گیلان در حال دفنشدن در زباله است
قربانعلی محمدپور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درخصوص مشکل پسماند و زباله در استان گیلان اظهار کرد: متأسفانه ما از ورودی استان گیلان تا اردبیل زباله داریم و از شهر لوشان، منجیل، لاهیجان، رودسر گرفته تا شهرهای اردبیل زبالهها در کنار جادهها و جنگلها وجود دارد.
وی با بیان اینکه در سراوان رشت ارتفاع زباله به 94 متر میرسد اذعان کرد: شیرآبههای این زبالهها به دریای خزر ریخته و آبزیان و جانداران تالابها و دریاها را تهدید میکند لذا بارها در طول دو دهه اخیر در نشستهای دانشگاهی و رسانهها به این موضوع اشاره شده است اما همچنان مشکلات این حوزه برطرف نشده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان تصریح کرد: ما برای حل این معضل باید با نگاه کلان به مسئله نگاه کنیم؛ بنابراین برای رفع معضل مدیریت پسماند به تکنولوژی نیاز داریم و تکنولوژی هم نیازمند پول و سرمایه خواهد بود که امیدواریم تجهیزات برای برطرف کردن مشکلات مهیا شود.
محمدپور ضمن اشاره به تولید حدود 2 هزار و 500 تن زباله روزانه در استان افزود: زمانیکه کارخانههای کمپوست ما که با تکنولوژیهای 30 سال پیش راهاندازی شده و ریجکتی 50 تا 60 درصد و گاه تا 70 درصد دارد و در بازههای زمانی حتی با ظرفیت 25 درصدی فعالیت میکند چه انتظاری دارید که معضل زبالهها برطرف شود؛ لذا معمولاً زبالهها بهصورت غیراصولی دفن میشود.
وی افزود: اصل قضیه این است که گیلان در حال دفن شدن در زباله است و هر سال مطالبه مردم در راستای داشتن یک نوار ساحلی بیشتر میشود اما تغییر خاصی در این مورد صورت نمیگیرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گیلان در پایان به لایحه پیشنهادی تخصیص هزار میلیارد تومانی دولت به صندوق ملی محیط زیست اشاره کرد و افزود: امیدواریم که این پیشنهاد دولت که در سال گذشته به سازمان شهرداریها تخصیص مییافت اصلاح شده و در مکانهای درست و مناسب هزینه شود.
انتهای پیام/4105/خ
انتهای پیام/