صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۳۴ - ۲۸ دی ۱۳۹۷
رسانه‌های افغانستان خبر دادند؛

تحرکات آمریکا برای راه‌اندازی پایگاه نظامی منافقين در افغانستان

رسانه‌های افغانستان به‌تازگی خبری محرمانه را درباره تلاش عربستان و آمریکا برای راه‌اندازی پایگاه نظامی منافقين در افغانستان منتشر کردند.
کد خبر : 353210

به گزارش حوزه آسیای گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا از مرکز مطالعات خلیج‌فارس، رسانه‌های افغانستان با انتشار خبری محرمانه که حاکی از تلاش عربستان و آمریکا برای راه‌اندازی پایگاه نظامی منافقین در افغانستان است، اعلام کردند این خبر می‌تواند حساسیت ایرانی‌ها را برانگیزد و آنان را به مقابله به مثل با این تحرکات ضد ایرانی وادار کند.


طبق این گزارش، دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا اقدامات جدیدی را علیه ایران آغاز کرده است؛ اقداماتی که می‌تواند بیش از پیش ثبات و امنیت منطقه و جهان را با خطر جدی موجه کند. بخشی از کمک‌های ضد ایرانی ترامپ به دست منافقین رسیده است تا آنان در مناطق مرزی ایران در کشورهای همسایه پایگاه نظامی ایجاد و از آنجا به داخل ایران نفوذ کنند و عملیات خرابکارانه انجام دهند.


در این گزارش آمده است: «برخی از کمک‌های دولت آمریکا نیز باهدف تجهیز سایبری تروریست‌های وابسته به منافقین و حضور فعال آنها در شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک، توئیتر و اینستاگرام است. شنیده می‌شود تاکنون رایزنی‌ها با سران عراقی و افغانستانی در بغداد و کابل راه‌اندازی پایگاه‌های منافقین  آغاز شده است».


یک منبع از کاخ ریاست جمهوری افغانستان ادعا می‌کند که مریم رجوی به کابل رفت و با «حمدالله محب»، مشاور عالی امنیت ملی اشرف غنی دیدار و گفتگو کرد. رجوی، رهبر منافقین به همراه دیپلمات‌های آمریکایی به کابل رفته و قرار است در روزهای آینده به منطقه زیرکوه هرات سفر و در این منطقه یک پایگاه نظامی تأسیس کند.


وی همچنین قرار است بخشی از پایگاه آمریکایی‌ها را با تعدادی از نیروهای منافقین که چند سال قبل از بغداد عراق به این منطقه منتقل شده بودند، تحویل بگیرد.


پیش‌تر روزنامه «امت» چاپ پاکستان در خبری نوشته بود که نیروهای آمریکایی در افغانستان برای دو هزار عضو کلیدی منافقین در ولسوالی ولایت هرات آموزش‌های نظامی داده‌اند و آنها را نظارت می‌کنند. در عین حال، اطلاعات رسیده حاکی از آن بود که آمریکا در ارتباط با توافقنامه راهبردی با افغانستان، کابل را به پذیرش تروریست‌های منافقین در خاک خود وادار کرده است.


در این گزارش آمده است: «شیندند در ولایت هرات از گذشته منطقه ناامنی بوده است و همواره نظامیان آمریکایی در این منطقه حضور داشته‌اند و گفته می‌شود که علت اصرار بر ماندن آمریکایی‌ها در این منطقه، وجود معادن ناشناخته بوده است.


طبق این گزارش، در زمان حضور روس‌ها در افغانستان، این منطقه همواره در نظارت کامل آنان بود و حتی در آنجا میدان هوایی نظامی نیز تأسیس شد که اکنون آمریکایی‌ها از آن برای مقابله با ایران استفاده می‌کنند و دولت افغانستان کاملاً از آن منطقه و نقلوانتقالات این میدان هوایی بی‌اطلاع است. اهالی شیندند نیز از تردد مشکوک عرب‌ها در منطقه حکایت می‌کنند.


 یکی از اهالی «شیندند» که به هرات سفر کرده، گفت مدتی است سعودی‌ها وارد منطقه شده‌اند و در نزدیکی پایگاه‌های آمریکایی در تردد هستند. اما اینکه آنان در این منطقه چه می‌کنند و چه هدفی دارند مشخص نیست.


رسانه‌های افغانستان مدعی شده‌اند ایرانی‌ها که از دیرباز پیش‌بینی چنین مواردی را در مرزهای خود با افغانستان می‌کردند و از این ناحیه در معرض خطر قرار داشته‌اند، تدابیر امنیتی را اتخاذ و تعدادی از طالبان و افراد ناراضی حکومت افغانستان را جذب کرده‌اند و آنان را تأمین مالی می‌کردند تا در چنین مواردی از آنان استفاده کنند. از سوی دیگر، ایرانی‌ها پس از سوریه بر آماده‌باش لشکر فاطمیون که بیشتر متشکل از هزاره‌های افغانستانی مستقر در ایران بوده است، تأکید کرده‌اند که در صورت احساس خطر از جانب آمریکایی‌ها و عرب‌ها و منافقین، لشکر 30 هزارنفری فاطمیون را وارد میدان و در رویارویی با خطرات مرزی با افغانستان از آنان استفاده کنند.


 به تازگی «شاه حسین مرتضوی»، معاون سخنگوی اشرف غنی در فیس‌بوک نوشت که «ایران به جای طرفداری از گفتگو با طالبان بهتر است با مجاهدین خلق گفتگو کند» اما پست فیس‌بوکی خود را پس از چند ساعت حذف کرد!


انتهای پیام/4033/


انتهای پیام/

ارسال نظر