صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۳ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
در گفتگو با آنا اعلام شد؛

ثبت 55 اختراع توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی خمینی‌شهر

معاون علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر از ثبت 55 اختراع توسط دانشجویان این دانشگاه در هشت سال اخیر خبر داد.
کد خبر : 354469

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از خمینی‌شهر، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر به‌عنوان سومین دانشگاه بسیار بزرگ استان اصفهان پس از واحدهای نجف‌آباد و اصفهان (خوراسگان) در سال‌های اخیر توفیقات چشمگیری در حوزه اختراعات و ابتکارات داشته به‌طوری که از این دانشگاه به‌عنوان دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان یاد می‌شود.


به همین مناسبت خبرنگار خبرگزاری آنا با علی حیدری معاون علمی این واحد دانشگاهی به گفتگو نشسته است که در ادامه آن را پی می‌گیریم.



آنا: لطفاً دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر را به‌شکل مختصری معرفی کنید


حیدری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر با بیش از 30 سال سابقه در زمینی به مساحت 72 هکتار دارای فضای آموزشی، پژوهشی و رفاهی با مساحتی افزون بر 100 هزار متر مربع در نزدیک‌ترین فاصله با مرکز استان اصفهان قرار دارد.



این واحد دانشگاهی دارای 122 رشته تحصیلی مصوّب در مقطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در شاخه‌های فنی و مهندسی و علوم انسانی است که 8 هزار دانشجو در آن مشغول به تحصیل بوده و حدود هزار و 850 نفر از آنان، دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند و تاکنون افزون بر 32 هزار و 500 نفر نیز از این دانشگاه فارغ‌التحصیل شده‌اند.



کتابخانه این دانشگاه با مساحت هزار و 377 متر مربع دارای 135 هزار جلد کتاب فارسی و لاتین بوده و یکی از کتابخانه‌های بزرگ استان اصفهان محسوب می‌شود. این واحد دانشگاهی دارای بیش از 90 کارگاه و آزمایشگاه  در فضایی بالغ بر 5 هزار و 500 متر مربع بوده که علاوه بر پوشش کامل سرفصل آموزشی از قابلیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی بالایی برخوردار است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر در قلب طبیعت زیبای کوهستانی بستر مناسبی را برای کسب تحصیل، مهارت و تخصص برای داوطلبان ورود به تحصیلات دانشگاهی و علاقه‌مندان به مهارت‌آموزی فراهم کرده است.



آنا: دلیل نامگذاری این واحد دانشگاهی به دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان چیست؟


حیدری: دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی‌شهر به‌دلیل درخشش علمی و افتخارات پژوهشی  چشمگیر دانشجویان خود به‌عنوان دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان نامگذاری شده است. در 8 سال اخیر، دانشجویان مبتکر و مخترع  واحد خمینی‌شهر موفق شده‌اند 55 اختراع به نام دانشگاه ثبت و در 83 مسابقه ملی و بین‌المللی رتبه برتر را کسب کنند.



تعداد 202 طرح پژوهشی، 705 مقاله در مجلات معتبر خارجی، 531 مقاله در مجلات معتبر داخلی، هزار و 894 مقاله در کنفرانس‌های ملی و بین‌المللی و 199 عنوان کتاب به همت دانشجویان و اعضای هیئت علمی مجرّب ما در کارنامه پژوهشی این واحد دانشگاهی ثبت شده است.


این آمار در نوع خود کم‌سابقه بوده و با افتخار واحد خمینی‌شهر را با نام دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان نامگذاری کرده‌ایم. اثربخشی این واحد دانشگاهی، مرهون سرمایه انسانی از جمله دانشجویان و اعضای هیئت علمی توانمند و نخبه است و حمایت از این نخبگان در سرلوحه کار دانشگاه قرار دارد.


آنا: سیاست کلی و اولویت‌های آموزشی و پژوهشی در حوزه معاونت تحت مسئولیت شما چیست؟


حیدری: معاونت علمی هم‌راستا با سیاست‌های کلی دانشگاه و بر اساس  وظایف ذاتی خود با شتاب به سمت شاخص‌های یک دانشگاه کارآفرین حرکت خواهد کرد؛ بنابراین فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی این واحد دانشگاهی با هدف سرعت‌بخشیدن به مسیر رشد دانشگاه پایه‌گذاری شده و در حال توسعه کیفی است.



این معاونت ایجاد حداقل یک تخصص و مهارت در دانشجویان را سرلوحه برنامه‌های خود قرار داده است؛ بنابراین به‌منظور توانمندسازی مهارتی دانشجویان با رویکرد اشتغال، اقدام به فعال‌کردن مرکز ارتقای شایستگی‌های حرفه‌ای دانشجویان با بیش از 4 هزار و 200 برنامه مهارت‌آموزی فنی و حرفه‌ای کرده‌ایم.


دانشگاه مخترعان و مبتکران جوان، تمام امکانات و ظرفیت خود را به کار گرفته است تا دانشجویان در کنار تحصیلات دانشگاهی بتوانند با کسب مهارت‌های حرفه‌ای پس از فراغت از تحصیل، جذب بازار کار شوند.


در راستای افزایش کیفیت آموزشی، استفاده از اعضای هیئت علمی متخصص و باتجربه، ارائه کاربردی دروس، پوشش کامل سرفصل‌های آموزشی، رعایت دقیق تقویم آموزشی و ارائه باکیفیت دروس نظری و عملی در دستور کار حوزه آموزش قرار دارد. این رویکرد باعث شده است دانشجویان واحد خمینی‌شهر در سطح علمی بسیار خوبی قرار داشته باشند و فارغ‌التحصیلان ممتاز این واحد دانشگاهی گواه خوبی بر این مطلب هستند.


آنا: در حوزه پژوهش چطور؟



حیدری: ارتقای کیفیت فعالیت‌های پژوهشی جزء وظیفه ذاتی و بنیادین ماست. این معاونت به عنوان سکاندار ارکان پژوهش، ارتقای کیفیت مقالات منتشر شده، هدایت بیش از 800 پایان‌نامه ارشد و دکتری در یک سال به سمت حل مسائل کاربردی، هدفمندی طرح‌های پژوهشی در راستای حل نیازهای اساسی جامعه، توسعه طرح‌های برون‌دانشگاهی، توسعه مرکز رشد و اهمیت بخشیدن به اقتصاد دانش‌بنیان و تجاری‌سازی، توسعه آزمایشگاه‌های همکار استاندارد، تسهیل در راه‌اندازی و فعالیت انجمن‌های علمی و ارتقای مجلات را در برنامه کار حوزه پژوهش قرار داده است.


موفقیت شاخص پژوهشی این واحد دانشگاهی در سال اخیر، راه‌اندازی مرکز بین‌المللی تحقیقات و مطالعات  سنگ‌های ساختمانی ایران است. ایجاد این مرکز در واحد خمینی‌شهر به‌عنوان قطب سنگ ایران بستر خوبی را برای ارتباط دانشگاه با صنعت سنگ ایران و جهان فراهم کرده و فرصت مناسبی را برای ارتقای فعالیت پژوهشی دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانشگاه فراهم کرده است.


آنا: از فرصتی که در اختیار آنا قرار دادید، سپاسگزاریم.


حیدری: من هم از تلاش شما و انعکاس قابلیت‌ها و توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی توسط 
خبرگزاری آنا صمیمانه تشکر می‌کنم. 


گفتگو از حسین رحیمی


انتهای پیام/4062/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر