طرح استانی شدن انتخابات مجلس با لایحه جامع دولت همپوشانی ندارد
قاسم میرزایینکو در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره طرح استانی شدن انتخابات با اشاره به لایحه دولت در طرح جامع انتخابات اظهار کرد: موضوع استانی شدن انتخابات در لایحه دولت نیست و این لایحه فقط به ابعاد مختلف انتخابات، مانند هزینهکردهای انتخاباتی، نوع کاندیداتوری، نحوه رأیگیریها و مکانیزه شدن انتخابات پرداخته است از طرف دیگر لایحه دولت همه نوع انتخابات از جمله ریاست جمهوری، شوراها و مجلس شورای اسلامی را جامع دیده و در سطح بالاتری به مسئله انتخابات ورود پیدا کرده است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: کمیسیون شوراها موارد طرح استانی شدن انتخابات را در کارگروههای ویژه حلاجی کرده و معتقدیم این طرح با لایحه دولت همپوشانی ندارد و تکمیل کننده پازل قانون انتخابات کشور است.
وی تأکید کرد: کارشناسان در شورای نگهبان و مرکز پژوهشهای مجلس برای طرح استانی شدن، انتخابات بیش از 40 کشور را مورد مطالعه قرار داده و زمینههای انتخاباتی آنان را بررسی کردهاند. همچنین 10 دوره انتخابات در ایران هم مورد بررسی قرار گرفته تا رصد شود که هر دوره از انتخابات اکثریت کاندیداها از کدام حوزه انتخابیه آمدهاند و احزاب چقدر در معرفی این کاندیداها نقش داشتهاند و گروهی که در انتخابات رأی آوری داشته به چه شیوهای عمل کرده است. این تلاشها برای این بوده که طرح استانی شدن انتخابات طرح کاملی باشد.
میرزایینکو بهعنوان موافق طرح گفت: معتقدم طرح استانی شدن انتخابات وضعیت انتخابات در کشور را دو سه مرحله بالا آورده و آن را پویا میکند. کشورهای دنیا پارلمانهایشان بر اساس ضوابط انتخاباتی است، این در حالی است که انتخابات مجلس ایران اساس درستی ندارد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: همین بیضابطگی باعث شده یک دفعه یک اکثریت راست در مجلس شکل بگیرد و بار دیگر اکثریت چپ و یک دفعه هم گروه میانهای در مجلس تشکیل میشود که گاهی با جناح چپ بازی میکند و گاهی با جناح راست و نمیگذارد کار در مجلس درست انجام شود.
انتهای پیام/4034/ن
انتهای پیام/