صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۹ - ۳۰ دی ۱۳۹۷
درد دل‌های رئیس اورژانس تهران؛

صابریان: دانشگاه‌ها اورژانس را در بحث آموزش عمومی یاری کنند

رئیس اورژانس تهران معتقد است، می‌توان از ظرفیت دانشگاه‌ها برای آموزش اورژانس کمک گرفت که این امر کاهش تلفات و افزایش منابع انسانی امدادی را در پی خواهد داشت.
کد خبر : 353719

گروه اجتماعی خبرگزاری آنا- ملیحه محمودخواه؛ فرهنگ‌سازی در خصوص فعالیت‌های اورژانس موضوعی است که بسیار اهمیت دارد. به‌همین دلیل آموزش در مدارس و دانشگاه‌ها  باید مورد توجه قرار گیرد؛ مسئله‌‌ای که خود اورژانس نیز به آن اهتمام دارد و آن را پیگیری می‌کند.


آموزش کمک‌های اولیه در دانشگاه‌ها و مدارس از جمله فعالیت‌هایی است که اگر زیرساخت‌های آن فراهم شود می‌تواند از آسیب‌های زیادی جلوگیری کند و این موضوعی است که در گفتگو با رئیس اورژانس تهران مطرح شد.


پیمان صابریان در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا از لزوم آموزش کمک‌های اولیه در دانشگاه‌ها، مساجد و مدارس به اقشار مردم، مأموریت‌های پی‌درپی نیروهای اورژانس، عدم قرارگیری این شغل در رده مشاغل سخت و شناسایی وظایف اورژانس به مردم صحبت کرد. گزارش زیر بخش دوم گفتگوی 2 ساعته ما با وی در دفتر خبرگزاری آناست.


(بخش اول گفتگوی 2 ساعته خبرگزاری آنا با رئیس اورژانس تهران)


اورژانس با وجود سختی کار هنوز در رده مشاغل سخت نیست


پیمان صابریان در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در  خصوص قرار گرفتن اورژانس در رده مشاغل سخت گفت: از مدتی که روی کار آمده‌ام  برای تحقق این امر تلاش زیادی کردم، اما تابه‌حال این موضوع  به نتیجه نرسیده است.


وی در این خصوص گفت:‌ ما درخواستمان را مطرح کردیم اما به دلیل آنکه مأموریت‌ها در شهرستان‌ها فشردگی تهران را ندارد در حال حاضر با این موضوع موافقت نشده است. در تهران گاهی تکنسین‌ها تا 20 مأموریت هم در پایگاه می‌روند؛ ولی متأسفانه در شهرستان‌ها چون این تعداد مأموریت صورت نمی‌گیرد، تاکنون موافقت نکردند که جزو مشاغل سخت حساب شود؛ ولی واقعیتش این است که ما جزو ارگان‌ها و نهادهای امدادرسان هستیم؛ تعداد خدماتی هم که ما روزانه می‌دهیم واقعاً چندین برابر بقیه سازمان‌هاست. اگر بخواهیم ماهانه یا سالانه تعداد مأموریت‌ها را بررسی کنیم نسبت به سایر حوزه‌ها فعالیت بیشتری داریم و مشخص است که مأموریت‌های اورژانس قطعاً چندین برابر است؛ ولی باید تلاش بیشتری کنیم تا این آرم بیشتر دیده شود و بتوانیم خواسته‌هایمان را محقق کنیم، در غیراین‌صورت بعید می‌دانم فعلاً انجام شود.



صابریان معتقد است این‌ یک پروسه زمان‌بر است، قطعاً زمان می‌برد تا به نتیجه برسد و به این سرعت انجام نخواهد شد.


وی ادامه داد:‌ ما این خواسته‌اش را  بروز دادهایم چون واقعاً تکنسینی که در اورژانس کار می‌کند، وظایف متعددی دارد، بیمار را حمل می‌کند، شستشوی آمبولانس را انجام می‌دهد، سر بالین بیمار، هم پرستارند هم پزشک، هم باید تشخیص بدهند و هم‌ کارهای اولیه بیمار را بکنند، رگ‌گیری کنند، اینتوبیشن انجام بدهند و حتی اگر نیاز باشد CPR کنند، همه این‌ها نشان‌دهنده این است که استرس شغلی خیلی زیادی دارند.


رئیس اورژانس تهران تصریح کرد: در مواجهه با مصدومانی که داریم باید شرایط سختی را سپری کنیم. زمانی که از خیابان رد می‌شوید و تصادفی را می‌بینید، اگر تصادف جرحی باشد، یک صحنه دل‌خراش است. قطعاً برایتان پیش‌آمده که با آن صحنه‌، روزتان خراب می‌شود. این در حالی است که نیروهای اورژانس، مدام با این صحنه در ارتباط هستند. این استرس‌ها واقعاً انسان را از بین می‌برد. ما در اورژانس تهران خیلی تلاش کردیم که رفاهیات پرسنل را افزایش دهیم ولی به‌هرحال این‌ها انتظار دارند که طول مدت خدمتشان کمتر باشد، ما هم باید بیشتر پیگیری کنیم تا این انجام شود؛ ولی درواقع اورژانس جزء مشاغل سخت است.


نیروهای اورژانس باید از نظر روحی ریکاوری شوند


رئیس اورژانس تهران خبر داد که در اورژانس تهران یکسری روانشناس داریم که با بچه‌ها صحبت می‌کنند، کسانی که مشکل داشته باشند مشاوره‌های اولیه می‌گیرند. در صورتی‌که مشکل این‌ها با مشاور حل نشود، آن‌ها را به روان‌پزشک معرفی می‌کنیم که درمان دارویی یا درمان‌های دیگری برای آن‌ها در نظر بگیرند.


وی در ادامه افزود: یکسری کارگاه هم داریم؛ کارگاه کنترل خشم، کارگاه کانداپشن، ارتباط‌گیری با بیمار و کارگاه‌های مختلف ازجمله برنامه‌هایی است که نیروهای اورژانس آن‌ها را سپری می‌کنند. در یک سال گذشته بیشتر از 30 کارگاه روان‌شناسی داشتیم. حتی خیلی از دوستانم خارج از مجموعه آمدند از این کارگاه‌ها استفاده کردند؛ چون کارگاه کنترل خشم چیزی است که الآن در جامعه ما خیلی از افراد نیازمند آن هستند. با توجه به شرایط و استرس‌های خیلی زیادی که در شهر تهران و سایر شهرهای بزرگ جهان وجود دارد معمولاً مردم از این کارگاه‌ها استفاده می‌کنند که در شهر تهران کمتر است؛ ولی در شهرهای پیشرفته‌تر از این کارگاه‌ها استقبال زیادی می‌شود.



استانی شدن اورژانس تا سال آینده منتفی است


بحث استانی شدن اورژانس تا سال آینده منتفی است؛ این موضوعی بود که صابریان آب پاکی  روی آن ریخت و گفت: سال گذشته این قضیه مطرح بود؛ ما هم پیگیری کردیم، رایزنی کردیم، بازدید کردیم و بودجه‌ای که برای گرفتن این اورژانس دانشگاه‌ها نیاز بود را مکتوب به سازمان دادیم.


وی معتقد است، استانی شدن سبب می‌شود مراکز اورژانس شهرستان‌های استان تهران از نظارت بیمارستان‌های شهید بهشتی و ایران خارج‌شده و تحت نظارت اورژانس تهران قرار گیرند اما بر اساس گفته صابریان این موضوع تقریباً منتفی است زیرا اورژانس تنها درخواست‌کننده است و تصمیم‌گیرنده نیست.


رئیس اورژانس تهران افزود: اورژانس‌های شهرستان‌های تهران تا رسیدن به استاندارد تهران هزینه زیادی دارند. نیاز به یک ریکاوری کامل داشته و این کار بودجه زیادی نیاز دارد، بودجه‌ای که متأسفانه امسال در نظر گرفته نشده است تا بتوانیم آن‌ها را به سیستم خودمان اضافه کنیم؛ وگرنه اگر بودجه را به ما می‌دادند ما مشکلی در گرفتن اورژانس‌ها نداشتیم.


وی توضیح داد: زمانی که اورژانس‌های شهرستان را به اورژانس تهران متصل کنیم، اولین اتفاقی که می‌افتد این است که 30 درصد مأموریت اورژانس‌ها بالاتر خواهد رفت. برای این کار باید زیرساختش دیده شود؛ وگرنه در واقع ما کاری نمی‌توانیم انجام دهیم و به همین دلیل شکایت‌ها نیز افزایش پیدا می‌کند. ما باید این زیرساخت را ببینیم و این توان عملیاتی را در نظر بگیریم، بعد پا پیش بگذاریم وگرنه گرفتن یک قسمت کمکی به مردم نمی‌کند. در واقع استانی شدن اورژانس تهران، هدفش این است که بتواند خدمات یکپارچه‌ای به تمام افراد برساند و باید شرایطش را هم داشته باشد که متأسفانه بودجه‌اش محقق نشد.


2 هزار و 300 نیرو در تهران مشغول کارند


صابریان با اعلام اینکه اورژانس تقریباً 2 هزار و 300 نیرو دارد، گفت: حدود یک‌هزار و 200 نفر نیروی رسمی، قراردادی و پیمانی یا وضعیت داریم و حدود یک‌هزار و اندی نیروی شرکتی. یعنی با یک شرکتی قرارداد بسته‌ایم و از آن طریق نیرو می‌گیریم. افرادی که تمایل داشته باشند در اورژانس 115 فعالیت بکنند، به پایگاه اورژانس تهران مراجعه و ثبت‌نام می‌کنند، ما آزمون‌هایی به‌صورت دوره‌ای برگزار می‌کنیم. در آزمون‌ها اگر از نظر تئوری قبول‌ شده باشند به مرحله عملی می‌رسند که یک تست عملی از آنها گرفته می‌شود.


وی در خصوص برنامه‌های جانبی برای جذب نیرو گفت: با توجه به گستردگی شهر تهران، نیروهای جذب‌شده در اورزانس در کلاس‌هایی که تاکسیرانی برگزار می‌کند با شهر و منطقه‌های آن به‌صورت خیلی مشخص و خوب آشنا می‌شوند.


صابریان توضیح داد افراد جذب‌شده باید کارشناس پرستاری، کارشناس بیهوشی، یا تکنسین فوریت‌های پزشکی باشند.


عملیات را کوتاه می‌کنیم چون تعداد نیرویمان کم است


صابریان با تکذیب شایعات در خصوص کاهش میزان مأموریت‌ها گفت: با توجه به اینکه در تهران تعداد آمبولانس‌هایمان از نصف استاندارد هم کمتر است، ناچاریم کدها را در مأموریت نگه‌ داریم. ما تقریباً از جهار ماه  پیش، کدهایمان را رصد آنلاین می‌کنیم، یعنی فردی که بر بالین بیمار حاضر می‌شود، یک مدت‌زمان استانداردی دارد؛ مثلاً 15 دقیقه؛ اگر اضافه شد با او تماس می‌گیرند و شرایط بیمار و تکنسین را چک می‌کنند که آیا مریضتان مشکل دارد یا اینکه نه، اتفاق دیگری افتاده است. این به ما کمک می‌کند که از هرزرفت منابع جلوگیری کنیم و اگر فردی واقعاً نیاز داشت که مدت زمان بیشتری بالای سرش باشیم، قطعاً نیرو همان‌جا مستقر می‌ماند و کارش را انجام می‌دهد اما یکسری مواقع هم واقعاً نیاز نیست. بچه‌ها باید به چرخه عملیات برگردندو مأموریت بعدی را شروع کنند.



وی در ادامه افزود: ما در واقع با این کاری که از چهار ماه گذشته شروع شد، توانستیم 50 آمبولانس را عملاً به چرخه اضافه کنیم. یعنی با کاهش تایم مأموریت‌ها توانسته‌ایم مأموریت‌ها را کم کنیم و آمبولانس بیشتری درآن‌واحد داشته باشیم. این باعث شده تعداد مأموریت و تعداد انتقالی‌ها ما بالا رود.


صابریان افزود: پیش از این  تقریباً مأموریتی که روزانه می‌رفتیم حدود 2 هزار و 100 تا 2 هزار و 200 مأموریت بود، اما درحال‌حاضر حدود 2 هزار 800 تا 2 هزار و 900 مأموریت روزانه داریم. این مسئله خیلی اتفاق خوبی است و درواقع پایش آنلاین است و در خیلی از کشورها هم انجام می‌شود.


20 درصد تماس‌های تلفنی  115 مزاحمت است


رئیس اورژانس تهران گفت:‌ تقریباً بین 7 تا 9 هزار تماس تلفنی در روز داریم که از میان آن‌ها تعداد حدود 20 درصد معمولاً مزاحمان هستند، مگر اینکه مزاحمان جایی باشند و نتوانند تماس بگیرند! بقیه‌اش مأموریت است. عملیات‌هایی که منجر به اعزام آمبولانس یا موتورلانس می‌شود، تقریباً روزانه بین 2 هزار و 800 تا 3 هزار و 200 مورد است.


وی اضافه کرد:‌ از این تعداد بین حدود 800 تا 900 مورد به بیمارستان انتقال پیدا می‌کنند. اگر تعداد مأموریت‌ها را بخواهید سالانه بررسی کنید، یک افزایش تقریباً 30 درصدی نسبت به سال گذشته داشته‌ایم. این امر نشان‌دهنده این است که هم فعالیت ما بیشتر شده، هم بیماری که بر بالینش حاضر شده‌ایم، انتقالی بیشتری به بیمارستان داشته است.


در سه پایگاه، نیروهای خانم فعال هستند


رئیس اورژانس تهران گفت: اتفاقی که تقریباً از سال گذشته در اورژانس تهران افتاده، این است که ما سه کُد بانوان را فعال کرده‌ایم. در شهر تهران یکسری اتفاقات هست که عملیات‌های ویژه حساب می‌شود و در نقاطی است که آقایان خیلی راحت نمی‌توانند بر بالین بیمار حاضر شوند. مثلاً یک‌زمان اتفاقی در استخر بانوان رخ می‌دهد؛ واقعاً تکنسین ما چگونه می‌خواهد بر بالین بیمار حاضر شود. این سه کُد را از سال گذشته فعال کرده‌ایم و خیلی راحت این‌گونه مأموریت‌ها را انجام می‌دهند. معمولاً این کُدهای بانوان بین هشت تا 10 مأموریت می‌روند. فعالیتشان خوب بوده و توانسته کمک زیادی به ما بکند.


وی توضیح داد که برنامه‌ای برای افزایش آمار تکنسین‌های بانوان نداریم زیرا این موضوع بودجه می‌خواهد. در بحث افزایش باید خیلی بااحتیاط جلو برویم. اگر ما یک پایگاهی را افتتاح کنیم، بعد هزینه نیرو و هزینه‌های جاریشان را نتوانیم بدهیم شکل خیلی بدی خواهد داشت.


نیروهای اورژانس همه در کار خود تخصص دارند


رئیس اورژانس تهران در باره شایعات دیگری در خصوص اینکه گفته می‌شود اورژانس به خاطر کمبود نیرو از نیروهای غیرمتخصص استفاده می‌کند، افزود: قبلاً در اورژانس، امداد سوانح فعالیت می‌کرد؛ ولی در حال حاضر وقتی فردی بر بالین بیمار حاضر می‌شود، باید شرایط احراز آن را داشته باشد. کارشناس بیهوشی یا کارشناس پرستاری یا کارشناس فوریت‌ها تنها کسانی هستند که اجازه دارند در بالین بیمار حاضر شوند؛ غیرازاین موارد اگر فردی باشد و خدای‌نکرده اتفاقی بیفتد و از ما شکایت کنند، ما محکوم می‌شویم و ما کاری نمی‌کنیم که بخواهیم محکوم شویم. این شایعات درواقع موج‌سواری است.


یک بالگرد در اورژانس تهران وجود دارد


صابریان در خصوص امداد هوایی در تهران گفت: ما در شهر تهران از یک بالگرد هوایی ناجا استفاده می‌کنیم که از سال‌های گذشته هم وجود داشته است. روزانه اگر مأموریتی به امداد هوایی نیاز داشته باشد از این بالگرد استفاده می‌شود. هرچند که در بحث امداد هوایی با خطوط قرمزی در تهران مواجه هستیم ولی در سایر نقاط تهران خدمات امداد هوایی انجام می‌شود. روزانه هم برای بیمارستان بعثت، بیمارستان هفت‌تیر، بیمارستان امام خمینی(ره) یا  بیمارستان‌های دیگر از امداد هوایی استفاده می‌کنیم؛ اما در تهران با توجه به جمعیتی که دارد به ازای هر یک میلیون نفر یک بالگرد نیاز داریم و تعدادش درواقع بسیار کم است. در حال حاضر یک قرارداد جدید هم در حال انعقاد داریم که امیدواریم عملیاتی شده و یک بالگرد دیگر به تهران اضافه شود و از آن پس با دو بالگرد فعالیت خواهیم کرد.



به دنبال یک کد مشترک بین پلیس اورژانس و آتش‌نشانی هستیم


صابریان گفت: به دنبال یک دیس‌پچ مشترک تخصصی بین ارگان‌های امدادی هستیم. در این گروه مشترک تخصصی درواقع تمام ارگان‌هایی که خدمات می‌رسانند، در کنار هم می‌نشینند و بر اساس حادثه و اتفاقی که افتاده تصمیم‌گیری می‌کنند که چه نیرویی باید عملیات را به عهده بگیرد. هم آتش‌نشانی، هم اورژانس و هم پلیس در تمام کشورها در کنار هم هستند. یعنی یک ساختمان SOS دارند که هم اورژانس، هم آتش‌نشانی هست و هم پلیس در آن مستقر است. در تهران هم‌صحبت‌ها و رایزنی‌هایی در مورد یک دیس‌پچ مشترک انجام‌شده که اتفاق بیفتد؛ ولی به‌هرحال در تهران و با توجه به شرایطی که دارد قطعاً نیاز دارد یک ارگان قوی‌تر که مسئولیت بیشتری دارد مثل وزارت کشور پیگیر کار باشد تا هم ازنظر فضایی که می‌خواهند ایجاد بکنند، شرایط مناسبی در نظر گرفته شود و هم اینکه سازمان‌های مختلف را مقید کنند که حتماً باهم همکاری کنند تا این اتفاق مهم بیفتد. این کار بسیار مفید است و ما هم در وزارت بهداشت پیگیر آن هستیم  تا هم پرتی منابع ما کمتر شود و هم این تعاملات باهم بیشتر شود.


رئیس اورژانس تهران گفت: طرح بای‌استندر طرحی است که قرار است در بسیاری از مدارس و دانشگاه‌ها به اجرا دربیاید. در این طرح افراد، این توانایی را کسب می‌کنند که اولین فردی که مصدوم را می‌بیند خودش بتواند اقدام‌های اولیه را انجام دهد تا نیروهای اورژانس برسند. این کاری است که با آموزش عمومی در سطح جامعه می‌تواند انجام شود. اتفاق خیلی بزرگی هم هست چون احتمال مرگ‌ومیر را پایین می‌آورد.


وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما آموزش‌های عمومی گذاشته‌ایم. هر فردی که نیاز داشته باشد که آموزش کمک‌های اولیه را ببیند یک شماره تلفنی را گذاشته‌ایم که به آن شماره تلفن زنگ می‌زنند، زمان‌بندی می‌کنند و به آن‌ها آموزش می‌دهند. اگر ارگان‌هایی نیاز داشته باشند که این خدمات را بدهیم، یک رایزنی می‌کنند و ما آموزش‌های لازم را به آن‌ها می‌دهیم و مشکلی در این زمینه نداریم. چه در مکان‌های خودمان باشد و چه مکان طرف مقابل، می‌توانیم این خدمات و آموزش‌ها را ارائه دهیم. این آموزش‌ها درواقع همان فرهنگ‌سازی است؛ تا بفهمانیم که کار اورژانس اصلاً چیست؛ کی می‌توانیم خدمات بدهیم، برای چه‌کارهایی نیاز است که اورژانس را درگیر کنیم و برای چه‌کارهایی نیاز نیست. تا وقتی هم که اورژانس برسد درواقع یکسری کارهای اولیه است مثل باز کردن راه هوایی که می‌تواند به فرد خیلی کمک  کند انجام می‌دهیم.


از ظرفیت دانشگاه‌ها برای آموزش اورژانس می‌توان کمک گرفت


می‌توان از ظرفیت دانشگاه‌ها برای آموزش‌ها استفاده کرد و دوباره این چرخه آموزش به خانواده‌ها نیز کامل شود.


صابریان معتقد است با این کار  درواقع فرهنگ‌سازی می‌شود و دانشجو  آموزش‌های فراگرفته را در زنجیر بعدی به خانواده منتقل می‌کند و  این موضوع میتواند در آمار مأموریت‌های اورژانس مؤثر باشد. 


انتهای پیام/4087/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر