شورای عالی انقلاب فرهنگی مظهر «علم» و «فرهنگ» است
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی عصر امروز در مراسم تکریم دکتر محمدرضا مخبر دزفولی و معارفه حجتالاسلام والمسلمین سیدسعیدرضا عاملی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی که در تالار سوره برگزار شد، با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب، «فرهنگ»، «علم» و «اقتصاد» را سه مؤلفه اقتدار کشور توصیف میکنند، گفت: این سه مؤلفه آنگاه که در هم تنیده شوند و متغیر مستقل از هم نباشند، میتوانند به عنوان مؤلفههای اقتدار کشور قرار گیرند. فرهنگی که جدا از علم یا اقتصادی که جدا از فرهنگ باشد، چه در سیاستگذاری، چه در برنامهریزی و چه در اقدام به هیچ عنوان نمیتواند به عنوان مؤلفه اقتدار کشور قرار گیرد.
وی شورای عالی انقلاب فرهنگی را مظهر در هم تنیده دو عنصر «علم» و «فرهنگ» توصیف کرد و گفت: شخصیتی که در رأس دبیرخانه قرار میگیرد، باید ترکیبی از این دو مؤلفه را داشته باشد. اگر عالم دانشگاهی است، باید فرهنگ را بداند و اگر عالم فرهنگی است، باید از نزدیک دستی بر آتش علم داشته باشد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه خاطرنشان کرد: آنچه در دوره سوم فعالیت شورای انقلاب فرهنگی مشاهده کردیم، این بود که در کنار فعالیتهای عالمانه این سرزمین، توانست اقتدار علمی کشور را رقم بزند.
دکتر طهرانچی ادامه داد: وقتی به این خروجیها و دستاوردها نگاه می کنیم، میبینیم که باید در کنار آن نیز مؤلفه سیاست و برنامهریزی همراه باشد، چرا که مدیریت در این عرصه مدیریت به کل کشور است و شورای عالی انقلاب فرهنگی میخواهد همگرایی بین عناصر مختلف را اعمال کند و عناصری که ذاتاً با یکدیگر واگرا هستند، باید با توانمندی دبیر شورا گرد هم آیند و در تصمیمگیری به رویکرد واحدی برسند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: شخصی که در رأس این کار قرار می گیرد، باید علاوه بر اینکه نگاه جامع نسبت به بحث سیاستگذاری داشته باشد، باید شخصیت همگرا داشته باشد. دکتر مخبر دزفولی در دوره فعالیت خود در شورای عالی انقلاب فرهنگی هم نگاه جامع و بلندی به امر سیاستگذاری داشت و این توفیق را داشت که در زمان مسئولیت، کشور به بلوغ نگاه جامع علم و فرهنگ رسید.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: آنچه باید در این عرصه به عنوان آسیب شناخته شود، این است که اقتصاد و برنامهریزی اقتصادی را کاملاً جدا از این دو عرصه داشتیم. نهادهایی که کارهای اقتصادی را برنامهریزی و اجرا میکردند، هیچ توجهی به این نگاه نداشتند، اما در دوره جدید و در آغاز قرن جدید یعنی دوره فناوری اطلاعات و جهان شبکهای، هم باید به علم توجه کرد و هم به فرهنگ، تا این حد که حتی سیاستگذاران علم اعلام کردند الگوی اول تولید دانش دورهاش به پایان رسیده و زمان الگوی دوم فرارسیده که یکی از اثرات آن که پذیرفته شده، بحث جهان شبکهای و فناوری اطلاعات است و به همین شدت و حدّت بحث فرهنگ نیز متأثر از این نوع ارتباطات جدید شده است.
وی در پایان اظهار داشت: حجت الاسلام والمسلمین عاملی دبیر جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را از نزدیک میشناسم و در حوزههای علمی و فناوری اطلاعات همکاریهایی داشتهایم. خوشبختانه ایشان این ویژگی را دارد که هم همگرایی را برای مدیریت اعمال کند و هم این نگاه را که ما در عرصه علم و فرهنگ تأثیر پذیرفتهایم در دوره جدید در دبیرخانه پیاده کند و مقدمات تصمیمات تأثیرگذار برای شورای عالی انقلاب فرهنگی را مهیا کند.
انتهای پیام/4107/4116/پ
انتهای پیام/