صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۹:۰۰ - ۲۹ دی ۱۳۹۷

انحلال الحشد الشعبی سرابی که آمریکا در عراق می‌بیند

الحشد الشعبی پس از پیروزی بر تروریست‌ها به امیدی برای ملت عراق تبدیل شده‌اند و بارها نقشه‌های آمریکا را برای تجزیه این کشور و ایجاد آشوب و ناامنی خنثی کرده‌اند.
کد خبر : 353462

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا -مجتبی اسماعیلی: چندی پیش شبکه سعودی «العربیه» در گزارشی جعلی و کذب مدعی شد که دولت آمریکا فهرست گروه‌های مقاومت اسلامی فعال در عراق را که باید خلع سلاح و اموالشان مسدود شود، تهیه و برای اجرا به دولت عراق ارسال کرده است. این رسانه سعودی همچنین مدعی شد «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر عراق از طرف آمریکایی فرصت خواسته است تا دراین‌باره فکر کند.


کمتر از 24 ساعت بعد از انتشار این گزارش ادعایی، ائتلاف فتح با انتشار بیانیه‌ای علاوه‌ بر تکذیب درخواست آمریکا از دولت عراق برای انحلال برخی گروه‌های مقاومت، اعلام کرد: «فهرست کذب منتشره در شبکه العربیه کار برخی صفحات اجیرشده است. بیش از نیمی از اسامی گروه‌ها و جنبش‌های مقاومتی که در فهرست است، آمده اصلاً وجود خارجی ندارند و این موضوع دال بر اقداماتی است که ارتش سایبری (عربستان) برای انحراف افکار عمومی انجام می‌دهد».


در این بیانیه آمده است: «عادل عبدالمهدی، نخست‌وزیر کشورمان چندی پیش حاضر نشد از دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا که مخفیانه به عراق سفر کرده بود، استقبال کند. طبیعی است این‌گونه اقدامات می‌تواند دیکته‌شده از دولت آمریکا یا دیگر طرف‌های خارجی باشد».


الحشد الشعبی؛ امید ملت عراق و خار چشم آمریکا


از سال گذشته که نیروهای بسیج مردمی عراق موسوم به (الحشد الشعبی) توانستند در چند عملیات ازجمله آزادسازی فلوجه و موصل موفق عمل کنند، نگاه‌ها به مقاومت عراق عوض شد و عربستان، آمریکا و برخی از وابستگانشان تلاش کردند این جریان را با توطئه‌های مختلف به حاشیه برانند. آنها بارها با حضور الحشد الشعبی در عملیات‌های مهم مخالفت کردند و بعد از آزادسازی عراق از تسلط داعش و اخراج نظامیان آمریکایی از آنجا (که اکنون در یک سالگی این اتفاق مهم در تاریخ عراق قرار داریم)، موضوع انحلال و خلع سلاح مقاومت را پیش کشیده‌اند. 


الحشد الشعبی که به باور بسیاری از تحلیلگران منطقه و رهبران طوایف و جریان‌های سیاسی عراق به امیدی برای ملت عراق تبدیل شده‌اند، بارها نقشه‌های آمریکا را برای تجزیه این کشور و ایجاد آشوب و ناامنی خنثی کردند و به بازوی قدرتمند ارتش تبدیل شدند. شاید در ابتدای کار کسی فکر نمی‌کرد ایجاد جریان مقاومتی هم‌راستا با ارتش عراق بتواند قدرت نیروهای نظامی و امنیتی عراق را افزایش دهد، ولی قدرت و نفوذ آنها از سویی و عملکرد موفقشان در عملیات‌های متعدد باعث شد تا دولت گذشته و کنونی عراق با تمام توان خود از این جریان حمایت کنند. همسان‌سازی حقوق الحشدالشعبی با ارتش و به رسمیت شناختن آنها به‌عنوان نیروهای مسلح عراق از سویی و حمایت تمام قد حیدر العبادی، در گذشته و عادل عبدالمهدی، در دوره کنونی دولت عراق باعث شد تا حشد شعبی جایگاه مستحکمی در عراق پیدا کند. آنها اکنون به خار چشمی برای دولت آمریکا تبدیل شده‌اند و ینگه‌دنیایی‌ها باور دارند با حضور نیروهای مردمی عراق جایی برای عرض‌اندام نخواهند داشت.


توطئه آمریکا برای حذف مقاومت عراق از صحنه


دولت آمریکا چندین‌بار تلاش کرد مقابل حشد شعبی بایستد و حتی با فشار بر دولت عراق موضوع تأسیس گارد ملی یک‌صد هزار نفری متشکل از اهل سنت را مطرح کرد که درنهایت به‌دلیل مخالفت برخی احزاب، قانون مذکور در مجلس عراق تصویب نشد. آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور به‌ویژه عربستان بارها الحشد الشعبی را آماج حملات خود قرار دادند و با متهم‌کردن نیروهای بسیج مردمی به ایجاد جنگ فرقه‌ای در عراق هجمه‌های تندی را علیه این گروه مطرح کردند که جدل لفظی میان «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا با «عادل عبدالمهدی»، نخست‌وزیر عراق را می‌توان در این‌ راستا برشمرد.


یک منبع دولتی در بغداد دراین‌باره گفت که «مایک پمپئو» به «عادل عبدالمهدی» اطلاع داد که اگر رژیم صهیونیستی بخواهد مواضع حشد شعبی (بسیج مردمی) را در عراق هدف قرار دهد واشنگتن هیچ دخالتی نخواهد کرد. رادیو رژیم صهیونیستی به‌نقل از این منبع عراقی گزارش کرد که «عبدالمهدی» درباره این رویکرد آمریکا ابراز ناراحتی کرد و به «پمپئو» هشدار داد که این اقدام منطقه را با خطر مواجه می‌کند.


پیش‌تر نیز یک منبع آگاه سیاسی عراق گفته بود که وزیر امور خارجه آمریکا رویکرد خود را درباره رژیم صهیونیستی به اطلاع بغداد رسانده و گفته است که در قبال حملات این رژیم به مقر گروه‌های مقاومت عراقی در داخل خاک سوریه مداخله نخواهد کرد.


ملت عراق علیه تروریسم


الحشد الشعبی را باید در یک تعریف مشخص، قدرتی برگرفته از مردم و توان ملت عراق دانست. اگر نیم‌نگاهی به تاریخ معاصر عراق و دوران پس از شکست حزب بعث و پس از آن اشغالگری آمریکا و ناتو و روند گسترش تروریسم بیندازیم، متوجه خواهیم شد که نقش مردم در شکل‌دهی سنگِ بنای عراق بی‌بدیل و اجتناب‌ناپذیر است. درواقع عراقی‌ها هم‌پای رهبران سیاسی و مرجعیت دینی خود سال‌ها در راستای آزادی کشور از رژیم دیکتاتوری صدام جنگیده‌اند، به‌گونه‌ای که مهم‌ترین نقش بر دوش مردم این کشور بوده است. از سویی درحالی که فضای ناامنی ناشی از گسترش تروریسم و جاه‌طلبی آمریکا و اشغالگری آنها عراق را فراگرفت این مردم بودند که به کمک دولت و ارتش آمدند و به مبارزه پرداختند و توانستند خطر را دفع کنند. 


ملت عراق در سایه مقاومت الحشد الشعبی برای حفظ تمامیت ارضی و استقلال عراق کوشیدند، به‌گونه‌ای که ظرف مدت دو سال بعد از حضور نظامیان آمریکایی در خاک این کشور و خلاف تصور و باور کارشناسان این کشور که معتقد بودند جنگ با تروریسم داعش در عراق بیش از 10 سال طول خواهد کشید، توانستند با برنامه‌ریزی و حفظ وحدت در کمتر از دو سال دُم تروریست‌ها را از عراق قیچی کنند. نه‌تنها تروریست‌ها، بلکه ملت عراق توانستند نیروهای آمریکایی را از خاک کشورشان اخراج کنند و این روزها سالگرد این مناسبت مهم را جشن بگیرند.


حمایت معنوی ایران از الحشد الشعبی


اندیشکده آمریکایی «شورای آتلانتیک» در گزارشی به موضوع نفوذ منطقه‌ای ایران و به‌طور خاص تأثیرگذاری اراده ایران بر معادلات سیاسی و بین‌المللی عراق پرداخت و در بخشی از آن نوشت: «۲۰۱۴ زمانی که داعش بخش‌های عمده‌ای از شمال غربی عراق را تصرف کرده بود، ایران سلاح، پول، مستشار و ژنرال قاسم سلیمانی را فرستاد تا نیروهای دفاعی عراق را تقویت و پیشروی‌های داعش را متوقف کند. درواقع، یکی از عناصر نفوذ ایران در عراق، سردار سلیمانی و نقش فرماندهی وی بر نیروهای عراقی در مقابله با داعش است».


آمریکایی‌ها ایران را حامی اصلی مقاومت منطقه به‌ویژه در عراق می‌دانند و به‌واقع نیز چنین است. اگر ما آمریکا را عامل ایجاد داعش در منطقه می‌دانیم حرف سیاسی نمی‌زنیم و واقعیت را بیان می‌کنیم؛ چه‌اینکه خود دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز در تبلیغات انتخاباتی‌اش اعتراف کرده بود که دموکرات‌ها برای اهداف خاص خود داعش را در غرب آسیا ایجاد کرده‌ بودند.


پس از اینکه آمریکایی‌ها به بهانه پیدایش داعش در منطقه چتر خود را بر سفره عراق پهن کردند، جمهوری اسلامی ایران حمایت قاطع خود را اعلام کرد و توانست با تجهیز نیروهای الحشد الشعبی که با حمایت مرجعیت عالی شیعه عراق همراه شد، پیروزی بر داعش را در عراق رقم بزند و تأثیر مثبتی بر تحولات سوریه داشته باشد. ایران خلاف آمریکا که حمایت خود را به برخی منافع داخلی‌اش مشروط کرده بود، بی‌قیدوشرط و بی‌هیچ دریغی وارد عرصه کمک به دولت و ملت عراق شد و مردم عراق نیز به‌خوبی ثابت کرده‌اند که دوست و دشمن خود را در دوران مبارزه با تروریسم می‌شناسند. این حمایت‌ها باعث شد تا امروزه الحشد الشعبی به یکی از ستون‌های امنیتی عراق و الگویی برای دیگر مردم و ملت‌های منطقه تبدیل شود.


علاوه براین، با وجود اینکه ایران و مقاومت عراق نزدیکی تنگاتنگی با یکدیگر دارند، ولی به‌گونه‌ای نیست که الحشد الشعبی وابستگی کامل به ایران داشته باشد، بلکه دو طرف سطحی از تعامل، تفاهم و تکامل را در زمینه مبارزه با تروریسم به منصه ظهور رسانده‌ و توانسته‌اند نقشه کشورهای مستکبر منطقه را ناکام بگذارند. طبیعی است در این وضعیت شیپورچیان کشورهای حامی تروریسم بخواهند علیه الحشد الشعبی جنجال رسانه‌ای به‌ پا کنند و میان گروه‌های مردمی عراق فتنه بیندازند. آنچه در اوضاع کنونی بیش از هر موضوع دیگری مهم ارزیابی می‌شود، لزوم حفظ وحدت و اتخاذ مواضع هم‌راستا و پرهیز از هرگونه اختلاف برای مبارزه با توطئه‌های دشمنان است.


«سید هاشم الحیدری»، از رهبران مقاومت عراق در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه غرب آسیا و محور مقاومت گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا گفت: «روابط سیاسی و نظامی ایران و عراق نیز خوب است و این روابط بود که باعث شکست گروه تروریستی-تکفیری داعش در عراق شد. اگر بخواهیم منصفانه قضاوت کنیم، باید بگویم جمهوری اسلامی ایران نه کشور نخست، بلکه تنها کشوری بود که صادقانه در کنار الحشدالشعبی قرار گرفت و در کنار این دو، فتوای مرجعیت عالی دینی در نجف بود که باعث پاک‌سازی این کشور از شرّ تروریست‌ها شد.»


این رهبر مقاومت در عراق افزود: «هم‌خونی ایرانی‌ها، لبنانی‌ها و عراقی‌ها، بهترین امضا و خاتم (مهر تأیید) بر نوع روابط و صمیمیت میان این ملت‌ها است.»


انتهای پیام/4033/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر