صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۱۳ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴

کاهش ۱۸ درصدی بارندگی در کشور

رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه میزان بارش در کشور از ابتدای سال آبی تاپایان مرداد، ۱۸‌درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش دارد، گفت: 16 استان کشور ۲ سال پیاپی کمبود بارش دارند.
کد خبر : 35381

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از مهر، رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی با بیان اینکه میزان بارش در کشور از ابتدای سال آبی تاپایان مرداد، ۱۸‌درصد نسبت به شرایط نرمال کاهش دارد، گفت: ۱۶استان کشور ۲ سال پیاپی کمبود بارش دارند.
شاهرخ فاتح افزود: میزان بارش در کل کشور از ابتدای سال زراعی جاری، یعنی از ابتدای مهرماه۹۳ تا پایان مرداد امسال، 194/6میلی‌متر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت 17/5درصد و نسبت به‌مدت مشابه در سال گذشته 11/2درصد کاهش نشان می‌دهد.
به گفته وی، میزان بارندگی در این مدت در تهران 251/5میلی‌متر بوده که این میزان نسبت به میانگین بلندمدت 13/4درصد کاهش و نسبت به سال گذشته 12/3درصد افزایش نشان می‌دهد.
رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی اظهار داشت: از ابتدای سال‌جاری آبی تا پایان مرداد‌ماه استان‌های بوشهر با 47/5درصد کاهش، هرمزگان با ۴۶درصد کاهش و البرز با ۳۸درصد کاهش میزان بارندگی نسبت به میانگین بلندمدت، کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور بوده‌اند. فاتح تصریح کرد: در این مدت استان‌های گیلان با ۲۶درصد افزایش، آذربایجان‌شرقی ۱۷درصد و اردبیل ۱۱درصد افزایش نسبت به میانگین بلندمدت، پربارش‌ترین استان‌ها بوده‌اند. وی افزود: از ابتدای سال زراعی جاری تا پایان مرداد‌ماه، استان‌های هرمزگان با ۶۱درصد کاهش، بوشهر ۵۵درصد و سیستان و بلوچستان با ۴۲درصد کاهش، کم‌بارش‌ترین استان‌ها نسبت به سال گذشته بوده‌اند.
رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی یادآور شد: در این مدت استان‌های اردبیل با ۳۲درصد افزایش، سمنان و خراسان رضوی با ۲۹درصد افزایش و گیلان با ۲۸درصد افزایش پربارش‌ترین استان‌ها نسبت به سال گذشته بوده‌اند. فاتح تأکید کرد: بررسی‌های مرکز نشان می‌دهد که برخی استان‌ها برای 2 سال پیاپی نسبت به میانگین بلندمدت، کمبود بارش داشته‌اند که این زنگ خطری است برای این استان‌ها.
به گفته وی، استان‌های البرز، خوزستان، فارس، کرمانشاه، گلستان، کهگیلویه و بویراحمد، کردستان، زنجان، لرستان، قزوین، خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی، خراسان‌شمالی، تهران، مازندران و یزد استان‌هایی هستند که نسبت به میانگین بلندمدت 2 سال پیاپی کمبود بارش داشته‌اند.


انتهای پیام/

برچسب ها: بارندگی
ارسال نظر