صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۴۹ - ۰۵ بهمن ۱۳۹۷
خاتمی در گفتگو با آنا:

حوزه سلامت در شرایط بد اقتصادی کمترین شکایت مردمی را دارد

نائب رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط سخت اقتصادی کشور، حوزه سلامت کمترین شکایت مردمی را به خود اختصاص داده است.
کد خبر : 354915

سیدمرتضی خاتمی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان اینکه در طرح تحول سلامت هدف اقتصاد سلامت نبوده است، اظهار کرد: در این طرح ملی هدف، کاهش پرداخت از جیب مردم و تقویت زیرساخت‌ها بود. البته بخشی از محورهای اقتصاد سلامت در قانون برنامه توسعه ششم دیده شده و گام‌های مقدماتی نیز در این جهت برداشته شده است، اما برای اینکه بتوانیم اطلاعات بهداشتی درمانی آحاد مردم را در سامانه بیاوریم، یا اینکه در مسیر پایلوت پایه‌گذاری نظام ارجاع و پزشک‌خانواده در مناطق خاص قدم برداریم، هیچکدام از اینها مانند اجزای یک پازل کنار یکدیگر قرار نگرفته که به هدف‌های غایی قانون برنامه منجر شود که بخشی از آن هم اقتصاد سلامت است.


خاتمی با تأکید براینکه هر حرکتی در عرصه سلامت می‌تواند هدفمند باشد، اما لزوماً در برگیرنده اقتصاد سلامت و منطق بهینه اقتصادی نباشد، تصریح کرد: طرح تحول نظام سلامت مبتنی بر اقتصاد سلامت نبوده است. هرچند ما زمان‌هایی را هم در کشور داشته‌ایم که به این شدت در تحریم نبودیم و تنگناهای اقتصادی به این‌صورت نداشتیم، اما بسیاری از اقلام دارویی به دست مردم نمی‌رسید، یا اینکه مردم، دسترسی به خدمات بهداشتی درمانی در نقاط دور افتاده نداشتند و حتی خدمات تخصصی در بسیاری از مناطق کشور جاری نبود؛ اما با هزینه‌هایی که در طرح تحول سلامت صورت گرفت توانستیم، ابنیه و تجهیزات پزشکی را در اقصی نقاط کشور فراهم کنیم و تخت‌های دایر خود را به میزان 24 هزار افزایش دهیم. 


نایب رئیس کمیسیون بهداشت‌ و درمان مجلس شورای اسلامی اضافه کرد : با کارهای صورت‌گرفته، دسترسی مردم به خدمات پزشکی راحت‌تر و سهل‌الوصول‌تر شده است. و توانسته‌ایم توزیع پزشکان متخصص را در اقصی نقاط کشور به‌ویژه مناطق محروم افزایش دهیم و ماندگاری پزشکان در مناطق محروم را بیشتر کنیم که همه اینها یک منطقی داشته که ما بتوانیم خدمات پزشکی را به‌صورت تسهیل‌یافته‌ در اختیار مردم قرار دهیم،‌ اما همه این کارها لزوماً اقتصادی نبوده است.


خاتمی با تصریح اینکه اقتصادی‌ترین روش این است که بتوانیم با کمترین هزینه، بیشترین عایدی را به اردوگاه سلامت بیاوریم، تصریح کرد: بخشی از این هدف، در قوانین برنامه دیده شده است.


عضو مجمع نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد : طرح تحول سلامت فی‌نفسه کار بزرگی را در تخصیص اعتبارات به بخش سلامت انجام داده و افزایش دسترسی‌ها را در پی داشته است، شاید عده‌ای بگویند با این بودجه‌ای که در بخش سلامت صرف شده،‌ می‌توانستیم دستاورد بیشتری داشته باشیم؛ این حرف می‌تواند درست باشد، اما در عین حال، طرح تحول تاکنون کارهای بزرگی را انجام داده است.


خاتمی اضافه کرد: برای اینکه منطق اقتصادی هم در طرح تحول سلامت کامل‌کننده خدمات دیگر آن باشد و هزینه‌کرد در این حوزه را منطق‌دار کند، باید گام‌های دیگری را برداریم. اما چیزی که مهم است اینکه نسبت به هزینه‌کرد در بخش‌های مختلف کشور، در طرح تحول سلامت عایدی خوبی داشتیم.


وی با تأکید بر اینکه این طرح، نیاز کشور بود، گفت : ما در سال‌های پیش،  مشکلات قابل توجهی در زمینه دارو و تجهیزات و دسترسی داشتیم؛ ولی الان در شرایط سخت اقتصادی کشور، کمترین شکایت‌ها را در حوزه سلامت داریم.


نماینده مردم ماهنشان و ایجرود در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم با قوام بخشیدن به نظام ارائه خدمات و اینکه اعتبارات بخش سلامت را مبالغه‌آمیز نبینیم و بدانیم که اگر بخواهیم در جهت اقتصاد سلامت هم حرکت کنیم، باید بیشتر از مقداری که تاکنون انجام داده‌ایم هزینه کنیم؛  چرا که یک نظام هدفمند و اقتصادی در عرصه سلامت، زیرساخت هزینه‌بری می‌خواهد و همین که در امور پیشگیری وارد شویم و بخواهیم فرضاً تعداد اعمال‌ جراحی قلب در آینده کمتر شود یا هزینه‌های درمان در سطوح دوم و سوم کاهش پیدا کند، باید کارهای پیشگیرانه جدی‌تری صورت بگیرد که همین امر هزینه این بخش را بالا خواهد برد؛ بنابراین اگر نتوانیم یا نخواهیم در بخش سلامت جامعه هزینه کنیم، هزینه‌کردها در زمینه ایجاد زیرساخت‌های دیگر هم مفید فایده نخواهد بود.


عضو مجمع نمایندگان استان زنجان در مجلس شورای اسلامی با توجه به اهمیت جایگاه سلامت در جامعه گفت: هزینه‌کرد برای حوزه سلامت حتی در شرایط سخت اقتصادی منافاتی با رعایت اقتصاد سلامت ندارد. ما هنوز در بخش‌هایی نتوانسته‌ایم به خدماتمان عمق ببخشیم. ما هنوز توانسته‌ایم بسیاری از بارهای حوزه سلامت جامعه را به دوش بکشیم و نیاز است در این زمینه هزینه بیشتری انجام دهیم.


انتهای پیام/4034/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر