل را نیز شناسایی کنند تا افراد شاخص و توانمند انتخاب شوند.
کاشفی خاطرنشان کرد: با ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات، احزاب میتوانند از حق و حقوق نامزدها دفاع کنند تا کمتر حقی از کسی ضایع میشود. در مجموع اگر این قانون تصویب شود مجلس تغییر اساسی کیفی پیدا میکند چراکه مجلس عصاره ملت است و باید خواستهها و توقعات اساسی ملت را پیگیری کند.
به گزارش آنا، مجمع تشخیص مصلحت نظام روز شنبه 25 بهمن ماه، در ادامه تصویب سیاستهای کلی انتخابات کشور، سه ماده جدید را تصویب کرد. این مادهها شامل: تسهیل و ارتقای سطح مشارکت احزاب و تشکلهای سیاسی قانونی در انتخابات، پاسداری از آزادی و سلامت انتخابات و حق انتخاب آزادانه افراد و صیانت از آرای مردم به عنوان حق الناس در قانونگذاری و رعایت کامل بیطرفی در نظارت و اجرا، زمینهسازی مناسب در انتخاب داوطلبان مسئولیتهای ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس و شوراهای اسلامی در تراز شایسته جمهوری اسلامی ایران و دارای ویژگیهایی متناسب با جایگاههای مربوطه. همچنین بر اساس بند چهارم ماده 12 این مصوبه، ورود افراد نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و سازمان بسیج در دستهبندیهای سیاسی و جناحی در انتخابات و جانبداری از داوطلبان خاص ممنوع شد.
انتهای پیام/