کریم زارع//////////
کریم زارع در گفتگو با خبرنگار آنا، درخصوص دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در دو سال گذشته توضیح داد: مرکز تحقیقات سامانههای هوشمند کاربردی با تشکیل 40 کارگروه در سال گذشته توانسته است در زمینههای مختلف علمی فعال باشد. در هر کارگروه پنج عضو فعال وجود دارد و بخشی از قراردادهای منعقد شده توسط این کارگروه انجام شده که به نتایج خوبی دست پیدا کرده است.
وی افزود: باشگاه پژوهشگران جوان با این طرح بهدنبال کارآفرینی و هوشمندسازی طرحهای پژوهشی است و در زمینههای مختلف تولید علم و مقالات دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است سطح بالایی از خود نشان دهد. بهطورمثال در زمینه شیمیفیزیک بنیاد ملی نخبگان با همکاری کارگروههای تشکیل شده فعالیتهای مستمر و مناسبی را انجام داده است.
مشاور ریاست دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه بیان کرد: ارتباط خوب با صنایع ازجمله اهداف اصلی است که در این دانشگاه دنبال میشود که این ارتباط مناسب درراستای حمایت از نخبگان و کارآفرینی انجام میشود و در این زمینه نیز قدمهای مؤثری نیز برداشته شده. یکی از اعضای کارگروه مرکز تحقیقات سامانههای هوشمند کاربردی توانسته با هشت اختراع دانشجوی نمونه کشور شود.
وی اضافه کرد: کارگروه دیگری که در بُعد ژنتیک فعال است توانسته مقالهای را به کنگره جهانی ارسال کند که متأسفانه صاحب این مقاله بهدلیل مشکلات سیاسی آمریکا نتوانست برای ارائه در کنفرانس ژنتیک به آمریکا سفر کند اما این مقاله بهصورت ویدئویی ارائه شد و در نیچر نیز به چاپ رسید.
زارع تأکید کرد: نشستهایی با نخبگان برای فعالیتهای هوشمندسازی و کاربردی کردن و بررسی آسیبها برگزار شد و باشگاه پژوهشگران جوان با حضور یک هزار و 200 چهره بااستعداد و 525 فرهیخته عضو این باشگاه میتواند قدمهای مؤثری در زمینه تحقق انقلاب چهارم صنعتی با رهنمودهای دکتر ولایتی بردارد.
ثمری درباره فعالیتهای پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در دو سال اخیر توضیح داد: در دوره مدیریت جدید و از زمانی که هیئتأمنا و هیئتمؤسس دانشگاه تغییر کرده است، اتفاقات خوبی در این دانشگاه رقم خورد که حوزه پژوهش و فناوری توانست سرآمدتر از گذشته حاضر شود.
وی افزود: موافقتنامهای بین استانها به امضا رسید تا طبق این موافقتنامه که از ابتدای سال به دانشگاهها ابلاغ شد، دانشگاهها براساس طرحهای آن فعالیت کنند و به طرحهای بروندانشگاهی و جذب آنها نیز اهمیت بیشتری داده شود.
مدیرکل توسعه و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: متناسب با بودجه و ظرفیت هر واحد استانی، تعهداتی برای دانشگاهها وجود دارد که با انجام آنها درآمدی حدود 47 میلیارد تومان از طرحهای بروندانشگاهی با استانها بهدست میآید تا دانشگاهها بتوانند در قالب این طرحها، نیازهای اساسی کشور را مورد بررسی قرار داده و در جهت رفع آنها بکوشند.
وی با اشاره به اینکه ارتباط دانشگاه آزاد اسلامی با صنعت قویتر شده است، گفت: در برخی از استانها بهواسطه وضعیتی که در بخش دولتی وجود داشت، نتوانستهایم طرحهای زیادی را در قالب این موافقتنامه تصویب کنیم ولی تمام استانها موظف شدند که طرح برونسپاری به دانشگاه را انجام دهند.
وی تأکید کرد: در دوره مدیریت جدید بحث مأموریتگرا شدن مراکز تحقیقاتی مطرح شد چراکه بیش از 130 مرکز تحقیقاتی در کل کشور داریم که این مراکز با توجه به نیازی که در جامعه وجود دارد، مسائل و مشکلات را احصا میکنند.
ثمری بااشاره به ظرفیتهای موجود در آزمایشگاههای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: برنامههایی در قالب سه پروژه برای آزمایشگاهها مطرح شد تا دانشگاهها همکاری با بخش محیط زیست و صنایع را داشته باشند تا از این طریق نیز درآمد کسب شود. همچنین آموزشهایی بهصورت کارگاهی در داخل آزمایشگاهها انجام میشود و تا پایان سال گزارش کامل از اعداد و ارقام بهدست آمده از این فعالیت ارائه میشود.
وی اضافه کرد: علاوه بر این فعالیتها، دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار میزبان مسابقات آسیا و اقیانوسیه روباتیک بود و جشنواره انرژی و مواد نیز برگزار شد. همچنین فنبازارهای تخصصی در این دانشگاه برگزار شدند.
مدیرکل توسعه و فناوری و ارتباط با صنعت دانشگاه آزاد اسلامی بااشاره به برنامههای آتی این دانشگاه گفت: اسفند امسال هفتمین جشنواره اختراعات و نوآوریهای دانشگاه آزاد اسلامی برگزار میشود و چهارمین جشنواره نانو نیز در واحدهای دانشگاهی بهمنظور معرفی دستاوردهای دانشگاه آزاد اسلامی در این حوزه برگزار میشود.
وی با اشاره به جایگاه مناسب ایران در حوزه نانو گفت: براساس رتبهبندیهای جهانی ایران رتبه خوبی در نانو کسب کرده و واحدهای دانشگاهی آزاد نیز در تولیدات نانویی پیشگام هستند. علاوه بر این در حوزه تولیدات علمی توانستهایم گوی سبقت را از بسیاری از دانشگاهها و حتی کشورها برباییم و دانشگاه اول باشیم.
ثمری اضافه کرد: امیدوارم بتوانیم تولیدات علمی را بالا ببریم و با مدیریت خوب و فعالیتهای انجام شده رتبه علمی دانشگاه آزاد را ارتقا دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل معاونت فناوری و نوآوری در دانشگاه آزاد اسلامی یکی دیگر از برنامههای معاونت پژوهشی است که درصورت تشکیل شدن بحث توسعه فناوری را در دستور کار قرار میدهد.
انتهای پیام/4085/
انتهای پیام/