صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۵۴ - ۰۴ شهريور ۱۳۹۴
در نطق پیش از دستور

لاریجانی: عصر امام رضا(ع) توفانی‌ترین عصری بود که برای مکتب تشیع به وجود آمد

رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: شرایط زمانی عصر امام رضا(ع) شرایط پرغلیان از نظر انقلاب‌های محلی بود.
کد خبر : 35344

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در نطق پیش از دستور خود در آغاز جلسه علنی امروز -چهارشنبه 4 شهریور- مجلس شورای اسلامی،‌ با تبریک میلاد امام رضا(ع)، اظهار کرد: افتخار ما ایرانیان این است که میزبان این ولی خدا هستیم. شرایط سیاسی و فرهنگی که در زمان امام رضا(ع) و پدر بزرگوار ایشان قرار داشت جدای از سلطه دیکتاتوری خلفای عباسی،‌ جریان‌های فکری و فرهنگی آن زمان بود که نوع اقدامات امام را می‌توان در این بستر تاریخی مورد ارزیابی قرار داد و شاید بهترین هدیه برای پاسداشت حضرت، فهم سلوک فکری آن ولی خدا باشد.


وی با بیان اینکه «عصر امام رضا(ع) توفانی‌ترین عصری بود که شرایط مختلف فکری برای مکتب تشیع به وجود آمد»، اظهار کرد: کیفیت شهادت امام موسی کاظم(ع) زمینه پیدایش و رشد فرقه واقفیه را ایجاد کرده بود که خود آن یک مسلکی بود و امام با آن مبارزه می‌کرد.


نماینده مردم قم در مجلس ادامه داد: جریان دیگری که در زمان امام به وجود آمده بود، جریان اهل غلو بود که امام در زمان‌های مختلف با آنها مواجهه می‌‌کرد. از طرف دیگر فعالیت مترجمان در آن زمان گسترش یافته، فرهنگ و فکر سایر ملل در پایان دوره بنی‌امیه و ابتدای دوره بنی‌عباس وارد جوامع اسلامی و این ترجمه افکار در جامعه مسلمانان پخش شده بود که برخی از انحرافات فکری را در جامعه به وجود آورده بود.


رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: آزادی سیاسی همراه با کار فرهنگی که با تضعیف بنی‌امیه و ابتدای روی کار آمدن بنی‌عباس در جامعه شروع شده بود، وضع را به نحوی رقم زد که جریان‌های فکری مختلف رشد کردند.


لاریجانی تصریح کرد: در زمان سقوط بنی‌امیه، بنی‌عباس خود را طرفدار اهل‌بیت معرفی می‌کرد و عده زیادی از روی کار آمدن بنی‌عباس حمایت می‌کردند، اما وقتی بنی‌عباس سر کار آمدند مشاهده شد که اینها دست‌کمی از بنی‌امیه در زورگویی و مخالفت و تضاد با اهل بیت ندارند، به همین جهت جریان‌های مختلف انقلابی علیه آنها سر بر افراشت.


خبر تکمیل می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر