صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۷ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
سجاد شادمان*

انتصاب به موقع از سوی رهبری جلوگیری از سهم خواهی‌ها بود

سرعت عمل رهبری در تعیین ریاست هیئت مؤسس و هیئت امنا دانشگاه آزاد اسلامی به این معنا بودکه دانشگاه باید به‌ دور از لابی‌گری سیاسی و سهم خواهی‌ها تعیین تکلیف شود.
کد خبر : 354372

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگی و هنری گروه دانشگاه خبرگزاری آنا،  پس از گذشت 11 روز از فوت مرحوم هاشمی رفسنجانی، مقام معظم رهبری آقای دکتر ولایتی را به ریاست هیئت مؤسس و هیئت‌امنا دانشگاه آزاد اسلامی منصوب می‌نماید. این سرعت عمل درواقع به این معنا بود که دانشگاه آزاد اسلامی بایستی فوراً به‌دوراز لابی‌گری سیاسی و سهم خواهی‌ها تعیین تکلیف می‌شد.


مقام معظم رهبری در این حکم به علت این انتخاب اشاره می‌نمایند و می‌فرمایند: با توجه به «سکوت اساسنامه مصوب شورای‌ عالی انقلاب فرهنگی در چگونگی انتخاب رئیس هیئت مؤسس و ضرورت تشریح در انتخاب فرد عهده‌دار» ایشان این انتصاب انقلابی را انجام می‌دهند.


انتصاب مدبرانه و به‌موقع و انقلابی مقام معظم رهبری، توانست از بسیاری اختلاف‌نظرها، بحث، جدل‌ها و سهم خواهی‌ها از دانشگاه آزاد اسلامی جلوگیری نماید. چراکه عده‌ای دانشگاه‌ آزاد ‌اسلامی را متعلق به خود و خانواده خود می‌دانستند و چشم به سرمایه اجتماعی، علمی و اقتصادی دانشگاه آزاد اسلامی داشتند کما اینکه اظهار نظرهای برخی‌ها در همین دو سال تائیدی به این حقیقت تلخ است.


مجموعه دانشگاه آزاداسلامی به‌عنوان یک پایگاه مهم اجتماعی، فرهنگی، هنری، علمی و اقتصادی و دارای سرمایه‌ای عظیم همچون حضور جوانان پرانگیزه و مشتاق در این مجموعه است، فلذا بعد از فوت آقای هاشمی رفسنجانی زمان آن رسیده بود که شاکله‌ی مدیریتی دانشگاه آزاد اسلامی از حالت مدیرت خانوادگی و قوم قبیله‌ای خارج‌شده و بجای سوء استفاده از امکانات و سیاسی‌کاری و تبدیل‌شدن به حیاط‌ ‌خلوت سیاسی برای عده‌ای، به یک مجموعه‌ی علمی و فرهنگی و انقلابی مفید برای نظام اسلامی تبدیل شود. امید است باوجود انتصاب انقلابی آقای دکتر ولایتی و تغییرات گسترده در سیستم مدیریتی دانشگاه، این مهم تحقق یابد.



هر مجموعه‌ای اگر نقاط ضعف و قوت آن به‌طور مستمر بررسی نشود، می‌تواند روزبه‌روز ضعیف‌تر شود. 



با بررسی عملکرد و شنیدن انتقادها همیشه نقاط قوت را تقویت و نقاط ضعف را می‌توان اصلاح کرد، هرچندکه دانشگاه آزاد اسلامی از بدو تأسیس خود یک چنین رویکردی را کمتر موردتوجه قرار داده است.


با بررسی عملکرد این انتصاب انقلابی که دارای ابعاد مختلفی است در این یادداشت به بُعد فرهنگی آن می‌توان پرداخت. یکی از رسالت‌های مهم هر دانشگاه در کنار بُعد علمی‌، بُعد فرهنگی آن است و بحمدالله در این دو سال اقدامات مؤثر بوده است، اما همچنان باید بدانیم که تا نقطه‌ی مطلوب و رسیدن به دانشگاه انقلابی و اسلامی مدنظر رهبر انقلاب فاصله زیادی مانده اما شروع این امور جای بسی خرسندی و شکرگزاری است.


در مجموعه‌ای که روزی توان برخی مدیران آن در بدبین کردن جوانان به‌ نظام و سیاست‌های آن‌، زیر سؤال بردن منطق اسلام در دستورات اسلامی و کمک به عده‌ای برای ورود به سپهرسیاسی نظام اسلام بوده است، همین اقدامات هم می‌تواند بسیار امیدوارکننده باشد.


به‌عنوان نمونه یکی از موضوعات بسیار مهم، برگزاری دوره‌های معرفتی و بصیرتی برای اولین بار در مجموعه دانشگاه بوده که توجه صاحب‌نظران حوزه و دانشگاه را به خود جلب کرد. مثل دوره‌ی معرفتی طرح ولایت که سال‌هاست مورد تأکید و مطالبه مقام معظم رهبری از متصدیان فرهنگی می‌باشد و همچنین دانشجویان و اساتید فرهیخته دانشگاه آزاد نیز مشتاق و پیگیر برگزاری این دوره‌های معرفتی هستند.


در بخش دیگر نشریات دانشجویی است که با توجه به نوپا بودن آن، شروع خوبی داشته و باید هرسال قوی‌تر ادامه پیدا کند. تیم فرهنگی دو سال اخیر دیگر به نشریات سیاسی یک‌طرفه که با کینه‌توزی نظام اسلامی را مورد هجوم قرار می‌دادند و تمام ارکان نظام را به‌ناحق زیر سؤال می‌برند بهاداده نمی‌شود و در عوض جریانی از نشریات درحال شکل‌گیری و شکوفایی است که هدفشان انجام رسالت دانشجویی، مطالبه‌گری، گفتن سخن حق و بررسی معضلات اجتماعی و ارائه راه‌حل برای آن است و قلم آن‌ها آزاد و مستقل بوده و وام‌دار جریان‌های سیاسی و سیاسی بازی‌ها موجود در جامعه نیستند.



لازم است در مورد مشکلات مالی پیشروی دانشجویان فعال در این حوزه‌ها تدابیری اندیشیده شود چراکه دانشجویان فعال فرهنگی برای برگزاری یک همایش ساده و یا چاپ یک نشریه باید مدت‌ها در پیچ‌وخم بخش‌های مالی دانشگاه معطل شوند همچنین مدیران و کسانی که هنوز نتوانسته‌اند خود را با تیم مدیریتی جدید تطبیق دهند باعث اختلال درروند امورات فرهنگی می‌شوند.



نبود یک سازوکار مالی مناسب برای پرداخت هزینه چاپ نشریه به دانشجویان ، رعایت نکردن برخی قوانین سازمان مرکزی توسط واحدهای استانی، عدم برگزاری انتخابات مربوط به کمیته‌ناظر بر نشریات سازمان مرکزی مشکلاتی است که نشریات دانشجویی با آن مواجه هستند که امید است برای حل این موارد اقدامات لازم انجام شود.


امید است بر سرعت پیشرفت علمی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسامی هرروز افزوده‌شده و تیم مدیریتی جدید برای کمک و ارتقأ خانواده دانشگاه آزاد و رفع ایراد‌ها و تقویت نقاط قوت و بهره‌مندی از ظرفیت‌ها، تلاش خود را به کار بگیرند و بدانند بدنه‌ی دانشگاه آزاد اسلامی همیشه برای پیشرفت و رسیدن به قله‌های رفیع عملی و فرهنگی آماده و در حال تلاش است.


این یاداشت به قلم سجاد شادمان مدیر مسئول نشریه صاد به صاحب امتیازی کانون جوانان نو اندیش، دانشگاه آزاد اسلامی قم می باشد.


انتهای پیام/4107/4108/


 


 


انتهای پیام/

ارسال نظر