صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
/روی خط جشنواره موسیقی فجر/

از رسیتال پیانو و فلوت تا شادینه‌های شمال و جنوب در بخش موسیقی نواحی

رسیتال فلوت و پیانو با حضور نوازندگانی از ایران و اتریش در بخش بین‌المللی جشنواره روی صحنه می‌رود.
کد خبر : 3542

به گزارش گروه فرهنگی آنا به نقل از ستاد خبری سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، علی (آریا) باستانی‌نژاد فلوتیست برجسته ایرانی و مدرس دانشگاه که در این گروه به اجرای موسیقی می‌پردازد درباره این اجرا گفت: «رسیتال فلوت و پیانو توسط گروه ایران و اتریش روی صحنه می‌رود و چهارمین کنسرت ما در ایران محسوب می‌شود. ما در این اجرا قطعات کلاسیک آهنگساز معاصر اتریشی یوهانس کوبالد که اختصاصی برای گروه ما ساخته است را اجرا می‌کنیم».


باستانی‌نژاد افزود: «همچنین در این اجرا برای نخستین بار قطعه‌ای را که محمد سعید شریفیان آهنگ‌ساز معاصر کشورمان برای نخستین بار به عنوان قطعه کنکور دانشگاهی هنر ساخته‌اند را اجرا می‌کنیم. این قطعه اولین قطعه تولیدی کشورمان برای کنکور هنر بوده و امسال به پیشنهاد من توسط ایشان ساخته شد».


رسیتال فلوت پیانو ایران و اتریش سه‌شنبه 28 بهمن ساعت 18:30 در سالن رودکی به صحنه می‌رود. در بخش بین‌الملل سی‌امین جشنواره موسیقی فجر 10 گروه به روی صحنه می‌رود.


شادینه‌های شمال و جنوب در بخش موسیقی نواحی


گروه موسیقی سازینه نواحی ایران به سرپرستی پیمان بزرگ‌نیا در در بخش نواحی جشنواره روی صحنه می‌رود. بزرگ‌نیا درباره حضور در این دوره از جشنواره موسیقی فجر گفت: «پیش از این با گروه سازینه نواحی ایران سال 90 در جشنواره شرکت کرده بودیم و این دومین بار است که در جشنواره اجرا خواهیم داشت. ما تجربه پژوهش در موسیقی نواحی را داریم و اجراهای پژوهشی هم داشته‌ایم، اما برای حضور در جشنواره برنامه‌هایی امروزی‌تر و مردم پسندانه‌تر تدارک دیده‌ایم.»


بزرگ‌نیا گفت: «ما در این اجرا ترانه‌های شادی‌آوری را از شمال تا جنوب روی صحنه می‌بریم. از استادان مناطق مختلف برای اجرایمان دعوت کرده‌ایم و مطمئن هستم کنسرت متفاوتی را روی صحنه خواهیم برد. البته هر اجرایمان با اجرای دیگر متفاوت است و همیشه سعی می‌کنیم مخاطب را با روایت نو و تازه‌ای از موسیقی روبه رو کنیم».


گروه سازینه نواحی ایران 29 بهمن ساعت 21 در تالار وحدت روی صحنه خواهد رفت.


برپایی یادواره ثمین باغچه بان


گروه موسیقی پارس به سرپرستی ناصر نظر در بخش کودک و نوجوان، یادواره ثمین باغچه بان را به روی صحنه می‌برد. نظر درباره تاثیر شرکت در جشنواره بر روی نوجوانان گفت: «برنامه گروه موسیقی پارس در سی‌امین جشنواره موسیقی فجر در سه قسمت اجرا می‌شود. بخش اول این برنامه اجرای موسیقی ایرانی است که با سرپرستی نایان صحیحی به روی صحنه می‌رود. همنوازی هارپ به سرپرستی فتانه شاهین که برای اولین بار در ایران اجرا می شود، قسمت دوم این برنامه خواهد بود. در این قسمت 8 نوازنده هارپ برای اجرای گروه نوازی به روی صحنه خواهند آمد. آخرین بخش این برنامه یادمانی خواهد بود از ثمین باغچه بان که با اجرای قطعاتی از او برگزار می‌شود».


سرپرست گروه پارس درباره این بخش گقت: «این قسمت به یاد آقای باغچه‌بان و با اجرای یکی از قطعات وی با گروه کر چهار صدایی کودکان و به همان شیوه‌ای که شخصا تنظیم کرده بود، برگزار می‌شود.قطعات دیگری که در این بخش نواخته می‌شود اثری از گلنوش خالقی خواهد بود و در انتهای این برنامه قطعه ایران لوریس چکنواریان نواخته می‌شود».


گروه موسیقی پارس به سرپرستی ناصر نظر 29 بهمن ماه ساعت 18:15 در تالار ایوان شمس به صحنه می‌رود.


نواختن قطعاتی از بتهوون


هاله آخوند سامانی یکی از هنرمندان جوانی است که در بخش استعدادهای درخشان جشنواره موسیقی فجر با دونوازی ویلنسل و پیانو شرکت می کند.


سامانی، نوازنده ویلنسل درباره شرکت در جشنواره موسیقی فجر گفت: «حضور در جشنواره موسیقی فجر نقش مهمی در پیشرفت در کار حرفه‌ای هنرمندان به خصوص هنرمندان جوان دارد. با شرکت در این جشنواره علاوه کسب تجربه با بسیاری از اساتید موسیقی کشور آشنا می‌شویم و می‌توانیم از نقطه نظرات آنها بهره‌مند شویم.اساتیدی که در این جشنواره حضور دارند با نقدهای کارشناسی و سازنده خود نقش مهمی در تعلیم هنرمندان جوان ایفا خواهند کرد».


آخوند سامانی همچنین گفت: «یکی دیگر از فرصت‌هایی که اجرا در چنین جشنواره‌ای برای هنرمندان جوان به وجود می‌آورد امکان رفتن به روی بهترین سالن‌های کشور است که شاید چنین شرایط در روزهای عادی به راحتی امکان پذیر نباشد».


هاله آخومد سامانی برنامه خود را در بخش استعدادهای درخشان روز سه شنبه 28 بهمن ماه ساعت 15 در سالن رودکی به روی صحنه می‌برد.


وجود انواع موسیقی در جشنواره


جشنواره با حضور 6 گروه موسیقی در استان البرز برگزار می‌شود. فرهاد مشتاق مدیر انجمن موسیقی استان البرز گفت: «تعداد آموزشگاه‌های فعال استان البرز بسیار زیاد است و گروه‌های متعددی در استان البرز فعالیت می‌کنند و همواره درخواست‌های متعددی برای برگزاری کنسرت دریافت می‌کنیم».


وی تعداد گروه‌های ثبت شده در انجمن را بیش از 30 گروه اعلام کرد و گفت: «در استان البرز توجه‌ها به موسیقی پاپ بیشتر از دیگر انواع موسیقی است. ما قصد داریم با برنامه‌ریزی‌هایی این روند را تعدیل کرده و توجه مردم را به دیگر انواع موسیقی هم جلب کنیم. امسال سومین دوره‌ای است که جشنواره موسیقی فجر در استان البرز برگزار می‌شود. پیش از این هم در سال های 89 و 90 هم ما میزبان جشنواره بوده‌ایم».


مدیر انجمن موسیقی استان البرز در پایان سخنانش اظهار کرد: «جشنواره در استان البرز از 25 تا 30 بهمن برگزار می شود و طی این مدت 6 گروه موسیقی روی صحنه می‌روند. امیدواریم تنوع اجراها و همچنین اجرای خوب گروه‌ها درخور جشنواره موسیقی جشن انقلاب اسلامی باشد و بتوانیم با برنامه‌ریزی این رویداد را به بهترین شکلی که در توانمان است، برگزار کنیم».


انتهای پیام/

ارسال نظر