کسب رزق حلال یک کارآفرین از طریق تولید نان بستنی
گروه اقتصادی خبرگزاری آنا؛ کارگاههای اقتصادی کوچک و بنگاههای بومی و خوداتکای صنعتی با محوریت اقتصاد مقاومتی که به تولیدات صنعتی مشغول هستند مانند محرکهای کوچک، موتور کسبوکار این مرز و بوم را به حرکت درمیآورند آنچه در پی میآید حاصل گفتگوی خبرگزاری آنا با این کارآفرین موفق است.
آنا:ایده این کار چگونه در شما شکل گرفت؟
احمدی: تولید نان بستنی را من سالها قبل به صورت غیرمجاز و نامناسب تولید میکردم و هرگز در آن زمان به کد بهداشتی یا مجوز کار توجه نداشتم اما کم کم متوجه تاثیر محصول کارگاهم بر بهداشت و سلامت مردم شدم و از آنجا که کسب روزی حلال یک وظیفه شرعی و اجتماعی است برای همین تصمیم گرفتم کسب وکارم را ارتقاء دهم.
آنا: چند وقت است که با وضعیت جدید مشغول کار هستید؟
احمدی: از 2 سال قبل شروع به تجهیز کارگاه تولیدیام گرفتم و توانستم آنرا به کارخانهای صنعتی ارتقاء دهم و مجوزهای سیب سلامت و کیفیت محصول را دریافت کنم و در حال حاضر به روش بهداشتی و کاملاً صنعتی در کلیه مراحل از تولید خمیر تا بسته بندی و توزیع کارم را تقویت و گسترش دهم.
آنا:حجم تولید نان بستنی شما در حال حاضر چقدر است؟
احمدی: حجم کار ما به تقاضای بازار بستگی دارد و تقریباً فصلی است و رونق بازار نان بستنی در تابستان و ایام عید است و در زمستان بازار ما رونق متوسطی دارد ولی به هر حال در تابستان که تقاضای حداکثری آن وجود دارد روزانه 15 هزار نان بستنی قیفی تولید می کنیم، اما در گام بعدی به دنبال بازارهای جدید خارج از مشهد هستم تا با ظرفیت کامل نان بستنی تولید کنم.
آنا: چند نفر در کارگاه شما مشغول کار هستند؟
احمدی: 4 نفر بصورت تمام وقت مشغول بکار هستند و 2 نفر هم بعنوان مسئول فنی و مسئول بهداشت در اینجا مشغول کار هستند و با احتساب توزیعکننده و افراد غیرمستقیم می توان گفت در اینجا 7 نفر مشغول کار هستند.
آنا:آیا دوره آموزشی هم برای این کار دیدهاید؟
احمدی: آموزشهایی که در اداره بهداشت برگزار میشود را گذراندم و بعد از آن دورههای آموزشی کارشناسان سازمان غذا و دارو را نیز گذارندم و بعد از گذراندن این آموزشها متوجه اشکالات کارم شدم و حتی وجود مسئول فنی و مسئول بهداشت در اینجا نیز موجب شده ما نسبت به مسائلی که در کیفیت و سلامت محصولمان تاثیرگذار است دقیق شویم و باید به این نکته اشاره کنم این آموزشها موثر و کاربردی بودند به گونهای که حتی من به واسطه 17 سال تجربه در این کار که درجه استادکاری برای خودم قایل بودم موارد خوب و موثر جدیدی را یاد گرفتم.
آنا: آیا تسهیلاتی دریافت کردهاید؟
احمدی: فعالیت ما از آنجا که با سلامت و جان مردم گره خورده است برای همین قبل از اینکه مجوز از وزارت صمت بگیریم باید از اداره بهداشت و سازمان غذا و دارو مجوزهای لازم را دریافت کنیم و بعد از آن از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز گرفت که من هم پس دریافت این مجوزها توانستم از صندوق کارآفرینی امید مبلغ 180 میلیون تومان تسهیلات دریافت کنم که بعد از 6 ماه تنفس شروع به پرداخت اقساط آن کردهام البته باید خاطر نشان کنم این تسهیلات را بعد از گذشت یکسال گرفتم و این از ارزش واقعی تسهیلات در زمان استفاده کاسته بود.
آنا: در حال حاضر چه مشکلی بر سر راه شما هست؟
احمدی: زمانی که بصورت غیرمجاز کار میکردم عایدی بیشتری داشتم ولی الان که هزینههای من بدلیل رعایت کلیه عوامل بهداشتی و فنی بالا رفته و به تبع آن قیمت تمام شده محصولم نیز افزایش یافته است دیگر توان مقابله با تولیدکنندگان غیرمجاز را ندارم و آنها به راحتی تقاضای بازار را با قیمت پایین و البته با جنس بیکیفیت تامین می کنند و مانع فروش محصولاتم در بازار شده اند حتی توزیع کنندگان عمده شهر نیز از تولیدکنندگان غیرمجاز که به قیمتی پایینی جنس خود را ارائه میدهند خرید می کنند و برای همین من باید خودم درکسوت یک پخش کننده خرده محصولاتم را در بخشهایی از شهر که کیفیت و طعم نان بستنی برایشان مهم و قابل شناسایی است بفروشم.
آنا:چه انتظاری از مسئولین دارید؟
احمدی: تقاضای من از ناظرین اداره بهداشت و سازمان غذا و داروی استان این است که با نظارت بربازار مانع از گسترش روزافزون محصول ناسالم شوند.
به گزارش آنا، نظارت بر زنجیره تولید، توزیع وعرضه محصولات سلامت محور در بازار مصرف و ایجاد نظام پایش برای این دسته از محصولات به همراه استقرار یک سامانه برای مقابله با محصولات ناسالم در سراسر کشور میتواند علاوه بر تضمین سلامتی مصرف کننده در حفظ کارگاه های تولیدی به عنوان نمونههای عملی اقتصاد مقاومتی نیزموثر باشد.
انتهای پیام/4083/
انتهای پیام/