تنها ایران میتواند نقش راهبری غرب آسیا را برعهده گیرد
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، کارول جیاکومو، خبرنگار شناختهشده نشریه نیویورکتایمز در گزارشی به بررسی روابط آمریکا و ایران پرداخت و تصریح کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مشاوران تندروی وی بهدنبال منزوی و تضعیف کردن دولت ایران هستند حال آنکه گزینه بهتر، فهمیدن این کشور و کنار آمدن با آنها است.
وی ادامه داد، اگر ترامپ بهدنبال استقرار ثبات در غرب آسیا است باید با ایران کنار بیاید و کار کند همانگونه که خودش در تابستان اخیر پیشنهاد کرده بود.
جیاکومو با بیان اینکه درحال حاضر فضای روابط میان ایران و آمریکا خوب نیست، نوشت: «جان لیبرمن، از اعضای سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تهران که به مدت 444 روز در سالهای ابتدایی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بازداشت نیروهای انقلابی بود، میخواست به همراه اعضای خانوادهاش از تهران دیدن کند، ولی شک دارد که اجازه ورود به تهران دریافت کند».
وی مدعی شد که لیبرمن 75 ساله به ایران علاقه دارد و نوشت: «این عضو سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در تهران خود را متعهد میداند که به آمریکاییها در شناخت ایران کمک کند، اما وی تنش میان دو کشور را از همیشه خطرناکتر میداند و فکر میکند که بهتر است امیدوار باشیم جنگی میان دو کشور پیش نیاید».
جیاکومو ادامه داد: «طبق یک فرضیه، هیچ کشور اسلامی نمیتواند بهتر از ایران نقش راهبری در خاورمیانه را برعهده داشته باشد و این بهخاطر موقعیت جغرافیایی، ثروت و مردمان بالغ و کامل این کشور است». باوجود این، وی تأکید کرد که مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در سخنان ماه گذشتهاش جهان را ملزم کرد که ایران را منزوی کنند و این سؤال را مطرح کرد که آیا ایران و آمریکا آنقدر دشمن هستند که این حالت را تا ابد ادامه دهند؟
وی نوشت: «پمپئو و جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا درخواست تغییر رژیم ایران و حمله به این کشور را مطرح کردهاند و رویکرد سختگیرانهای علیه تهران داشتهاند. پساز سخنان انتقادبرانگیز پمپئو در مصر در محکومیت رویکرد نرم باراک اوباما، رئیس جمهور سابق درباره ایران و جهان اسلام، سختگیریهای وی علیه ایران را با اعلام میزبانی نشستی علیه ایران در لهستان دوچندان کرد».
خبرنگار شناختهشده نشریه نیویورکتایمز افزود: «ایران خدمات زیادی برای استقرار صلح جهانی انجام داده که نقش محوری این کشور در انتقال سلاح و آذوقه به اتحاد جماهیر شوروی سابق برای مقاومت در مقابل نازیها درخلال جنگ جهانی دوم از آنجمله است، اما آمریکاییها و بریتانیاییها در 1953 (1332) با کمک به طرفداران دولت محمدرضا شاه پهلوی و زمینهسازی کودتا، دولت ملی ایران را سرنگون کردند و شاه را به حکومت بازگرداندند. البته مردم ایران در انقلاب اسلامی 1979 (1357) رژیم شاه را سرنگون کردند و جمهوری اسلامی را بنا نهادند. همچنین دولت رونالد ریگان، رئیس جمهور اسبق آمریکا در جنگ هشتساله تحمیلی عراق علیه ایران، از رژیم صدام حمایت کردند».
وی نوشت که در 1988 (1367) نیروی دریایی آمریکا هواپیمای مسافربری ایران را بر فراز خلیج فارس با 290 مسافر هدف موشک قرار داد و سرنگون کرد که به شهادت همه مسافران و خدمه پرواز انجامید. علاوه براین، دههها تحریم علیه ایران نگاه این کشور را درقبال آمریکا بسیار بدتر کرده است.
انتهای پیام/4033/
انتهای پیام/