صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۲۴ - ۰۲ بهمن ۱۳۹۷
عاصمی‌پور در گفتگو با آنا:

دلایل ناکامی معامله یک میلیون بشکه‌ای نفت عرضه شده در بورس انرژی

توسط یک کارشناس اقتصادی، دلایل ناکامی عرضه یک میلیون بشکه‌ نفت خام سبک شرکت ملی نفت ایران طی روز گذشته در بورس انرژی تشریح شد.
کد خبر : 353887

محمد جواد عاصمی‌پور در گفتگو با خبرنگار انرژی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با اشاره به عدم دادوستد عرضه دیروز نفت خام در بورس گفت: مانند همه جای دنیا سهام در بورس در اندازه‌های کوچک عرضه می‌شوند تا تجارت آن قابل اجرا باشد و  بازار بورس نفت نیز از این قاعده مستثنی نیست که باید عرضه محموله‌های نفتی در آن به‌صورت  ذره‌ای باشد تا امکان دادوستد فراهم شود.


این کارشناس ارشد نفت با تأکید بر این موضوع که نقدینگی لازم برای تجارت این محموله در بازار وجود ندارد، افزود: اساس کار در بورس بر فاینانس است و در این مورد، با ذره‌ای کردن عرضه نفت امکان تأمین اعتبار لازم برای متقاضیان خرد هم فراهم می‌شود و دیگر دادوستد از انحصار خارج می‌شود و بازار رونق خواهد گرفت.


وی با تأکید بر وجود شفافیت معاملات در بورس ادامه داد: چنانچه نفت به‌صورت محموله‌های کوچک‌تر عرضه نشود و در انحصار خریداران عمده باقی بماند آنگاه بورس نفت جایی برای انجام تشریفات اداری این عرضه خواهد شد.


عاصمی‌پور با اشاره به سخنان اخیر وزیر نفت در هنگام عرضه در بورس خاطرنشان کرد: این سخنان جنبه هشدار به بازار را دارد تا آنها به بازار سنتی شرکت نفت ورود نکنند و با مشتریان او کاری نداشته باشند؛ این همان چیزی است که از شفافیت معاملات نفتی خواهد کاست.


عاصمی‌پور با تأکید بر جنبه‌های مثبت مشارکت مردم در این بازار افزود: این حجم عرضه در مقایسه با کل معاملات نفتی ایران رقم  قابل ملاحظه‌ای  نیست و بر فروش نفت کشور تأثیر چندانی ندارد؛ ولی اگر به‌صورت ذره‌ای عرضه شود موجب مشارکت مردم خواهد شد و به تبع آن نقدینگی بازار زیاد می‌شود و در نتیجه تجارتی که باید در بورس اتفاق بیفتد، اتفاق خواهد افتاد و منفعت لازم را برای کشور به همراه  خواهد داشت.


به گزارش آنا، ضرورت گذر از مدل سنتی فروش و شکستن انحصار شرکت ملی نفت در فروش نفت با متنوع‌سازی در روش‌های فروش نفت بیش از گذشته اهمیت یافته زیرا مدل سنتی فروش نفت و استفاده از نظام بانکی بین‌المللی موجب تشدید تأثیر تحریم‌های آمریکا خواهد شد و ادامه کسری بودجه و مشکلات اقتصادی کشور را به‌دنبال خواهد داشت بنابراین بهترین راهبرد در شرایط فعلی عرضه نفت در بورس است و در این بین عرضه ذره‌ای آن از قابلیت دادوستد بیشتری برخوردار است.


انتهای پیام/4083/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر